Μάντσεστερ Σίτι vs Λίβερπουλ: Τίτλος στο... χιλιοστό!

Μάντσεστερ Σίτι vs Λίβερπουλ: Τίτλος στο… χιλιοστό!

Premier League: Τα μικρά περιθώρια στην διαφορά της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ που έκριναν και τον φετινό τίτλο!

Η Premier φέτος σπάει κάθε ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής, δείχνοντας το πόσο πολύ έχει ανέβει το επίπεδό της. Ποτέ ξανά στην Premier οι δύο πρώτες ομάδες δεν είχαν συγκεντρώσει τόσους πολλούς πόντους με τόσες λίγες ήττες. Ενδεικτικό του πόσο συναρπαστική ήταν η “μάχη” των Σίτι και Λίβερπουλ για το φετινό πρωτάθλημα υπήρξε το γεγονός πως κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική και σχεδόν τελευταία στιγμή. Δύσκολα θα βρει κανείς τέτοιες “μονομαχίες” σε τόσο υψηλό επίπεδο πρωταθλήματος.  Η Λίβερπουλ μάλιστα ήταν πρώτη στη βαθμολογία για 21 λεπτά στην τελευταία αγωνιστική ημέρα! Οι Reds έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στον πρώτο τίτλο τους μετά από 29 χρόνια αλλά δεν γεύτηκαν αυτή την χαρά.

Το ματς… σοκ για τη Λίβερπουλ
Τα περιθώρια όντως ήταν πολύ μικρά και στο τέλος η διαφορά ήταν η μικρότερη δυνατή (σ.σ. 98 έναντι 97). Ετσι, το διώξιμο του Στόουνς πάνω στη θα αποδεικνύονταν για την Μάντεστερ Σίτι ως μία από τις πλέον κομβικές στιγμές μέσα στην χρονιά. Η Λίβερπουλ είχε πάει στο Έτιχαντ στις 3 Γενάρη με ένα “μαξιλαράκι” επτά πόντων στην κορυφή. Η ομάδα του Κλοπ ήταν τότε αήττητη και ήξερε καλά πως μία νίκη θα την έφερνε μια ανάσα από τον τίτλο. Μετά από 18 λεπτά ο Μανέ θα είχε σουτ στο δοκάρι για να έρθει μετά μία σωτήρια παρέμβαση – διώξιμο του Στόουνς. Ο Βρετανός αμυντικός ανέφερε εκείνη την στιγμή (σ.σ. με την Σίτι να κερδίζει το ματς 2-1) ως κάτι πολύ ξεχωριστό για εκείνον μετά την κατάκτηση του τίτλου από την Σίτι.

Πόσο κοντά λοιπόν βρέθηκε η Λίβερπουλ; Η τεχνολογία Goalline έδειξε πως η μπάλα ήταν μόλις 11.7 χιλιοστόμετρα από το να περάσει την γραμμή και να θεωρηθεί γκολ. Η ίδια η Λίβερπουλ είχε αναρωτηθεί μέσω των social media της το πως γίνεται να μην είχε περάσει η μπάλα.

Σε αυτήν την ιστορία υπάρχουν πολλά αν, εφόσον και ίσως. Όμως η διαφορά των 10 πόντων για τις εναπομείνασες τότε 17 αγωνιστικές θα ήταν σοβαρή διαφορά ακόμα και σε ένα πρωτάθλημα όπως η Premier. Ήταν λοιπόν εκείνα τα γκολ των Αγουέρο και Σανέ που έδωσαν τη νίκη στους “Πολίτες” και οδήγησαν την Λίβερπουλ στην μία και οδυνηρή ήττα. 11.7 χιλιοστρόμετρα από το γκολ και 11.7 από τον τίτλο και το αήττητο. Η Σίτι είχε ματς που δυσκολεύτηκε και θα μπορούσε να “σκοντάψει” στις τελευταίες αγωνιστικές αλλά αυτό δεν συνέβη. Με την Μπέρνλι ήταν το γκολ του Αγουέρο στο 63′ που την έσωσε.

