Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι: Το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του FA Cup

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι: Το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του FA Cup

Έναρξη: 20.00, 19/07/2020
Γήπεδο: Wembley, Λονδίνο

Έχει κάνει το… 3 στα 3 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πάρει τον… αέρα της Τσέλσι και την έχει ήδη κερδίσει 3 φορές φέτος: δύο για την Premier League και μία για το League Cup. Τώρα, η ομάδα του Σόλσκιερ, που δεν έχει ηττηθεί σε αυτό το ζευγάρι από το 2018 θα προσπαθήσει να κάνει 4 τις νίκες στην ίδια σεζόν για πρώτη φορά από τη σεζόν 2010-11. Παράλληλα, το αήττητο σερί της με την Τσέλσι έχει φτάσει στα 6 παιχνίδια και ακόμη ένα θα αποτελέσει νέα επίδοση-ρεκόρ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα επιχειρήσουν να πάρουν και εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2018. Θα τα καταφέρουν;

Τσέλσι, η πιο επιτυχημένη στο Κύπελλο

Αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να χαρακτηριστεί η πιο επιτυχημένη στο FA Cup στον 21ο αιώνα, αυτή είναι η Τσέλσι. Οι μπλε του Λονδίνου έχουν φτάσει 8 φορές μέχρι τον τελικό, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο 6 φορές. Η παρουσία της στα ημιτελικά είναι η 3η στα 4 τελευταία χρόνια, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να φιλοδοξεί να μπει στη λίστα εκείνων που έχουν κατακτήσει το Κύπελλο και ως παίκτες και ως προπονητές.

Ο Άγγλος τεχνικός φρόντισε να προετοιμάσει τους παίκτες του πολύ καλά μέχρι και για το ενδεχόμενο, που το ματς φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ αναμένεται να κάνει αλλαγές στην τακτική, προκειμένου να περιορίσει τους αντιπάλους τους, παίρνοντας κάποιες ιδέες από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, χρησιμοποιώντας τα μπακ του σε πιο πολύπλοκους ρόλους. Η παράδοση θέλει την Τσέλσι να παίρνει την πρόκριση στους 12 από τους 15 ημιτελικούς της στο Κύπελλο (ένας από τους αποκλεισμούς είχε έρθει το 1996 από τη Γιουνάιτεντ), ενώ έχει χάσει μόλις 1 από τα 14 τελευταία της ματς στη διοργάνωση. Θα μπορέσει να συνεχίσει αυτό το εντυπωσιακό σερί;

Το «πλεονέκτημα» των μπλε του Λονδίνου

Λίγο πριν το παιχνίδι ο Σόλσκιερ φρόντισε να δείξει πόσο έχει ενοχλήσει την ομάδα του το γεγονός ότι με τόσα συνεχόμενα παιχνίδια εδώ και εβδομάδες, η Τσέλσι είχε περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί πριν τον ημιτελικό, κάτι που της δίνει σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτές οι έξτρα 48 ώρες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον Νορβηγό τεχνικό.

«Δεν συμφωνώ», απάντησε ο Φρανκ Λάμπαρντ. «Μπορεί αυτό στο τέλος να αποδειχθεί πλεονέκτημα, με τους παίκτες του να μην έχουν τον ίδιο ρυθμό με εκείνους της Γιουνάιτεντ». Ξέρει ότι η ομάδα του θα πρέπει να δείξει σημαντική βελτίωση στην άμυνα σε ένα νοκ άουτ ματς, ειδικά από τη στιγμή που έχει δεχθεί τουλάχιστον 2 τέρματα στα 5 από τα 6 τελευταία με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X