Premier League 2019-20: Η μεγάλη επιστροφή, οι τεράστιες προκλήσεις!

Premier League 2019-20: Η μεγάλη επιστροφή, οι τεράστιες προκλήσεις!

Eπειτα από 99 ημέρες είναι ξανά εδώ! Μπορεί και να φάνηκε περισσότερο. Σα μία ζωή ολόκληρη. Λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να φανταστούν πως το παιχνίδι της Λέστερ με την Άστον Βίλα στο γήπεδο King Power στις 9 Μαρτίου, όπου οι παίκτες προσπαθούσαν να μην χαιρετηθούν κανονικά θα κατέληγε σε μία περίοδο χωρίς Premier League μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Υπήρχαν και ομάδες που θα προτιμούσαν να ακυρωθεί η σεζόν. Να μπει μία… τελεία ή παύλα και να θεωρηθεί ότι δεν έγινε ποτέ. Όμως αυτό θα έχει ακόμα πιο μεγάλες επιπτώσεις. Η Premier παρέμεινε… ανέγγιχτη και με τον βαθμολογικό της πίνακα έτοιμο για την επανέναρξη της δράσης στο άδειο Villa Park και το στάδιο Etihad της Σίτι. Μία υπενθύμιση για το πόσο πολύ άλλαξε η ζωή μας με τον κορονοϊό.

Το 4-0 της Λέστερ επί της Βίλα ήταν το 288ο ματς της Premier για φέτος. Το Νο287 ήταν η νίκη της Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ με την Σίτι αλλά και το πως… νίκησε ο ΜακΤομινέϊ τον Έντερσον. Το 286ο ήταν το 4-0 της Τσέλσι με την Έβερτον με πρωταγωνιστές τους Γκίλμουρ και Μάουντ αλλά και τη βελτίωση των Λονδρέζων με τον Λάμπαρντ.
Το 279ο ήταν η νίκη 2-1 της Λίβερπουλ με τη Μπόρνμουθ. Η ομάδ του Κλοπ πήγε έτσι στο απίστευτο +25 από την κορυφή. Ο πρώτος τίτλος της Λίβερπουλ μετά από 30 χρόνια ήταν πιο κοντά από ποτέ αλλά ήρθε ο κορονοϊός και το stop.

H εντυπωσιακή Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ ήταν η ομάδα με την απίστευτη ορμή αγωνιστικά και ψυχολογικά και η Σίτι με την φοβερή φόρμα του Ντε Μπρόινε. Το να βλέπει κανείς ομάδες όπως οι Γουλβς, Λέστερ και Σέφιλντ είναι αρκετά ευχάριστο στο μάτι ενώ υπάρχουν και οι πολλά υποσχόμενοι Εϊμπραχαμ, Εντίντι (ο νέος Καντέ της Λέστερ), Αλεξάντερ – Άρνολντ, Ράσφορντ, Κάλβερτ-Λέγουιν, Τραορέ, Μαρτινέλι, ΜακΝιλ και τόσοι άλλοι.

Ή οι περιπτώσεις των προπονητών των Άρσεναλ, Έβερτον, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ και Γουότφορντ. Παιχνίδια με 9-0 ή ο παίκτης που ντυμένος χιονάθρωπος μπήκε με τη Λαμποργκίνι του στο σπίτι άλλου ατόμου την ημέρα των Χριστουγέννων ή και την διαμάχη για το VAR.

Μία Λίβερπουλ που εξαρχής έδειξε αποφασισμένη για όλα και για τον τίτλο. Από το 4-1 με τη Νόριτς στο ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι και την διακοπή. Ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει μία εντυπωσιακή Λίβερπουλ. Με 27 νίκες, 1 ισοπαλία και μόνο 1 ήττα εκτός με την Γουότφορντ την τελευταία ημέρα του Φλεβάρη.
Όμως η αλήθεια είναι αλλού. Είναι στο ότι ο κάθε παίκτης έχει δώσει το μάξιμουμ των δυνάμεών του για να βοηθήσει την ομάδα και τον Κλοπ. Το 2018-2019 έκαναν ρεκόρ συγκομιδής βαθμών με την τρίτη κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Premier αλλά τερμάτισαν έναν πόντο πίσω από την Σίτι. Ο Κλοπ επέμενε εκείνη την περίοδο πως η ομάδα έπρεπε να επικεντρωθεί στο αμέσως επόμενο βήμα για να πάρει το επόμενο πρωτάθλημα. Είχε δίκιο.

