Τσέλσι - Νιουκάστλ: Ανεβασμένοι οι Μπλε!

Τσέλσι – Νιουκάστλ: Ανεβασμένοι οι Μπλε!

Έναρξη: 17:00, 19/10/2019
Γήπεδο: Stamford Bridge (London)

Η Τσέλσι είναι σε καλό μομέντουμ, θέλει να παραμείνει στον δρόμο των επιτυχιών και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφή της Premier League. 

Στα πάνω της η Τσέλσι!
Επτά γκολ στο League Cup, νίκη με Μπράιτον, διπλό στη Λιλ και τεσάρα στο Σεντ Μέρις κόντρα στη Σαουθάμπτον. Η Τσέλσι δείχνει να βρίσκει ρυθμό και μάλιστα αυτό το οφείλει στην αποτελεσματικότητα των μικρών που τοποθετεί στην 11άδα ο Φρανκ Λάμπαρντ. Οι Μπλε έκαναν σούπερ εμφάνιση στην έδρα των Αγίων και πέρασαν από εκεί με το εμφατικό 1-4, για να πιάσουν τετράδα (μαζί με Λέστερ, Κρίσταλ Πάλας). Εκείνοι βέβαια που κάνουν τη μεγάλη διαφορά, είναι οι Αμπραχαμ, Μάουντ, που μαζί μετρούν πλέον 12 γκολ στο πρωτάθλημα (8+4). «Ο λόγος που παίζουμε καλά είναι επειδή δουλεύουμε σκληρά και υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Αν μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή την κατάσταση, τότε θα είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί» τόνισε ο Λάμπαρντ!

Πιθανή ενδεκάδα: Kepa, Alonso, Zouma, Azpilicueta, Tomori, Jorginho, Kante, Mount, Abraham, Willian, Hudson-Odoi

Ο 19χρονος Μάτι Λόνγκσταφ στο ντεμπούτο του… σόκαρε την ομάδα του Σόλσκιερ, δίνοντας τη νίκη στη Νιουκάστλ (1-0). Ο Μπρους κέρδισε τη Γιουνάιτεντ πρώτη φορά έπειτα από 22 αναμετρήσεις και οι Καρακάξες είναι στο… -1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ηταν η δεύτερη νίκη στη φετινή Premier League, γεγονός που έδωσε βαθμολογική ανάσα στη Νιουκάστλ. Βέβαια, καλείται να βρει λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία.

Πιθανή ενδεκάδα: Dubravka, Clark, Schar, Lascelles, Willems, Yedlin, Almiron, S Longstaff, M Longstaff, Joelinton, A Saint-Maxim

Τσέλσι – Νιουκάστλ, τα πέντε τελευταία στο Stamford Bridge

12/01/19 Τσέλσι – Νιουκάστλ 2-1
02/12/17 Τσέλσι – Νιουκάστλ 3-1
13/02/16 Τσέλσι – Νιουκάστλ 5-1
10/01/15 Τσέλσι – Νιουκάστλ 2-2
08/02/14 Τσέλσι – Νιουκάστλ 3-0

– Η Τσέλσι έχει κερδίσει τα τελευταία έξι ματς στην Πρέμιερ εντός με τη Νιουκάστλ, έχοντας βάλει 17 γκολ και έχοντας δεχθεί 3 τον αριθμό.

– Η Νιουκάστλ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 25 ματς εκτός στο πρωτάθλημα με Τσέλσι (7 ισοπαλίες και 17 ήττες). Είχε νικήσει 2-0 με τον Πάρντιου τον Μαϊο του 2012.

– Η Τσέλσι έχει κερδίσει μόνο 36% από τους πόντους της στην Πρέμιερ εντός φέτος: 5/14. Είναι ο τρίτος πιο χαμηλός συντελεστής στην κατηγορία. Τον πιο χαμηλό που είχαν ποτέ εντός ήταν 47% με 39/83 το 2008-2009.

– Η Νιουκάστλ κέρδισαν τα τελευταία δύο ματς της Πρέμιερ στο Λονίνδο με Φούλαμ και Τότεναμ. Όσα είχαν κερδίσει στα προηγούμενα 20 παιχνίδια τους: 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 15 ήττες. Το πιο καλό τους σερί στο Λονδίνο ήταν με 4 ματς τον Γενάρη του 2014.

– Η Νιουκάστλ θα επιδιώξει να διασφαλίσει συνεχόμενες νίκες στην Πρέμιερ για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο. Φέτος οι νίκες της ήταν με 1-0 και με αντιπάλους από την Big Six.

– Εξαιρώντας τα αυτογκόλ η Τσέλσι έχει πάλει 13 γκολ στην Πρέμιερ φέτος από Άγγλους παίκτες, τουλάχιστον πέντε παραπάνω από κάθε άλλη ομάδα.

– Ο Ζιρού έχει βάλει περισσότερα γκολ στη Νιουκάστλ στην Πρέμιερ από κάθε άλλο αντίπαλο. Έχει βρει δίχτυα 8 φορές με τη Νιουκάστλ. Όλα αυτά τα γκολ τα έχει βάλει στα πρώτα έξι ματς εναντίον της. Στα τελευταία έξι παιχνίδια με τη Νιουκάστλ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει (συμπεριλαμβάνονται και τρία ματς με Τσέλσι).

– Ο τεχνικός της Νιουκάστλ Στιβ Μπρους έχει νικήσει ένα από τα 21 ματς του με την Τσέλσι στην Πρέμιερ: 5 ισοπαλίες και 15 ήττες.

– Ο Έιμπραχαμ της Τσέλσι είναι ο πρώτος Άγγλος που έχει βάλει οκτώ γκολ στην ομάδα του στα πρώτα οκτώ ματς της Πρέμιερ μετά τον Ρούνεϊ που είχε 9 το 2011-2012.

– Ο 19χρονος Λόνγκσταφ σκόραρε στο ντεμπούτο του στη Πρέμιερ με τη Νιουκάστλ κόντρα στην Γιουνάιτεντ. Ο τελευταίος νεαρός παίκτης που είχε βάλει γκολ σε σερί παιχνίδια για τη Νιουκάστλ ήταν ο Ενζογκμπιά τον Φλεβάρη του 2006.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X