Premier League 2019-2020: Αυτό είναι το project restart!

Premier League 2019-2020: Αυτό είναι το project restart!

Ακόμα μία δύσκολη εβδομάδα πέρασε για την Premier League με διάφορες εμπλεκόμενες πλευρές και τις 20 ομάδες να επιχειρούν να δουν το πλαίσιο για την επάνοδο στην δράση εν μέσω της πανδημίας. Υπάρχει μία σειρά θεμάτων που χρίζουν άμεσης επίλυσης. Ολα όσα πρέπει να ξέρετε…

Τι συζητήθηκε στο μίτινγκ της Παρασκευής και ποιοι ήταν παρόντες;

Όλες οι ομάδες της Premier (και οι 20) έδωσαν το παρών σε ένα μίτινγκ που κράτησε 3,5 ώρες. Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν με αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα. Παρά τις διαφορετικές απόψεις όλες οι ομάδες συμφώνησαν στο ότι θέλουν να τελειώσει η χρονιά. Η συζήτηση έγινε με Skype και απλώς προβλήθηκαν κάποιες καρτέλες στην διάρκεια της κουβέντας.

Οι ομάδες θέλουν να επιστρέψουν και να παίξουν;

Είναι σαφές πως από την στιγμή της διακοπής και μετά αρκετές ομάδες, εάν όχι οι περισσότερες, έψαχναν την φόρμουλα της επανόδου στους αγώνες. Υπήρχαν όμως και οι αντίθετες απόψεις. Η Γουέστ Χαμ πρότεινε να κηρυχθεί η χρονιά άκυρη και… μηδενική. Σαν να μην υπήρχε.

Υπήρχαν και άλλες ομάδες που δεν ήθελαν να τελειώσει η χρονιά επειδή θα έπεφταν κατηγορία. Αυτές οι απόψεις όμως απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία. Όση ευαισθησία και εάν έβγαλαν για το θέμα της υγείας οι εκπρόσωποι των ομάδων για τις περισσότερες δεν ήταν θετικό το να μην τελειώσει η χρονιά. Και από αγωνιστικής αλλά κυρίως από οικονομικής πλευράς.

Η συζήτηση και τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν όπως και οι απόψεις για το πόσο ριψοκίνδυνο, επικίνδυνο και άστοχο θα ήταν να ξαναγίνουν αγώνες. Και αυτό για την δημόσια υγεία με την άποψη ότι οι ομάδες βάζουν τα χρήματα πάνω από την υγεία. Υπάρχει όμως και το πανίσχυρο οικονομικό επιχείρημα. Εάν η χρονιά δεν τελειώσει οι ομάδες θα χάσουν 762 εκατ. από τηλεοπτικά έσοδα. Αυτό λοιπόν είναι ένα σημείο – κλειδί.

Μία πολύ καλή και αξιόπιστη πηγή κοντά στις ομάδες της Premier League μετέφερε τα εξής μετά το μίτινγκ: «Οι ομάδες της Premier θέλουν να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο και αυτό το θέλει η πλειοψηφία των ομάδων. Οι συζητήσεις δεν είχαν τόσο μεγάλες διενέξεις ή διαφωνίες όσο κουβέντα για τις πληροφορίες που πρέπει να έχουν οι ομάδες για το restart. Οι ομάδες θα συνεχίσουν να διαρρέουν τις θέσεις τους και την ατζέντα τους, όμως μέσα από το μίτινγκ η αίσθηση ήταν πως η προσπάθεια έχει να κάνει με την επανέναρξη».

Ακόμα και εκπρόσωποι ομάδων με πιο ουδέτερη στάση αντιλαμβάνονται πως θα είναι καλό να τελειώσει η σεζόν. Προσθέτουν όμως ότι εάν η γραμμή του ιού έχει ανοδική τάση και τα πράγματα γίνουν ξανά πολύ δύσκολα, τότε παίκτες και επιτελείο μπορεί να αντιδράσουν δυναμικά. Ένα καίριο θέμα που απασχολεί είναι το τι θα συμβεί εάν παίκτης ή παίκτες ή κάποιο μέλος από επιτελείο ομάδας προσβληθεί από ιό. Τότε θα πρέπει να μπει στην καραντίνα για 14 ημέρες. Θα πρέπει τότε η ομάδα να επιστρατεύσει παίκτες από τη Β’ ομάδα ή τους Νέους ή να αναβληθεί ο αγώνας; Ερώτηση που θα πρέπει να απαντηθεί.

Υπήρξαν εντάσεις;

Δεν υπάρχουν πάντα; Εκπρόσωποι ομάδων διαφώνησαν έντονα για τις ουδέτερες έδρες. Εκπρόσωπος ομάδας ανέπτυξε την θέση ότι σχεδόν η μισή Λίγκα είναι εναντίον αυτής της εκδοχής. Επίσης αμφισβητήθηκε ως λογική πάνω στο σχέδιο για τα κεκλεισμένων των θυρών ματς και ότι όλες οι ομάδες έχουν φιλάθλους σε όλες τις περιοχές και ότι θα συγκεντρώνονται έξω από τα γήπεδα και σε ουδέτερες έδρες.

Οι πιο μεγάλες ομάδες είναι εκείνες που πιέζουν την επανέναρξη. Γενικότερα πάντως υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι που έχουν πιο πολλά να χάσουν παρά να κερδίσουν εφόσον δεν συνεχιστεί και δεν τελειώσει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Πρόεδρος ομάδας της Premier μιλώντας σε ΜΜΕ στο Νησί για τις ουδέτερες έδρες επισήμανε πως είναι μία κίνηση που επηρεάζει την ακεραιότητα της διοργάνωσης του πρωταθλήματος, που γενικά έχει χαθεί καιρό πριν. Όμως μία τέτοια κίνηση θα… αποτελειώσει κατά την γνώμη του το πρωτάθλημα.

Υπάρχει δε και η παράμετρος της διαπραγμάτευσης των ομάδων με τους παίκτες για το ζήτημα των απολαβών και των συμβολαίων τους. Τι το θα γίνει και θα αποφασιστεί εκεί.

Τι είναι το πρότζετκ restart για την Premier League;

Είναι ένα πλάνο που κυρίως έχει εκπονηθεί από τις μεγάλες ομάδες. Εφόσον υλοποιηθεί και πάει καλά κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί για την ονομασία του. Η επεξεργασία και του πλάνου αυτού και των σχετικών πρόζεκτς είχε αρχίσει μία εβδομάδα πριν την αναστολή – παύση της σεζόν.

Αρχικά υπήρχε η ελπίδα – προσδοκία η Premier να ακολουθήσει το σχέδιο και το παράδειγμα της Ιταλίας για τα ματς κεκλεισμένων των Θυρών σε όλες τις έδρες των ομάδων. Αυτό το σχέδιο όμως λόγω της εξάπλωσης του ιού έγινε δύσκολο ως προς την εφαρμογή του. Το 4-0 της Λέστερ με την Άστον Βίλα και το 3-0 της Σασουόλο με την Μπρέσια στις 9 Μαρτίου ήταν τα τελευταία ματς που είδε ο φίλαθλος κόσμος πριν την διακοπή.

Δύο ημέρες μετά το ματς της Σίτι με την Άρσεναλ ματαιώθηκε καθώς ο Μικέλ Αρτέτα διαπιστώθηκε πως είχε ασθενήσει. Ο Ισπανός έγινε το πρώτο κρούσμα του ιού στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Μόλις πέρασε το αρχικό σοκ η Premier άρχισε να αναζητά το σχέδιο και την φόρμουλα της επόμενης ημέρας και το τι θα γίνει με την σεζόν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνείσφεραν σε αυτό. Από τα κανάλια μέχρι και τις υγειονομικές και τις αστυνομικές Αρχές.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των φορέων βοήθησε στο να βγει ένα σχέδιο και μία στρατηγική, που βέβαια έπρεπε να μπει υπό νέα επεξεργασία και συζήτηση. Υπήρξε αρχικά ενημέρωση των μεγαλομετόχων και των ιδιοκτητών των ομάδων και μετά ηλεκτρονική επικοινωνία με emails. Στο μίτινγκ που θα επακολουθούσε θα ήταν παρόντες και οι ισχυροί άνδρες των ομάδων και ο ιατρικός σύμβουλος Δρ. Μαρκ Ζιλέτ, που ανέλυσε με λεπτομέρειες όλα τα θέματα. Από το πρωτόκολλο των προπονήσεων, την ιατρική στρατηγική, τα τεστ, την ιδέα να χρησιμοποιούνται μόνο συγκεκριμένοι παίκτες και τα ουδέτερα γήπεδα.

