Τσέλσι - Λίβερπουλ: Μεγάλο ντέρμπι στην Premier League

Τσέλσι – Λίβερπουλ: Μεγάλο ντέρμπι στην Premier League

Εναρξη: 18:30, 20/09/2020
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ, Λονδίνο

Βέρνερ και Χάβερτς έκαναν πρεμιέρα στην Premier League, αλλά το τρίποντο ήρθε από τα πόδια του Τζέιμς. Γκολάρα και ασίστ από τον νεαρό αμυντικό και η Τσέλσι επικράτησε δύσκολα 3-1 εκτός έδρας της Μπράιτον. Οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στους Μπλε, ισοφάρισαν, αλλά η βολίδα του Τζέιμς τους έκοψε τα φτερά… Οι Λονδρέζοι μπήκαν με το δεξί, ενώ έγιναν η 3η ομάδα στην Premier League (Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ) που φτάνουν τους 2000 πόντους. Ο Φρανκ Λάμπαρντ χρησιμοποίησε και τους δυο Γερμανούς, ωστόσο μόνο ο πρώην φορ της Λειψίας ικανοποίησε αρκετά με την εικόνα του. Οι Μπλε δεν τα πήγαν καλά δημιουργικά, έδειξαν πως χρειάζονται χρόνο για να δεθούν, όμως ο Λάμπαρντ δεν θέλει απώλειες. Αλλωστε, ο κρυφός στόχος των Μπλε είναι ο τίτλος, μιας και η ομάδα δαπάνησε 200 εκατ. λίρες για μεταγραφές.

«Το βρήκα λίγο διασκεδαστικό γιατί όταν μιλάς για τους ιδιοκτήτες των συλλόγων, δεν νομίζω ότι έχει σημασία από ποιο επιχειρηματικό πεδίο προέρχονται. Μιλάμε για μερικούς πολύ πλούσιους ιδιοκτήτες στην Premier League. Η ιστορία της Λίβερπουλ είναι μια φανταστική ιστορία ενός συλλόγου. Τα πέντε χρόνια που ο Κλοπ είναι εκεί, κατάφερε να κάνουν μεταγραφές σε ένα πολύ υψηλό επίπεδo» ήταν η απάντηση του Φρανκ Λάμπαρντ στον Γιούργκεν Κλοπ και τις μεταγραφές των Λονδρέζων.

Η Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα έπαιξε στα ίσα την πρωταθλήτρια στο Ανφιλντ και ο Κλοπ θα θυμάται για καιρό την ομάδα που είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας από την ομάδα του. Ωστόσο, οι Reds μπήκαν με το δεξί στη φετινή Premier League (4-3) και το… οφείλουν στον Μο Σαλάχ, ο οποίος βάλθηκε να σπάσει… ρεκόρ με το «καλημέρα» της διοργάνωσης. Ο Αιγύπτιος πέτυχε χατ τρικ κι έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας που πετυχαίνει τρία γκολ στην πρεμιέρα. Παράλληλα, είναι μόλις ο 4ος των Reds που φτάνει τα 50 τέρμα στo Ανφιλντ για την Premier League. Η Λίβερπουλ καλείται να αλλάξει άμεσα πρόσωπο στο αμυντικό κομμάτι, αφού δεν έπεισε με την εικόνα της. Στα θετικά, το γεγονός πως απέκτησε τον Τιάγκο από τη Μπάγερν, ενώ φουλάρει και για τον Ζότα της Γουλβς.

Τσέλσι – Λίβερπουλ, το ντέρμπι με αριθμούς

Η Τσέλσι έχει χάσει τα τρία τελευταία παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ από τη Λίβερπουλ. Mόνο μία φορά οι Μπλε υπέστησαν περισσότερες ήττες από τους Reds: τέσσερις μεταξύ Νοεμβρίου 2010 και Μαΐου 2012.

Έχοντας κερδίσει μόνο ένα από τα πρώτα 16 εκτός έδρας παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ στο Stamford Bridge μεταξύ 1992-93 και 2007-08 (11 ήττες), η Λίβερπουλ έχει κερδίσει από τότε έξι από τα 12 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στην Τσέλσι.

Η Τσέλσι μετρά 15 νίκες εναντίον των πρωταθλητών, όπως και η Γιουνάιτεντ. Μόνο η Λίβερπουλ έχει 22 νίκες κόντρα στους κατόχους τίτλου.

Η Τσέλσι ολοκλήρωσε την Πρέμιερ Λιγκ 2019-20 με έξι συνεχόμενες νίκες. Την τελευταία φορά που οι Λονδρέζοι νίκησαν σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια στο Stamford Bridge ήταν το Δεκέμβριο του 2017, με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο.

Μόνο εναντίον της Άστον Βίλα και της Νιουκάστλ (οκτώ γκολ) ο Ολιβιέ Ζιρού έχει σκοράρει περισσότερα απ΄ ότι έχει πετύχει με τη Λίβερπουλ. Αλλωστε, ο Γάλλος σημείωσε το καθοριστικό γκολ την τελευταία φορά που οι Μπλε νίκησαν τους Reds στην Πρέμιερ Λιγκ τον Μάιο του 2018.

Φιρμίνο και Αρνολντ βρήκαν δίχτυα και στα δυο περσινά ματς της Λίβερπουλ κόντρα στην Τσέλσι για την Premier League. Ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε σε τρεις διαδοχικούς αγώνες πρωταθλήματος με τη Λίβερπουλ ήταν ο Ίαν Ρας.

Ο Τίμο Βέρνερ είχε το 50% (5/10) των συνολικών προσπαθειών της Τσέλσι στον πρώτο αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στη Μπράιτον, αλλά μόνο μια ήταν εντός στόχου.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X