Σε συνέντευξή του ο Κλοπ τον Νοέμβριο μήνα είχε περιγράψει την δουλειά της Λίβερπουλ ως θέμα σωστής νοοτροπίας και διαχείρισης. Το πως άλλαξε πνευματικά και ψυχολογικά την ομάδα. Ξέρει που να πατήσει πάνω σε κάθε παίκτη. Να βρει το κουμπί του, το κίνητρό του και μετά να επιμείνει εκεί.

Ο Κλοπ και η σκληρή δουλειά

Την πιο σοβαρή δουλειά στον ψυχολογικό τομέα την έκαναν με τον ειδικό Λι Ρίτσαρτσον. Η ομάδα έπρεπε να μάθει να ζει και να αντέχει στην πίεση. Να μην λυγίζει. Και το κατάφερε αυτό.

Ακόμα και όταν παρουσιάστηκαν… ρωγμές σε αυτό το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα δεν το επηρέασαν. Αυτό έχει εφαρμογή κυρίως στα ματς που κέρδισαν στο… νήμα, που ανέκαμψαν ή γενικά σε δύσκολες αναμετρήσεις. Όπως με Σέφιλντ, Λέστερ, Τότεναμ, Βίλα και Πάλας που οι νίκες ήρθαν προς το τέλος μαζί με την ισοφάριση προς το τέλος του Λαλάνα στο Ολντ Τράφορντ. Ακόμα και η νίκη με Σίτι.

Ή η στιγμή με το πρόβλημα στην συνεργασία Μανέ με Σαλάχ στο 3-0 με την Μπέρνλι. Μία παρεξήγηση που έλυσαν αργότερα στα αποδυτήρια. Ο Μανέ και ο Σαλάχ έβαλαν το εγώ πάνω από το εμείς και έχασαν τον προσανατολισμό τους. Έπρεπε λοιπόν να θυμηθούν ξανά όλα όσα τους έφεραν στην κορυφή. Τον Σενεγαλέζο από το χωριό του και τον Σαλάχ να μετακινείται με μικρά λεωφορεία στην Αίγυπτο για να κυνηγάει το όνειρό του. Μαζί με τον εκκεντρικό Βραζιλιάνο Φιρμίνο έφτιαξαν ίσως την κορυφαία γραμμή κρούσης που θα ζήλευε κάθε ομάδα.

Τα γκολ των Φαμπίνιο, Μανέ και Σαλάχ άφησαν την Σίτι 9 πόντους πίσω μετά από μόλις 12 ματς. Από τότε η διαφορά αυτή μεγαλώνει. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα άρχισε να αναρωτιέται το τι δεν πηγαίνει καλά αλλά και το τι δεν πήγε καλά στο ματς με την Λίβερπουλ.

Ολα ξεκίνησαν σε εκείνο το ματς της Λίβερπουλ με την Σίτι (3-1) με μία αμφισβήτηση στο 6′ και άνοιξαν μία κουβέντα που δεν κλείνει εύκολα. Χέρι του Μπερνάρντο Σίλβα και μετά του Αρνολντ. Στο transition η μπάλα πήγε στο παπούτσι του Φαμπίνιο, που έβαλε γκολάρα από τα 15 μέτρα. Η φάση έπρεπε να γυρίσει πίσω.

Το VAR από την άλλη έδειξε σέντρα και ξεκίνησε έτσι μία μεγάλη κουβέντα και στα social αλλά στον κόσμο της Πρέμιερ. Γινόταν λόγο ακόμα και για εύνοια της Λίβερπουλ θα απογειωνόταν στο 13′ με την κεφαλιά του Σαλάχ για το 2-0 και μία φάση που συζητήθηκε εάν ήταν οφσάιντ αλλά δεν ήταν.

