Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι: Για το ρεκόρ... πρεμιέρας οι «Πολίτες»

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι: Για το ρεκόρ… πρεμιέρας οι «Πολίτες»

O Νούνο Εσπιρίτο Σάντο ανανέωσε για τρία ακόμη χρόνια και οι παίκτες του δεν τον απογοήτευσαν στην πρεμιέρα. Οι «Λύκοι» έκαναν το πιο «εκρηκτικό» ξεκίνημα που έχει σημειωθεί σε πρεμιέρα, στα 28 χρόνια ζωής της Premier League. Κάπως έτσι, το εμπόδιο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ξεπεράστηκε με σχετική άνεση (0-2) και συνδυάστηκε έξοχα με τον εορτασμό παραμονής του Πορτογάλου τεχνικού.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι, η Γουλβς χρειάστηκε μόλις 3 λεπτά στη νέα σεζόν για το πρώτο γκολ. Ο αρχι-σκόρερ της στην περασμένη περίοδο, Ραούλ Χιμένες σκόραρε για 50η φορά στην καριέρα του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Πριν καλά-καλά αντιδράσουν οι παίκτες του Κρις Γουάιλντερ, ο Σάις διπλασίασε τα τέρματα των Λύκων στο 6ο λεπτό, θέτοντας νέο ρεκόρ για το πιο γρήγορο 2-0 σε πρεμιέρα στην ιστορία της Λίγκας. Η Γουλβς θα συνεχίσει χωρίς τον εντυπωσιακό Ζότα, ο οποίος πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ, με τους Λύκους να αποκτούν τον αμυντικό, Κι-Τζάνα Χούβερ.

Δύσκολη πρεμιέρα για τη Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι άφησε στην άκρη τον αποκλεισμό οσκ από τη Λυών και κάνει πρεμιέρα στη φετινή Premier League απέναντι στη Γουλβς. