Τσέλσι - Λέστερ: Για την πρώτη νίκη ο Λάμπαρντ!

Τσέλσι – Λέστερ: Για την πρώτη νίκη ο Λάμπαρντ!

Εναρξη: 18:30, 18/08/2019
Γήπεδο: Stamford Bridge, Λονδίνο

Απώλεια του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, διασυρμός στην πρεμιέρα και ήδη ο Φρανκ Λάμπαρντ αισθάνεται άβολα…

Για την πρώτη νίκη του Λάμπαρντ με την Τσέλσι
Στην δύσκολη αναμέτρηση με την Γιουνάιτεντ και την βαριά ήττα στο Ολντ Τράφορντ ο Φρανκ Λάμπαρντ κατάλαβε από πρώτο χέρι πόσο διαφορετική είναι η κατάστασή του ως τεχνικός της Τσέλσι. Στο παρελθόν είχε αντέξει σε αρκετές πιεστικές καταστάσεις και βέβαια στην ένταση του πρωταθλήματος της Championship με τη Ντέρμπι Κάουντι.

Εκείνη την Κυριακή όμως στο Γιουνάιτεντ – Τσέλσι ήρθαν και τα σκληρά λόγια του Μουρίνιο από τα στούνιο του Sky Sports. Ο πρώην τεχνικός και μέντοράς του στάθηκε στην ανάγκη του να έχει μία πιο μεγάλη γνώση της κατηγορίας και της διαχείρισής της. Επίσης αμφισβήτησε τις επιλογές του Λάμπαρντ και ότι έχει φτιάξει μία νεανική και άπειρη ομάδα.

Ο Λάμπαρντ έδειξε να διαλέγει άλλον χειρισμό από τον Σάρι που στην περσινή πρώτη ήττα της Τσέλσι είχε αμφισβητήσει τη νοοτροπία και την προσέγγιση των παικτών του και έτσι η σχέση του μαζί τους άρχισε να χαλάει από τότε. Ωστόσο, μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ και τον διασυρμό από τη Γιουνάιτεντ, καλείται να κερδίσει τη Λέστερ για να αλλάξει το κλίμα.

Ως παίκτης ο Λάμπαρντ έγινε πρωταθλητής Ευρώπης και με δικά του γκολ τερμάτισε μία περίοδο 50 χρόνων αναμονής της Τσέλσι για το πρωτάθλημα. Άρχισε την προπονητική για να βελτιωθεί και μία μέρα να γυρίσει στον αγαπημένο του σύλλογο.

Θέλει να παίζει επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και να δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Αυτά είναι καλά νέα για παίκτες όπως οι Οντόι και Μάουντ ή τον Κρίστενσεν.

Για τη ζημιά η Λέστερ
Η Λέστερ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο εντός έδρας με τη Γουλβς, αλλά της έλειψε ο τρόπος για να σκοράρει. Μοιραία κόλλησε στο 0-0, ενώ ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR ένα τέρμα των «λύκων». Ομάδα που βάζει δύσκολα στους μεγάλους, με τον Ρότζερς να αισιοδοξεί πως οι Αλεπούδες θα βρουν τον δρόμο τους. Βέβαια, την περσινή σεζόν δέχθηκε γκολ και στις 8 τελευταίες εξόδους της για την Premier League. Ντεμπούτο κάνει ο Πράετ, δεν υπολογίζεται ο Σλιμανί.

Τσέλσι – Λέστερ, τα στατιστικά

Η εντός έδρας ήττα της Τσέλσι με 1-0 από την Λέστερ στην Premier πέρυσι ήταν μόλις η 2η των Λονδρέζων με τον συγκεκριμένο αντίπαλο σε 13 αναμετρήσεις στην διοργάνωση: 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Επίσης ήταν η πρώτη μετά τον Σεπτέμβριο του 2000.

Η Λέστερ θα επιδιώξει να πετύχει διαδοχικές εκτός έδρας νίκες με την Τσέλσι για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 1961.

Μόνο ένα από τα τελευταία 86 σουτ στην Premier μεταξύ Τσέλσι και Λέστερ έχει μπει γκολ. Ήταν το τέρμα του Βάρντι στο 1-0 της Λέστερ τον Δεκέμβριο του 2018.

Η Τσέλσι έχει κερδίσει το εναρκτήριο παιχνίδι της εντός έδρας στις 14 από τις τελευταίες 16 σεζόν της: 14 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Η μοναδική της ήττα ήταν το 2017-2018 από την Μπέρνλι όταν ήταν κάτοχος του τίτλου.

Η Τσέλσι έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία της 22 ματς εντός: 13 νίκες και 8 ισοπαλίες.

Η Τσέλσι δεν έχει χάσει τα πρώτα της δύο ματς στην Premier ποτέ από το 1973-1974 και μετά. Τότε είχε τερματίσει 17η με τον Ντέιβ Σέξτον.

Η Λέστερ δεν έχει σκοράρει στα τελευταία της τρία ματς στην Premier, με τα τελευταία δύο να έχουν τελειώσει χωρίς γκολ. Είχε τρεις διαδοχικές ισοπαλίες με 0-0 στην διοργάνωση τον Μάρτιο του 1973.

Ο Ρότζερς, τεχνικός της Λέστερ, έχει αντιμετωπίσει μόνο τις Αμπερντίν και Ρέιντζερς – 13 φορές – περισσότερο από τα ματς με την Τσέλσι (12). Ωστόσο δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη με τους “Μπλε” έχοντας έξι ισοπαλίες και έξι ήττες. Μόνο με την Γιουνάιτεντ έχει παραπάνω ήττες: οκτώ.

Από το ξεκίνημα του 2014-2015 η ο φορ της Λέστερ Τζέιμι Βάρντι έχει σκοράρει 12 γκολ εκτός έδρας στην Premier με τις ομάδες του Big Six. Τρία παραπάνω από οποιονδήποτε άλλον.

Μετά την ήττα με 4-0 από την Γιουνάιτεντ στο πρώτο του ματς στον πάγκο της Τσέλσι ο Λάμπαρντ δεν επιθυμεί να είναι ο πρώτος προπονητής της που χάνει τα δύο πρώτα ματς της Premier μετά τον Βιάλι.

Ο Βιάλι τον Φλεβάρη του 1998 και ο Χοντλ τον Αύγουστο του 1993 ήταν οι μόνοι τεχνικοί της Τσέλσι που είχαν χάσει το πρώτο ματς τους εντός (σ.σ. δεν υπολογίζονται οι υπηρεσιακοί).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X