Ο Γκουαρδιόλα θεώρησε πως το VAR έπρεπε να είχε σταθεί στο ύψος του. Περίμενε το πρώτο γκολ των Reds να μην μετρήσει. Η ομάδα του Πεπ βέβαια είχε ήδη χάσει 2 φορές και υπήρξε και η ήττα με 3-2 εκτός από τη Νόριτς. Πλήρωσε μεταξύ άλλων και την αδυναμία της να καλύψει το κενό του Βινσέντ Κομπανί στην άμυνα.

Ο Τεέμου Πούκι κάνει τη διαφορά

Η Λίβερπουλ και η Σίτι δέχθηκαν γκολ από τον Τεέμου Πούκι που στα 29 του αποδεικνύεται μία πολύ καλή περίπτωση επιθετικού που επιβίωσε στην Πρέμιερ σαν πάπια στο νερό. Τόσο εύκολα.

Στο φιλανδικό ψαροχώρι Κότκα, απ’ όπου έχει καταβολές, ο Πούκι είναι πιο διάσημος και αναγνωρισμένος από τον Μέσι και τον Κριστιάνο και η μανία για τον ‘Pukki 22’ γρήγορα εξαπλώθηκε. Η φανέλα του εξαντλήθηκε τουλάχιστον δύο φορές από την μπουτίκ της ομάδας.

απέσπασε πολλά χειροκροτήματα. Το σύνολο του Γερμανού Φάρκε αρχικά είχε εντυπωσιάσει όμως τώρα είναι ουραγός με 21 βαθμούς έναντι 25 της Άστον Βίλα που είναι προτελευταία και ποντάρει σε ένα restart που θα την οδηγήσει στην σωτηρία.

Οι νεοφώτιστες της Premier League

Για άλλες νεοφώτιστες ομάδες τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ πιο καλά. Υπάρχει το εξαιρετικό παράδειγμα της 6ης στην κατηγορία και τον πίνακα, Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ. Μία ομάδα που 4 χρόνια και 2 ανόδους μετά συνεχίζει να αψηφά τις εκτιμήσεις και να ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Οι εξαιρετικές αμυντικές επιδόσεις της ομάδας είναι όντως για στατιστική μελέτη. Επίσης είναι μία ομάδα με μεθοδικότητα που δεν έχει τραυματισμούς!!!

Η τρίτη των νεοφώτιστων είναι η Άστον Βίλα. Αποπειράθηκε να παίξει σαν τη Νόριτς όμως είδε πως το τίμημα της Πρέμιερ είναι σκληρό και πως δεν είναι εύκολο να έχει κανείς σταθερότητα και συνέχεια στην απόδοσή του. Κατέληξε να είναι πια προτελευταία. Ομάδα που πόνταρε πολλά στον μέσο Τζακ Γκρίλις. Το προπονητικό της επιτελείο ελπίζει πως θα επιστρέψει πιο δυνατή και παρά την ιδιαιτερότητα των άδειων γηπέδων.

Η Νιουκάστλ δεν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με την Άστον Βίλα και θα έλεγε κανείς πως μπορεί να νιώθει σίγουρη την κατηγορία. Προτίμησε να πάει σε μία προσέγγιση με ανθρώπους που ξέρουν την ομάδα. Όπως είναι ο Στιβ Μπρους. Χλευάστηκε και λοιδωρήθηκε αλλά ποτέ δεν υποσχέθηκε θαύματα. Άκουσε να τον λένε κλόουν, άσχετο και τόσα ακόμα. Μετά από ένα βαρύ 5-0 με την Λέστερ η Νιουκάστλ ανέκαμψε και νίκησε την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ χάρις σε έναν γηγενή παίκτη της που έκανε ντεμπούτο. Οι οπαδοί της ξεχάστηκαν από τα προβλήματά τους και αυτά της ομάδας με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και άλλα ζητήματα.

Tι συμβαίνει με την Τότεναμ;

Η Τότεναμ από την άλλη δεν ήταν όπως πέρυσι. Οι σχέσεις Ποκετίνο – διοίκησης – παικτών διαταράχθηκαν και δεν γινόταν να αποκατασταθούν. Οι σχέσεις του Αργεντίνου με τους παίκτες που οδήγησε πέρυσι στον τελικό του Champions League άλλαξε. Ένας παίκτης παραπονέθηκε πως έκανε τα ίδια και είχε… κουράσει. Άλλος είπε πως η ομάδα ‘δείχνει σαν στρατόπεδο και δεν αντέχεται άλλο’. Ο Ποκετίνο απολύθηκε στις 19 Νοέμβριο και για εκείνον ακούστηκαν αρκετά άσχημα πράγματα.