Ο αμυντικός Λόουτον μπήκε μπροστά να διώξει την προσπάθεια του Αγουέρο ήταν γκολ. Είχε περάσει κατά 29.51 χιλιοστρόμετρα την γραμμή. Η Σίτι είχε αυτήν την κομβική νίκη τον Γενάρη, όμως θα μπορούσε να είχε βρεθεί σε πλεονεκτική θέση για τον τίτλο τον Οκτώβριο. Οι πρωταθλητές της Σίτι δεν είχαν κερδίσει κανένα ματς στο πρωτάθλημα στο Άνφιλντ εδώ και 15 χρόνια. Είχαν φέτος την ευκαιρία όμως το πέναλτι του Μαχρέζ πήγε στο δοκάρι και το ματς έληξε 0-0. Γιατί όμως να κάνει ο αξίας 60 εκατ. Μαχρέζ; Είχε χάσει τρία από τα προηγούμενα πέντε πέναλτί του.

Η Premier League στα καλύτερά της!

Η Λίβερπουλ βρήκε απέναντί της και γκολκίπερ σε καλή κατάσταση. Ο Πίκφορντ της Έβερτον ήταν η αιτία που είχε χάσει το ντέρμπι η ομάδα του τον Δεκέμβριο. Ήταν ο ίδιος πορτιέρο στο 0-0 στην έδρα της Έβερτον, όπου επίσης η Λίβερπουλ έχασε βαθμούς. Η Λίβερπουλ επίσης απέναντι στην Πάλας αν και κέρδισε οριακά 4-3 είχε δυσκολίες με τον γκολκίπερ Σπερόνι. Επίσης με τον Ρίκο της Φούλαμ είχαν δυσκολίες οι Reds κερδίζοντας με 2-1 αλλά υπήρξε το πέναλτι του Μίλνερ που “καθάρισε” το ματς.

Καμία ομάδα δεν είχε τερματίσει 2η με επίδοση πάνω από 89 πόντους πριν. Στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μόνο η Ρεάλ είχε πιάσει τους 96 πόντους το 2009-2010. Οι τρομεροί αήττητοι της Άρσεναλ του 2003-04 είχαν μαζέψει 90 πόντους ενώ μόνο η Τσέλσι του Μουρίνιο που ήταν πρωταθλήτρια το 2004-2005 έχει κλείσει στο παρελθόν χρονιά με μία ήττα.

Η εμφάνιση του Μπερνάντο Σίλβα στο ματς των διεκδικητών του τίτλου ήταν επίσης ένα σημείο αναφοράς στην φετινή χρονιά. Ο Πορτογάλος με τον Στέρλινγκ μπήκαν στις πρώτες έξι επιλογές των κορυφαίων της χρονιάς, θέτοντας την υποψηφιότητα για τον τίτλο του τοπ της σεζόν και μαζί με Αγουέρο και Σανέ είχαν μία τρομερή γραμμή κρούσης.

Θα μπορούσαν ακόμα και εκεί τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Τον Γενάρη του 2018 οι Σίτι και Γιουνάιτεντ “μονομάχησαν” για την μεταγραφή του Σάντσες. Ο Χιλιανός τελικά πήγε στο Ολντ Τράφορντ με την Σίτι να έχει αποσυρθεί και δεν έκανε την διαφορά.

Από τότε ο Σάντσες έβαλε πέντε γκολ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ οι επιθετικοί της Σίτι διέπρεψαν. Οκτώ παίκτες της Σίτι έβαλαν παραπάνω γκολ απ’ ότι ο Σάντσες σε 16 μήνες στο Ολντ Τράφορντ.

Τα γκολ της Μάντσεστερ Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις

Αγουέρο 32
Στέρλινγκ 23
Ζεσούς 19
Σανέ 16
Μπερνάντο Σίλβα 13
Μαχρέζ 12
Νταβίντ Σίλβα 9
Φόντεν 7
Γκουντογκάν 6

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς με σιγουριά το τι θα ίσχυε για τον Σάντσες. Όμως η Σίτι με την επιλογή της να μην το υπογράψει δικαιώθηκε από παίκτες όπως οι Σίλβα, Στέρλινγκ και Σανέ.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!|21

Ατελείωτο στοίχημα στην Πρέμιερ Λιγκ με 200+ ειδικά!|21

Σχολιάστε

X