Υπήρχαν και άλλα επιμέρους θέματα. Όπως πόσα άτομα των ομάδων θα επιτρέπονται στους αγώνες, το πως θα πηγαίνουν εκεί και πως θα αποχωρούν. Πως να χειρίζονται την κατάσταση και το χρονοδιάγραμμα για τα 92 ματς που δεν έχουν παιχθεί. Βέβαια τίποτα απ’ όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει εάν δεν δώσει το τελικό ΟΚ η αγγλική Κυβέρνηση, οπότε μένουν οι σχετικές ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον στις 7 Μαϊου. Η πρόθεση είναι πάντως να χαλαρώσουν τα μέτρα και να γίνει μία γενική προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα.

Γιατί ουδέτερες έδρες;

Η αλήθεια είναι πως η Premier δεν θα έπαιρνε ποτέ άδεια από τις αρμόδιες Αρχές για αγώνες σε 20 γήπεδα. Υπάρχει η έντονη ανησυχία για τον κόσμο που μπορεί να μαζευτεί έξω από τα γήπεδα όπως έγινε με Παρί και Μπορούσα και Βαλένθια με Αταλάντα τον Μάρτιο στο Champions League. Οπότε το εναλλακτικό σχέδιο ήταν 10 εγκεκριμένες ουδέτερες έδρες. Σχεδόν όλα αυτά τα γήπεδα θα είναι έδρες ομάδων της Premier όμως κανείς δεν θα παίζει στο γήπεδό του. Θα επιλεγούν και τα ανάλογα ιατρικά δεδομένα ενώ σε αυτήν την φάση δεν θα υπάρχουν μη ποδοσφαιρικά γήπεδα ή το Γουέμπλεϊ.

Ομάδες όπως οι Μπόρνμουθ, Σαουθάμπτον και Γουότφορντ ετοιμάζουν τα γήπεδά τους που φαίνεται ότι θα είναι σε όσα επιλεγούν. Το γεγονός ότι οι ομάδες δεν θα παίζουν στις έδρες τους σημαίνει πως η Λίβερπουλ δεν μπορεί να παίξει με την Έβερτον είτε στο Άνφιλντ είτε στο Γκούντισον Παρκ ή η Τότεναμ στην έδρα της Γουέστ Χαμ. Θα υπάρχουν πλάνα και για το πως δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι και εκτός των γηπέδων. Ειδικά για την Λίβερπουλ με την επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος οι Αρχές θα θέλουν να ξέρουν τον κόσμο που θα μαζεύεται και κυρίως στην αγωνιστική που θα σφραγίζει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ο Δήμαρχος του Λίβερπουλ εξέφρασε τους φόβους του για να δεχθεί την έντονη και… άγρια αντίδραση / δήλωση της ομάδας και των φιλάθλων της.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν οι ομάδες θα παίζουν τα παιχνίδια τους (αυτά που υπολείπονται) σε ένα μόνο γήπεδο. Το επίπεδο της παρουσίασης στο θέμα των γηπέδων δεν προχώρησε στο τελικό του στάδιο στο μίτινγκ. Σε περίπτωση που υπάρχει και γήπεδο που δεν θα είναι της Πρέμιερ θα πρέπει να εγκατασταθεί εκεί υποδομή VAR.

Όπως διέρρευσε οι έξι ομάδες που βρίσκονται στις πιο χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας είναι εκείνες που κυρίως είναι εναντίον των ουδέτερων εδρών. Και αυτό λόγω της σημασίας των αγώνων τους και διότι θεωρούν ότι χάνουν το αβαντάζ της ώθησης που τους δίνει η έδρα τους. Ομάδες όπως οι Εβερτον, Μπέρνλι και Κρίσταλ Πάλας δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα.

Οι εκπρόσωποι της Big Six δεν φάνηκαν να είναι ξεκάθαροι. Υπάρχει η πληροφορία πως οι ομάδες – ελίτ και εκείνες που είναι και πιο πάνω στη βαθμολογία αλλά και με το πιο μεγάλο brand name κάνουν μεταξύ τους μίτινγκ για το ζήτημα των γηπέδων και των εδρών.

Θα υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης για να προχωρήσει το σχέδιο και ψηφοφορία για τις ουδέτερες έδρες;

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν στο τέλος οι ομάδες έχουν τον τελευταίο λόγο για το θέμα των ουδέτερων εδρών. Υπήρξε η πληροφορία πως πρέπει να γίνει τροποποίηση κανονισμού και θα χρειαστεί ψηφοφορία για αυτό. Απαιτείται δε να ψηφιστεί από τα 2/3 των ομάδων. Δηλαδή οι 14 από τις 20. Υπάρχει πάντως το ενδεχόμενο να μην περάσει μέσω ψηφοφορίας. Παρόλα αυτά στις ομάδες μεταφέρθηκε πως είναι πολύ πιθανό οι ουδέτερες έδρες να είναι η μόνη τους επιλογή για να ξαναπαίξουν. Φυσικά σε όλα αυτά υπάρχει και η παράμετρος των εσόδων από τα τηλεοπτικά, το εμπορικό σκέλος και το μάρκετινγκ.

Θα χρειαστούν και προπονήσεις σε ουδέτερα γήπεδα;

Όχι. Θα γίνεται προετοιμασία των ομάδων στα προπονητικά τους κέντρα. Τα τύπου Παγκοσμίου Κυπέλλου προπονητικά κέντρα αποκλείστηκαν ως επιλογή. Η Premier θα προσπαθήσει έτσι ώστε να υπάρχει ισονομία στις αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσουν οι ομάδες.

Πόσο ανησυχούν οι παίκτες της Premier League;

Ναι υπάρχουν παίκτες που είναι ανήσυχοι και ίσως και ενοχλημένοι και εκνευρισμένοι. Η πρόβλεψη είναι να γίνει μία μεγάλη κουβέντα με τους παίκτες και τους ατζέντηδές τους για να ξέρουν το πλάνο και να δώσουν την συγκατάθεσή τους.

Ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Ένωσης των παικτών ξεκαθάρισε πως οι ποδοσφαιριστές δεν θα πάρουν θέση μέχρις ότου οριστικοποιηθεί το πλάνο και το πως ακριβώς θα γίνονται οι αγώνες. Με ένα πλαίσιο συμφωνίας της Κυβέρνησης με τους αρμόδιους φορείς. Ένα πλάνο που να παρουσιαστεί στην τελική του μορφή στους παίκτες.

Μετά από έξι εβδομάδες lockdown η προσπάθεια έχει να κάνει με την συνέχεια, ειδικά δε εάν οι προπονήσεις θα μπορούν να γίνονται με όσο το δυνατόν πιο καλές συνθήκες από τις 18 Μαΐου και μετά για να μπορέσουν να υπάρξουν οι πρώτοι αγώνες στις 8 Ιουνίου. Σε όλο αυτό το διάστημα τα δεδομένα θα αλλάζουν. Πάντως παίκτες όπως ο Αγουέρο ξεκαθάρισαν πως φοβούνται. Άλλος παίκτης της Premier δήλωσε στον Τύπο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προπονείται με μάσκα και ότι ανησυχεί διότι φοβάται ότι δεν θα μπορεί να αναπνέει εύκολα και σωστά.

Επίσης τουλάχιστον μία ομάδα της κατηγορίας ζήτησε ψηφοφορία παικτών για το εάν θέλουν να γυρίσουν στις προπονήσεις. Ένας άλλος ποδοσφαιριστής συμφωνεί να γυρίσει να παίξει όμως αναρωτιέται τι θα γίνει ένα υπάρξει έστω ένα μικρό γκρουπ παικτών που θα πει ‘όχι’. Επίσης εάν όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις έχουν ως βασικό κριτήριο την ασφάλεια των παικτών και των όσων θα είναι στους αγώνες. Ένας άλλος παράγοντας της Premier πρότεινε το εξής: όσοι παίκτες – δικαιολογημένα όπως ανέφερε – ανησυχούν ας πάρουν άδεια άνευ αποδοχών και να δώσουν χρήματα στην μάχη κατά του ιού. Και όσοι θέλουν να παίξουν να πληρωθούν.