Η απόφαση ήταν να τον διαδεχθεί ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος είχε δεχθεί ανάλογες κατηγορίες με τον Ποκετίνο σε προηγούμενες ομάδες του και αρκετοί αμφισβήτησαν την επιλογή.

Ο πρώην τεχνικός των Τσέλσι και Γιουνάιτεντ όμως έφτιαξε το κέφι και το πνεύμα των παικτών. Κέρδισε τα πρώτα του τρία ματς με τον ανανεωμένο Ντέλε Άλι. Στην συνέχεια όμως και λόγω ρόστερ άρχισε να αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα με αυτά του Ποκετίνο. Ήταν και πρόβλημα η πτωτική πορεία του Χάρι Κέιν βέβαια.

Στην Άρσεναλ τα πράγματα δεν πήγαν ιδανικά φέτος και αυτό είναι κάτι εμφανές. Ο αποκλεισμός στην Ευρώπη ήρθε από τον Ολυμπιακό ενώ στο πρωτάθλημα έμεινε πίσω και από την Τότεναμ. Ο εκνευρισμός του αρχηγού της, Γκράνιτ Τζάκα, στον αγώνα με την Πάλας έδειξε πως η κατάσταση δεν ήταν καλή. Ο Ουναϊ Έμερι έδειχνε μη ικανός να διαχειριστεί την κατάσταση.

Το σκορ στο ματς της Άρσεναλ με την Κρίσταλ Πάλας ήταν 2-2 και ο Ουνάι Έμερι αποφάσισε να κάνει αλλαγή τον Τζάκα. Όταν, όμως, οι οπαδοί της Άρσεναλ τον είδαν να αποχωρεί περπατώντας τον αποδοκίμασαν έντονα. Εκείνος αντέδρασε ακόμη χειρότερα και έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια, βρίζοντάς τους.

Στις 29 Νοεμβρίου ο Έμερι θα αποδεσμεύονταν για να έρθει η εποχή του Μικέλ Αρτέτα. Ο άλλοτε βοηθός του Γκουαρντιόλα.

Η Άρσεναλ και οι άλλοι…

Στην Έβερτον υπήρξε μία ανάλογη ιστορία με τον Μάρκο Σίλβα. Εκεί όπου διαγνώστηκε σε κάποιο σημείο ότι δεν υπάρχει ενότητα και ένα κοινό όραμα μες στην ομάδα. Μετά την ήττα με 2-0 από τη Νόριτς τον Νοέμβριο ο κόσμος της ομάδας ‘έβραζε’ κατά του Σίλβα. Χρειάστηκαν άλλες δύο ήττες όμως με την 2η στο Άνφιλντ προτού απολυθεί. Η Έβερτον είχε φτάσει στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Ντάνκαν Φέργκιουσον έφερε άλλον… αέρα και ενότητα ως υπηρεσιακός όμως μετά χάρηκε πολύ με το να σταθεί δίπλα στον Κάρλο Αντσελότι, που βελτίωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ο Κάλβερτ-Λέγουιν επωφελήθηκε περισσότερο.

Λίγο πιο κάτω από την Έβερτον βαθμολογικά βρίσκεται η Σαουθάμπτον. Μία ομάδα που τέθηκε σε κατάσταση… συναγερμού όταν σε οκτώ αγώνες μάζεψε μόνο έναν πόντο και διασύρθηκε με σκορ 9-0 από την Λέστερ, την πιο μεγάλη και βαριά ήττα στην εποχή της Πρέμιερ. Η άμυνά τους είναι μία… προσβολή για το ίδιο το ποδόσφαιρο, παρουσιάζοντας σημάδια κατάρρευσης σε όλα τα επίπεδα. Όμως ο Ραλφ Χάζενχουτλ παρέμεινε ψύχραιμος. Παραδόξως και η διοίκηση των ‘Αγίων’. Ο Ντάνι Ινγκς αποδείχθηκε κλειδί, η ομάδα βελτιώθηκε και ο προπονητής επιβραβεύτηκε με νέο 4ετές συμβόλαιο.

