Εβερτον - Αρσεναλ: Από δύο γκολ και πάνω

Εβερτον – Αρσεναλ: Από δύο γκολ και πάνω

Εναρξη: 16:05, 7/4/2019
Γήπεδο: Goodison Park (39.572), Λίβερπουλ

Για την 33η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ η Εβερτον υποδέχεται την Αρσεναλ.

Ξανά με Λονδρέζους η Εβερτον
Το Σάββατο που μας πέρασε η Εβερτον επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Γουέστ Χαμ. Μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα της σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της, το επίσης 2-0 επί της Τσέλσι στις 17 Μαρτίου, ήταν ο 24χρονος Γάλλος αμυντικός Κερτ Ζουμά. Αυτός ήταν και ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στο 5’.

Το σκορ διαμόρφωσε στο 33’ ο 26χρονος Βραζιλιάνος μέσος Μπέρναρντ, με το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ (28 συμμετοχές, ήρθε πέρσι από τη Σαχτάρ Ντονέτσκ).

Ηταν η πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2016 που η Εβερτον σκόραρε τουλάχιστον δύο γκολ σε τρία διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος. Ηταν επίσης η πρώτη της νίκη στο Λονδίνο μετά από 10 ανεπιτυχείς προσπάθειες στο πρωτάθλημα (7 ήττες).

Ο προπονητής της, Μάρκο Σίλβα, νίκησε για πρώτη φορά στο Λονδίνο μετά από 9 αγώνες (8 ήττες).

Ρεκόρ στο «Εμιρεϊτς» η Αρσεναλ
Τη Δευτέρα η Αρσεναλ επικράτησε 2-0 της Νιούκαστλ και οι «κανονιέρηδες» έφτασαν για πρώτη φορά τις 10 διαδοχικές εντός έδρας νίκες στο «Εμιρεϊτς». Τελευταία φορά που το είχαν πετύχει ήταν στο «Χάιμπουρι» τον Μάιο του 1998.

Τα 10 σουτ που έγιναν στο παιχνίδι ήταν τα λιγότερα σε αγώνα Πρέμιερ Λιγκ μετά το Μπόρνμουθ – Λέστερ τον Αύγουστο του 2015.

Ο Ουνάι Εμερι έκανε 4 αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την τελευταία υποχρέωση της Αρσεναλ, το 3-0 επί της Ρεν: επανήλθαν οι Λένο, Παπασταθόπουλος, Γκουεντουζί και Αϊόμπι.

Η Αρσεναλ νίκησε και στα 17 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος που βρήκε δίχτυα ο Ααρον Ράμσεϊ.

Για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2017 κράτησε ανέπαφη την εστία της σε τρία διαδοχικά παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
* Τέσσερις διαδοχικές νίκες για την Αρσεναλ απέναντι στην Εβερτον.
* Οι 12 τελευταίες συγκρούσεις τους είχαν από δύο γκολ και πάνω.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X