Τι ισχύει για τα τεστ;

Η Premier δεν θέλει να κάνει το οτιδήποτε που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο παίκτες ή προσωπικό. Όμως για να δουλεύουν άπαντες σε ένα… σίγουρο περιβάλλον χρειάζονται τακτικά τεστ για όλους. Για τους παίκτες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εξάλλου όλοι όσοι βρίσκονται σε ομάδες θα θέλουν να είναι ασφαλείς.

Εκτιμάται πως το πρότζεκτ Restart θα χρειαστεί 40.000 εξοπλισμούς με τεστ. Θα δοθούν από προμηθευτή από την Ολλανδία με κόστος 4 εκατομμύρια. Υπήρχε ομάδα που έφτιαξε τα δικά της τεστ και η Premier θα φτιάξει επίσης χώρους για τεστ.

Παίζει ρόλο τι έγινε σε άλλες χώρες;

Έως ένα σημείο ναι. Παίζει ρόλο τι γίνεται το τελευταίο διάστημα σε άλλες χώρες. Η Premier παρακολουθεί για παράδειγμα τις εξελίξεις στην Γαλλία. Εκεί που η Κυβέρνηση σταμάτησε το πρωτάθλημα και είπε τέλος η άθληση έως τον Αύγουστο. Όμως αυτή η εξέλιξη προκάλεσε μία μεγάλη οικονομική… τρύπα. Αρκετές ομάδες της πρώτης κατηγορίας της Γαλλίας παίρνουν δάνεια για να καλύψουν την ζημία. Παράλληλα ομάδες όπως η Αμιάν, η Λιόν και η Τουλούζ απείλησαν πως θα κινηθούν νομικά για το θέμα των ευρωπαϊκών θέσεων όπως και για τον υποβιβασμό και την άνοδο.

Γενικά για το γεγονός ότι επηρεάζεται όχι μόνο ο τίτλος αλλά και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά και η διεξαγωγή των Λιγκών. Η Premier δεν θέλει τέτοιον… πονοκέφαλο. Ανάλογα προβλήματα υπήρξαν και σε Ολλανδία και Βέλγιο. Στην Ολλανδία δεν δόθηκαν τίτλοι και δεν υπήρξε προβιβασμός ή υποβιβασμός. Υπήρξε όμως έντονη και μεγάλη αντίδραση από την Άλκμααρ.

Άλλες ομάδες που δεν ήταν ικανοποιημένες ήταν η Ουτρέχτη και η Βίλεμ. Ομάδες που αντέδρασαν έντονα και απείλησαν ακόμα και με νομικές ενέργειες λόγω των θέσεών τους και του τι διεκδικούσαν. Σοβαρό πρόβλημα υπήρξε και στην Σκωτία. Εάν κοιτάξει κανείς άλλους σε Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία το πλάνο και η πρόθεση είναι να παίξουν ξανά ποδόσφαιρο. Οι Άγγλοι μπορούν να μάθουν από τα λάθη των άλλων και να οδηγηθούν σε ένα σωστό πλάνο επιστροφής στην δράση.

Υπήρχαν και περιστατικά όπως με τρία κρούσματα παικτών με τον ιό στην Κολωνία που θα μείνουν 14 ημέρες στην καραντίνα όμως οι προπονήσεις συνεχίζονται. Στην Premier σκοπεύουν να πάνε σε αυτό το μοντέλο. Θα αντιμετωπίσουν τους παίκτες με ιό ως… τραυματίες και θα συνεχίζουν.

Είναι εφικτό να τονιστεί τι σκέφτονται οι ομάδες, δηλαδή η κάθε μία;

Και ναι και όχι. Υπήρχε για παράδειγμα η Μπράιτον που μιλούσε διαρκώς για τα δεδομένα όμως και εκείνη δεν άνοιξε όλα τα χαρτιά της. Αυτό σημαίνει πως πολλά που βγαίνουν και προκύπτουν είναι από πληροφορίες. Η Άρσεναλ για παράδειγμα προκύπτει ότι θέλει να παίξει. Είχε μείνει στην καραντίνα για πιο μεγάλο διάστημα διότι είχε το πρόβλημα με τον Αρτέτα, ενώ είχε νοσήσει και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με ανθρώπους της Άρσεναλ και ήταν κάτι που έγινε γνωστό αφότου οι Πειραιώτες είχαν παίξει μαζί της. Η Άρσεναλ όπως και άλλες ομάδες σκέφτονται και τις οικονομικές απώλειες από την τηλεόραση και τα δικαιώματα.

Η Άρσεναλ ποντάρει και στην Σίτι και το εάν δεν αρθεί η ποινή αποκλεισμού της από την UEFA. Αυτό θα αλλάξει την κατάσταση και θα διαφοροποιήσει και τους βαθμολογικούς της στόχους. Η Άστον Βίλα από την άλλη πόνταρε στο ότι είχε 6 ματς εντός από τα εναπομείναντα 10 της και αυτό θα τη βοηθούσε να μείνει κατηγορία, βγαίνοντας έξω από την τελευταία τριάδα. Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν και η Βίλα θέλει να παίξει.

Η Μπόρνμουθ έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς ενώ η Λίβερπουλ που θέλει τόσο τον φετινό τίτλο σταμάτησε να λέει το οτιδήποτε για τις συναντήσεις. Επίσης και η Τότεναμ δεν διαρρέει παρά ελάχιστα. Η λονδρέζικη ομάδα πάντως είναι σε ανάλογη κατάσταση με την Άρσεναλ κυρίως στο οικονομικό και πιθανώς να ήθελε και εκείνη να ξανακυλήσει η μπάλα στο χορτάρι. Υπήρχε και η πληροφορία όμως ότι θα ήθελε να τελειώσει η σεζόν για να γλιτώσει πληρωμές συμβολαίων.

Τι θα γίνει μετά;

Όπως προαναφέραμε εάν δεν δώσει το ΟΚ ο Τζόνσον, ο Άγγλος Πρωθυπουργός τίποτα άλλο δεν θα μπορεί να γίνει. Μέχρι τότε η Premier θα κάνει επαφές, τηλεδιασκέψεις, πλάνα και ότι άλλο χρειάζεται. Υπήρξε πάντως και ένα ακόμα σημαντικό ραντεβού που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Σε αυτό ήταν ο Όλιβερ Ντάουντεν, ο αξιωματούχος και εκπρόσωπος του κράτους για θέματα τηλεπικοινωνιών, πολιτισμού, media και αθλητισμού και ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου, Τζόναθαν Βαν Ταμ. Επίσης οι τοπ γιατροί από τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές και άλλες αθλητικές Αρχές. Ακόμα και η επιτροπή που χρηματοδοτεί αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων.

Η συζήτηση αυτή είχε να κάνει με τις προπονήσεις και το πως θα ξαναρχίσουν. Είναι άλλωστε η πιο μεγάλη παύση μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχε καλό κλίμα και σχεδόν όλοι θέλουν και επιδιώκουν να ξαναγίνουν αλλά με ασφάλεια προπονήσεις. Έτσι ο αθλητισμός κάνει πλάνα, κάνει επαφές και περιμένει. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Άπαντες έχουν στο μυαλό του και ένα πιθανό νέο lockdown εάν χειροτερέψει πάλι η κατάσταση. Στο τέλος της ημέρας εάν ο Τζόνσον πει το ‘ναι’ τότε όλα μπαίνουν σε μία σειρά. Αρχίζουν τα τεστ, μπαίνουν σε σειρά ομάδες και παίκτες με προπονήσεις και μετά θα έχουμε δράση και αγώνες. Όσο για τους παίκτες; Καλούνται και εκείνοι να αποφασίσουν το τι… μάχες θέλουν να δώσουν και εάν οι επόμενες βασικές τους… μάχες θα είναι στο γήπεδο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X