Η Μπέρνλι από την άλλη είναι ένα παράδειγμα σταθερότητας και αγωνιστικής αξιοπιστίας με τον σκληροτράχηλο Σον Ντάιτς στο τιμονι της. Έναν προπονητή παλιάς σχολής με το στιλ παιχνίδιού της να δέχεται κριτική. Οι Ταρκόφσκι και Μι έδειξαν το πόσο σημαντικό είναι να ξέρεις να αμύνεσαι. Ο ΜακΝιλ που ξεπέρασε την απογήτευσή του για την απόρριψή του από την Γιουνάιτεντ αποδείχθηκε ένας πολύ καλός μεσοεπιθετικός.

 

 

Η Κρίσταλ Πάλας βρίσκεται στην 7η διαδοχική της σεζόν στην Πρέμιερ και με τον Χόνγκτσον έχει δείξει πρόοδο. Οι ικανότητες του Ισπανού γκολκίπερ της, Βιθέντε Γκουάιτα, την έχουν βοηθήσει. Τρεις διαδοχικές της νίκες με 1-0 την έβαλαν στην 11η θέση όμως είναι μία ομάδα με ένα ρόστερ που θέλει και την ανανέωσή του. Ο Ζαχά δεν βρίσκεται στην πιο αποδοτική σεζόν του όμως είναι ο άνθρωπος που του έχουν κάνει φάουλ πάνω από 500 φορές.

Η σταθερότητα σε μία ομάδα έχει μεγάλη σημασία. Μπορούμε να πάρουμε ως σχετικό παράδειγμα την Γουότφορντ. Με τον Χάβι Γκράθια, που πέρυσι πήγε την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου προχώρησαν αρκετά αλλά μετά από τέσσερα παιχνίδια με μία ισοπαλία και τρεις ήττες κρίθηκε πως έπρεπε να φύγει. Τον διαδέχθηκε ο Κίκε Φλόρες, που είχε ξαναδουλέψει στην ομάδα. Μετά από 85 ημέρες και 10 αγώνες με μία νίκη, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες έφυγε και ο Φλόρες που τόνισε πως οι ιδιοκτήτες δεν του έδειξαν εμπιστοσύνη και τον αμφισβητούσαν διαρκώς.

Η Γουότφορντ μετά πήρε άλλη κατεύθυνση με τον Πιρσον. Όταν την ανέλαβε ήταν στο τέλος της βαθμολογίας με οκτώ πόντους σε δεκαπέντε αγώνες. Από τότε κατάφερε και μάζεψε 19 πόντους σε 14 αγώνες. Ο Πίρσον σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας έχει βρει το μυστικό των παικτών και τον καταλαβαίνουν.

Η ψυχολογία είναι το Α και τω Ω στο ποδόσφαιρο για κάθε παίκτη και προπονητή. Το να αλλάζει όμως την τακτική προσέγγιση είναι μία πρόκληση. Η Μπράιτον είχε την 4η πιο κακή επίδοση σε επίπεδο κατοχής στην Πρέμιερ πέρυσι. Φέτος με τον Γκρέιαμ Πότερ έχουν το 6ο καλύτερο.

Υπήρξαν σοβαρές ενδείξεις βελτίωσης όμως η επιβλητική νίκη εκτός με Άρσεναλ έδειξε το πόσο επιβλητικό είναι το στιλ του Πότερ. Στην συνέχεια όμως η ομάδα ‘κόλλησε’ με μία νίκη σε δεκατέσσερις αγώνες. Ο Πότερ λέει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι διαγωνισμός ομορφιάς αλλά ξέρει πως η ομάδα του θα πρέπει να συνδυάσει το πιο καλό και ευχάριστο στο μάτι στιλ με την ουσία. Όλα είναι θέμα επιβίωσης, κάτι που ισχύει και για την Μπόρνμουθ, στην 5η σεζόν της στην Πρέμιερ. Μία Μπόρνμουθ που η ζωή της στο πρωτάθλημα έχει γίνει πιο δύσκολη. Με προβλήματα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού της αλλά κομβικές νίκες με Μπράιτον και Βίλα. Όμως και πάλι έχει… κολλήσει στην ζώνη του υποβιβασμού λόγω της διαφοράς των γκολ.

