Τότεναμ: Ο Μουρίνιο ψάχνει την... αναγέννηση!

Τότεναμ: Ο Μουρίνιο ψάχνει την… αναγέννηση!

Ο Ποκετίνο αποτελεί παρελθόν και η Τότεναμ με μια κίνηση – ματ έφερε τον Ζοσέ Μουρίνιο στο Λονδίνο με το βλέμμα στον… τίτλο της Premier League!

Η Τότεναμ αιφνιδίασε το Νησί και μετά τη χθεσινή απόλυση του Μαουρίτσιο Ποκετίνο προχώρησε στην πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο! «Σίγουρα η επόμενη δουλειά μου θα είναι δύσκολη. Είμαι κακός στο να διαλέγω πρότζεκτ. Ή είμαι κακός να διαλέγω ή τα κακά πρότζεκτ επιλέγουν εμένα. Πάντα το ίδιο συμβαίνει» είχε τονίσει ο Πορτογάλος πριν λίγους μήνες, ωστόσο τώρα επέστρεψε δυναμικά, στο πρωτάθλημα της καρδιάς του, την Premier League!

Γιατί όμως διάλεξε τους Spurs; Γιατί δεν πήγε σε κάτι… σίγουρο, όπως Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν;

Ο Μουρίνιο ήταν στα καλύτερα του σε Πόρτο, Τσέλσι και Ιντερ, όταν δούλευε με παίκτες που ήθελαν να αποδείξουν κάτι. Οταν ήταν, δηλαδή, σε ομάδες που ήθελαν να πετύχουν κάτι για πρώτη φορά. Η “εμείς εναντίον αυτών” νοοτροπία του, η αμυντική τακτική του και η motivational προσέγγιση του είναι πιο αποτελεσματικά όταν τα αποδυτήρια μπορούν να τα “αγοράσουν” αυτά. Αυτή η πραγματικότητα, σε συνδυασμό με τα πρόσφατα ανάμικτα αποτελέσματα του, ίσως σημαίνει ότι μια ομάδα κάτω από την ελίτ ίσως είναι η καλύτερη επιλογή.

Η λευκή πλευρά του βόρειου Λονδίνου ήταν η πιο ρεαλιστική επιλογή για τον Μουρίνιο στην Premier League και ο Πορτογάλος έρχεται ως ένας… γκλαμουράτος αντικαταστάτης του Ποκετίνο, σε μια περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας για τους Spurs.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής Αγγλίας ανέλαβε την Τότεναμ, την ομάδα που έχει κερδίσει τις περισσότερες φορές στην καριέρα του (13) και καλείται να τη βγάλει από το αδιέξοδο εντός συνόρων! Το βάρος τεράστιο, μιας και καλείται να δώσει κίνητρα στους παίκτες, αλλά και να πετύχει περισσότερα από έναν τεχνικό που εκτόξευσε την Τότεναμ. Ο Ποκετίνο με 159 νίκες σε 293 ματς (54%) βοήθησε τους Λονδρέζους να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα στις τέσσερις από τις πέντε του σεζόν. Πριν από τον Αργεντίνο; Η Τότεναμ είχε μόλις δυο παρουσίες στο top-4 σε 22 χρόνια!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X