Πολωνία: Φουντώνει η μάχη για τα Play off!

Πολωνία: Φουντώνει η μάχη για τα Play off!

Ανεβασμένη η Αρκα με τη Λέγκια

Η Λέγκια έχει ήδη πάρει μεγάλη διαφορά στην κορυφή, όμως και πέρυσι σε αυτό το σημείο της σεζόν ήταν στο +8 και στο τέλος έμεινε στη 2η θέση… Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να πάθει και φέτος το ίδιο, έχοντας κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις από τα τέλη του 2019. Μετά τη νίκη στην Κρακοβία με 3-1 επί της Βίσλα έχει φαινομενικά εύκολ εντός έδρας ματς με την Αρκα Γκντίνια.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, άλλαξαν διοίκηση κατά τη διάρκεια της καραντίνας και προσέλαβαν τον εξαιρετικό τεχνικό Μάμροτ, που είχε απολυθεί νωρίτερα στη σεζόν από τη Γιαγκελόνια, δείχνοντας τις φιλοδοξίες τους. Ήδη μετά τη διακοπή έχουν δείξει τρομερή βελτίωση, έχουν πετύχει 5 γκολ σε 2 ματς και, μάλιστα, όλα έχουν έρθει στο δεύτερο ημίχρονο μετά το 60’ (τα 3 μετά το 75’)! Θα συνεχιστεί το σερί που θέλει περισσότερα γκολ στα παιχνίδια της να σημειώνονται μετά το 45’;

Για τους γηπεδούχους θα επιστρέψει από τιμωρία ο πρώτος σκόρερ τους Καντέ (10 γκολ φέτος), όμως ο Πέκχαρτ δείχνει σε καλή κατάσταση με 3 γκολ σε 2 ματς. Θα καταφέρει η Αρκα να κάνει ακόμη μία έκπληξη, έχοντας αποφύγει την ήττα σε αυτό το γήπεδο στις 2 από τις 3 τελευταίες επισκέψεις της;

Το χειρότερο σερί από το 2010 η Κρακόβια

Λίγο πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο τεχνικός της Κρακόβια, Μίχαλ Πρόμπιερζ, είχε πει ότι η ομάδα του θα παλέψει για τον τίτλο. Λίγες ημέρες αργότερα δηλώνει ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του αντιμετωπίζει τέτοια κατάσταση. Οι παίκτες του δεν έχουν σκοράρει μετά τη διακοπή, ενώ μετράνε 6 συνεχόμενες ήττες, επίδοση που είναι η χειρότερη εδώ και 10 χρόνια.

Τώρα, έρχεται η δύσκολη έξοδος στην έδρα της Λέχια, που παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τα οποία την ταλανίζουν από το ξεκίνημα της σεζόν και το γεγονός ότι το ρόστερ έχει αποδυναμωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, ποντάρει πολλά στην εξαιρετική δουλειά του Στοκόβιετς στον πάγκο.

Η Κρακόβια μπορεί να έχει κερδίσει και τα 3 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, όμως όλα είχαν διεξαχθεί στο δικό της γήπεδο. Αυτό έχει φέρει και ένα σερί 4 αγώνων, με τον γηπεδούχο σε αυτό το ζευγάρι να κερδίζει πάντα. Θα σπάσει η παράδοση ή θα συνεχίσει το σερί ηττών η Κρακόβια;

Ομάδα του δευτέρου ημιχρόνου η Λέχια

Οι γηπεδούχοι ποντάρουν πολλά και στον έμπειρο επιθετικό Φλάβιο Παϊσάο, που έχει πετύχει τα 8 από τα 9 τελευταία γκολ της ομάδας του. Θα βρει ξανά δίχτυα ο Πορτογάλος; Ή θα του κλέψει ξανά τη δόξα ο Ζβολίνσκι, που έχει ήδη πετύχει 3 γκολ μετά τη διακοπή, προερχόμενος από τον πάγκο… Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέχια έχει πετύχει και τα 6 γκολ της (σε 2 ματς) μετά την επανέναρξη στο δεύτερο ημίχρονο!

Εξασφάλισε θέση στην 8άδα η Πιαστ

Η Πιαστ είναι η μόλις η 2η ομάδα που (μετά τη Λέγκια) κατάφερε να εξασφαλίσει από τώρα μία θέση στην 8άδα. Η πρωταθλήτρια είναι εκείνη που με μειονέκτημα 8 βαθμών σε αυτό το σημείο της σεζόν πέρυσι κατάφερε να κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση και να κατακτήσει τον τίτλο! Ελπίζει ότι και φέτος θα μπορέσει να κάνει το ίδιο.

Αυτή τη φορά αντιμετωπίζει εντός έδρας την Γκόρνικ, που δείχνει καλό πρόσωπο μετά τη διακοπή, είχε φτάσει στη νίκη στην πρεμιέρα με γκολ του Γιακουμάκη και έχει σκοράρει και στα 7 τελευταία της παιχνίδια. Για τους γηπεδούχους πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα μπορέσει τελικά να παίξει ο Χόρχε Φέλιξ.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει πετύχει 14 γκολ, τα οποία έχουν έρθει σε 13 παιχνίδια, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία κατηγορία. Αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή… Σε αυτό το ζευγάρι ο γηπεδούχος δεν έχει χάσει στα 7 τελευταία ματς.

Πρώτος σκόρερ vs κορυφαίας άμυνας

Η Λεχ Πόζναν είδε τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Γκιτκιάερ να επιστρέφει στην ενδεκάδα και μπορεί να μην κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά βρήκε ρυθμό στην επίθεση στο 3-3 με τη Ζαγκλέμπιε. Με τον Δανό στην ενδεκάδα έχει κολλήσει στο μηδέν εντός έδρας μόλις μία φορά στη σεζόν.

Το παιχνίδι με την Πογκόν, πάντως, θα είναι απαιτητικό, καθώς η τελευταία έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα σε 12 ματς φέτος, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία στην κατηγορία. Άλλωστε, μαζί με την Πιαστ έχει την καλύτερη άμυνα φέτος (26 γκολ παθητικό).

Υπάρχουν, πάντως, υπόνοιες στον Τύπο της χώρας ότι είναι πιθανό ο τεχνικός Ρούνιαϊτς να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς η ομάδα του βρίσκεται μία ανάσα από το να εξασφαλίσει μία θέση στην 8άδα. Το παιχνίδι, πάντως, μόνο σημαντικό δεν είναι βαθμολογικά, καθώς στη play off οι 4 πρώτες της βαθμολογίας θα δώσουν 4 ματς στην έδρα τους (σε 7 αγωνιστικές συνολικά).

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Τρίτη (09/06)

Λέχια Γκντανσκ – Κρακόβια (19:00)
Πιαστ – Γκόρνικ (19:00)
Λεχ Πόζναν – Πογκόν (21:30)
Ζαγκλέμπιε – Κορόνα (21:30)

Τετάρτη (10/06)

Βίσλα Κρακοβίας – Ράκοβ (19:00)
Βίσλα Πλοκ – Σλασκ (19:00)
Λέγκια – Άρκα (21:30)
Λοντζ – Γιαγκελόνια (21:30)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στην Πολωνία με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X