Η απώλεια του Ράιαν Φρέιζερ του οποίου τελειώνει το συμβόλαιο και το γεγονός ότι εάν πέσει θα έχει λιγότερα τηλεοπτικά έσοδα είναι ζητήματα που την απασχολούν. Η Γουέστ Χαμ από την πλευρά της είχε κάνει ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα, όμως πέον βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και με ίδιους βαθμούς με τη Μπόρνμουθ.

Είχε κάνει ένα σερί έξι αγώνων αήττητου μετά τη βαριά ήττα από την Σίτι, όμως μετά είχε 9 ήττες σε 12 αγώνες και έτσι απολύθηκε ο Πελεγκρίνι. Πηγή κοντά στα αποδυτήρια της ομάδας έλεγε πως το σύνολο αυτό πρέσαρε αρχικά πολύ αλλά το πρέσινγκ δεν μπορούσε να το κρατήσει για πολύ. Επέστρεψε ο Μόγιες, έκανε τα βασικά όμως δεν φτάνουν. Κατηγορήθηκε για έλλειψη προοπτικής και φιλοδοξιών, όπως και οι ιδιοκτήτες.

Η αντεπίθεση της Γιουνάιτεντ

Στην Γιουνάιτεντ η δυσαρέσκεια του κόσμου προς τους ιδιοκτήτες και τα υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας καλά κρατεί. Κορυφώθηκε στην 8η ήττα στο πρωτάθλημα εντός έδρας με την Μπέρνλι τον Γενάρη. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι ο άνθρωπος που κράταει κάπως τα προσχήματα και ίσως ενώνει με κάποιον τρόπο την ομάδα και τον κόσμο.

Ο Νορβηγός έχει κάνει και αρκετά σωστά πράγματα και ειδικά σε μεγάλα ματς κερδίζοντας την Σίτι εντός και εκτός. Τον Γενάρη η απόκτηση του Μπρούνο Φερνάντες ανέβασε τον πήχη.

Η πρόσληψη του Σόλσκιερ είχε να κάνει με την σύνδεση της παλιάς Γιουνάιτεντ με τη νέα εποχή και το να επανέλθουν στην ομάδα οι γνωστές της αξίες. Να ξαναφτιάξει η ομάδα ταυτότητα. Αυτό ήθελαν να κάνουν και Άρσεναλ και Τσέλσι με Αρτέτα και Λάμπαρντ.

Ο Αρτέτα είχε δύσκολο ξεκίνημα αλλά φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο του ενώ η Τσέλσι δεν ήταν πάντα σταθερή και μπορεί να είχε ακόμα και την συγκομιδή βαθμών επί Σάρι όμως ανέδειξε παιδιά των Ακαδημιών, όπως τους Εϊμπραχαμ, Μάουντ, Τζέιμς και Οντόι. Είτε πετύχουν την διασφάλιση του εισιτηρίου του Champions League είτε όχι θα έχουν φτιάξει μία νέα καλή βάση για χρόνια.

Η… μάχη για τις θέσεις Champions League και Europa!

Η… μάχη για τις θέσεις των Champions League και Europa στο top six (τοπ εξάδα) δείχνει άκρως συναρπαστική, ενδιαφέρουσα και ίσως διαφορετική με Άρσεναλ, Τσέλσι, Γιουνάιτεντ και ακόμα και Γουλβς με τον Σάντο. Οι ‘Λύκοι’ που βρήκαν τον τρόπο να φτιάξουν ένα καλό σύνολο με παίκτες όπως ο Τραορέ, πολύ καλά άκρα και μεγάλη βελτίωση.

Υπάρχει βέβαια και η Λέστερ της 3ης θέσης, που έμαθε να ξαναγίνεται καλή ομάδα και φιλόδοξη. Η ομάδα των Γουλβς είναι η νέα δύναμη όμως η πρωταθλήτρια του 2016 είναι μία διαφορετική κατάσταση σε come back ομάδας με τον Ρότζερς να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και να έχει δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό να ‘χτυπήσει’ κάθε αντίπαλο και τον Βάρντι να δείχνει πολύ καλός, γρήγορος και δυνατός ακόμα και στα 33 του. Έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Περέιρα, Σογιουντσού, Τσίλγουελ, Εντίνι και άλλους που έγιναν τοπ επιπέδου.

