Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Στο Λονδίνο με σύμμαχο το εκτός έδρας αήττητο!

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Στο Λονδίνο με σύμμαχο το εκτός έδρας αήττητο!

Εναρξη: 19:30, 30/01/2021
Γήπεδο: Emirates, London

Ντέρμπι στο Emirates, η Γιουνάιτεντ ψάχνει αντίδραση μετά την ήττα από τη Σέφιλντ, ενώ η Άρσεναλ να συνεχίσει το αήττητο σερί. 

Επεσε από την κορυφή η Γιουνάιτεντ

Λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Λίβερπουλ για το κύπελλο, η Γιουνάιτεντ γνώρισε ήττα – σοκ στο Ολντ Τράφορντ από την ουραγό Σέφιλντ με 2-1. Οι «Κόκκινοι» ήταν κάκιστοι δημιουργικά, ο Σόλσκιερ δεν μπόρεσε να βρει ποτέ λύσεις απέναντι στην ψυχωμένη αντίπαλό του και οι «Λεπίδες» πέτυχαν μια νίκη που μπορεί να τους βάλει ξανά στο κόλπο της παραμονής. Η Γιουνάιτεντ έπειτα από 13 εξαιρετικά ματς είδε το αήττητο να χάνεται, όπως και την… κορυφή, μιας και η Σίτι είναι στο +1, αλλά και με ματς λιγότερο. « σεζόν είναι απρόβλεπτη και η έλλειψη συνέπειας εμφανίζεται από τους διαιτητές, όμως είναι δυο σοβαρά λάθη αυτά που έγιναν…» σχολίασε ο Σόλσκιερ και πλέον το βλέμμα πέφτει στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, εκεί όπου η Γιουνάιτεντ καλείται να υπερασπιστεί το εξαιρετικό αήττητο που έχει στα εκτός έδρας ματς στην Premier League. Η κακή παρουσία του Μαρσιάλ είναι πιθανό να δώσει θέση βασικού στον Καβάνι.

Λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό της από το Κύπελλο στο Σεντ Μέρις, η Άρσεναλ πήρε την… εκδίκησή της, επικράτησε 3-1 της Σαουθάμπτον στο ίδιο γήπεδο κι έπιασε την Τσέλσι στην 8η θέση. Μπορεί η διαφορά από την κορυφή να κρίνεται… απαγορευτική (-11), ωστόσο το κλίμα είναι εξαιρετικό και η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να μπει στην πρώτη τετράδα. Ο Αρτέτα έχει πάρει τον αέρα της Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ μετρά έξι ματς αήττητη, έχοντας πέντε νίκες σε αυτό το διάστημα. Την Τρίτη παρουσιάστηκε χωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, με τον 31χρονο φορ (5 γκολ) να μην προλαβαίνει το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ. Στα θετικά, η μεταγραφή του Όντεργκααρντ, με τον Νορβηγό να μπαίνει άμεσα στα πλάνα του Αρτέτα. «Δεν θέλω να κοιτάξω τον βαθμολογικό πίνακα. Θέλω να κοιτάξω την ομάδα μου, πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Αυτός είναι ο λόγος που παίζουμε καλύτερα και κερδίζουμε τους αγώνες» σχολίασε ο Ισπανός τεχνικός.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ, οι αριθμοί του ντέρμπι

Η Άρσεναλ έχει κερδίσει τους δύο τελευταίους αγώνες της Premier League εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Tην τελευταία φορά που τα κατάφερε τρεις διαδοχικές φορές ήταν τον Σεπτέμβριο του 1998 υπό τον Άρσεν Βένγκερ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι χωρίς νίκη και στους τέσσερις αγώνες της Premier League κόντρα στην Άρσεναλ υπό τον Όλε Γκούναρ Σολσκίερ (μια νίκη, τρεις ήττες). Ο Νορβηγός είναι ο μοναδικός προπονητής των Red Devils που έχει αντιμετωπίσει την Άρσεναλ περισσότερες από μία φορές στην PL χωρίς να κερδίσει ένα παιχνίδι.

Η Άρσεναλ θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της στη φετινή Premier League κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τέταρτη φορά. Οι Gunners έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα σε δύο από τις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις που το καταφέρει (1997/98 και 2001/02), ενω τη σεζόν 2006/07, τερμάτισαν στην 4η θέση.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει χάσει τρία διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια με την Άρσεναλ από τον Μάιο του 1991.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αήττητη σε 17 εκτός έδρας αγώνες της PL, ισοφαρίζοντας το καλύτερο αήττητο σερί που είχε το 2019. Οι Red Devils έχουν κερδίσει 26 βαθμούς μακριά από την έδρα τους μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Premier League (8 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Η Άρσεναλ έχει κερδίσει πέντε από τους έξι τελευταίους αγώνες της PL (μια ισοπαλία), μια νίκη περισσότερη από ό, τι είχε στα πρώτα 14 της φετινής σεζόν. Οι Gunners σημείωσαν 14 γκολ σε αυτά τα έξι παιχνίδια, δύο περισσότερα από αυτά που είχαν στο πρώτα 14 (12).

Ο κόουτς της Άρσεναλ Μικέλ Αρτέτα θέλει να γίνει ο πρώτος κόουτς των Gunners που κέρδισε τους τρεις πρώτους αγώνες πρωταθλήματος εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ειδικά μεταγραφών με δεκάδες πρωτότυπες αγορές! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X