Πορτογαλία – Ισπανία: Με το βλέμμα στην κορυφή

Πορτογαλία – Ισπανία: Με το βλέμμα στην κορυφή

Η σύγκρουση των πρωταθλητών Ευρώπης του 2016 με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του 2010 εμπεριέχει όλα τα στοιχεία για να ανακηρυχθεί ως η κορυφαία της πρεμιέρας των ομίλων του Μουντιάλ. Η Ισπανία δεν έχει ηττηθεί από τους Πορτογάλους σε πέντε παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο. Μάλιστα, ξεπέρασε το εμπόδιο της ομάδας του Φερνάντο Σάντος στην έκδοση του 2010 και συγκεκριμένα στην προημιτελική φάση.

Η ώρα του CR7
Η Πορτογαλία κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο των προκριματικών στον οποίο μετείχε, αφήνοντας δεύτερη την Ελβετία η οποία υποχρεώθηκε να δώσει αγώνες μπαράζ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί τον αρχηγό και φυσικό ηγέτη της εθνικής ομάδας και οι συμπατριώτες του περιμένουν πολλά από εκείνον. Στο EURO 2016 απέδειξε ότι είναι ικανός για μεγάλες επιτυχίες και με το εθνόσημο.

Ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό Φερνάντο Σάντος υπολογίζει σε μία 23άδα που είναι μείγμα έμπειρων και ταλαντούχων παικτών, με τους Ρουί Πατρίσιο, Αλβες, Πέπε και Μοουτίνιο να συγκαταλέγονται στην πρώτη κατηγορία και τους Μπερνάρντο Σίλβα, Αντρέ Σίλβα και Γκέντες στη δεύτερη. Στο τελευταίο φιλικό στη Λισαβόνα, οι Ιβηρες επιβλήθηκαν της Αλγερίας (3-0) χάρη σε γκολ των Γκέντες (2) και Φερνάντες.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το Κύπελλο; Δες τις νέες αποδόσεις εδώ| 21+

Με όπλα την εμπειρία και την ποιότητα
Η Ισπανία ξεπέρασε την αποτυχία του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλάζοντας προπονητή και αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο στον δικό της προκριματικά όμιλο. Τερμάτισε στην κορυφή, με πέντε βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Ιταλία.

Το συγκρότημα του Γιούλεν Λοπετέγκι διαθέτει παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Ντε Χέα, Πικέ, Ράμος, Ινιέστα και Σίλβα. Επιπλέον, οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν προσφέρει στην εθνική τους καλύτερους παίκτες τους. Στο πιο πρόσφατο φιλικό τους, οι Ισπανοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τους Ελβετούς (1-1) στην πόλη Βιγιαρεάλ. Ο Οντριοθόλα τους έβαλε σε θέση οδηγού, με τον Ροντρίγκες να ισοφαρίζει για τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, ο σκόρερ των Ελβετών προέρχεται από Ισπανό πατέρα και Χιλιανή μητέρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X