Η Λέστερ δεν είναι όπως ήταν στην αρχή (τόσο καλή), όμως και πάλι είναι 3η και δείχνει ικανή για πολύ καλά πράγματα, βάζοντας και πίεση στην 2η Σίτι, από την οποία απέχει μόλις 4 πόντους. Μία ομάδα που εάν ήταν αλλιώς τα πράγματα και εάν δεν ήταν έτσι η Λίβερπουλ ίσως να διεκδικούσε ξανά τίτλο.

Παιχνίδια που έχει χάσει τα έχει χάσει από τα λάθη της άμυνάς της αλλά και από χαμένες ευκαιρίες για γκολ. Έναν συνδυασμό δηλαδή.

Η 2η Σίτι δεν είναι η ίδια ομάδα που ξέραμε. Δεν έχει την ένταση που είχε στις προηγούμενες σεζόν και εάν δεν ήταν ο εξαιρετικός Ντε Μπρόινε θα ήταν ακόμα πιο πίσω στη βαθμολογία από την Λίβερπουλ.

Πριν το 4-0 της Λίβερπουλ με την Λέστερ εκτός έδρας στη Boxing Day υπήρχε ίσως ένα πιο μεγάλο ενδιαφέρον για τον τίτλο. Προφανώς για την… μάχη του με την Σίτι. Το σύνολο του Γκουαρντιόλα περίμενε αρνητικό αποτέλεσμα για να γυρίσει το… χαρτί αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Η απόδοση της Λίβερπουλ έπεσε μετά και αποκλείστηκε από Κύπελλο και Ευρώπη σε ένα διάστημα 9 ημερών όμως ο βασικός τους στόχος δεν επρόκειτο να χαθεί. Ήταν τόσο επικεντρωμένοι εκεί. Σε αυτόν τον τίτλο.

Με τη νίκη με Μπόρνμουθ τον Μάρτιο η Λίβερπουλ ήταν μόλις 9 πόντους μακριά από τον στόχο της. Το ένιωσε τότε και ο Κλοπ από τον κόσμο στο γήπεδο. Το ένιωσε και η ομάδα. Η ήττα της Σίτι στο ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ με την Γιουνάιτεντ έφερε ακόμα πιο κοντά την Λίβερπουλ που ήθελε πια 6 πόντους από 9 αγώνες.

Και μετά όταν η Λίβερπουλ περίμενε την 16η Μαρτίου για να πανηγυρίσει για τον τίτλο στο Γκούντισον Παρκ ή εντός με την Πάλας 5 ημέρες μετά όλα άλλαξαν. Στις 12 Μαρτίου τονίστηκε από την Κυβέρνηση πως δεν υπήρχε λόγος να σταματήσει το ποδόσφαιρο όμως ο Αρτέτα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Το ίδιο και ο Οντόι και έτσι είχαμε παύση της σεζόν. Ο Κλοπ έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους βάση πάλι λέγοντας πως πάνω απ’ όλα είναι η υγεία και ότι το ποδόσφαιρο δείχνει λιγότερο σημαντικό αυτήν την στιγμή. Εξήγησε πως κανείς δεν θέλει να παίζει σε άδεια γήπεδα αλλά και την όλη κατάσταση.

Τότε άρχισαν πολλοί να αναρωτιούνται εάν στην Πρέμιερ θα γίνει το ίδιο όπως με Σκωτία, Γαλλία και Ολλανδία. Εκεί που δεν υπήρχαν πρωταθλητές, ανόδους ή υποβιβασμοί. Απλά μπήκε μία… παύλα στην χρονιά. Όμως να που 99 ημέρες μετά η Πρέμιερ γυρίζει. Η αναμονή για την Λίβερπουλ έλαβε τέλος. Μία σεζόν που θα κλείσει με ματς χωρίς κόσμο. Ένα διαφορετικό κλείσιμο. Όμως το ποδόσφαιρο επέστρεψε και… νίκησε όσον αφορά στην Πρέμιερ. Ακόμα και με άδεια γήπεδα πάλι θα υπάρχει αγωνία, συγκίνηση, δράμα, πίεση και… δάκρυα. Εξάλλου υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X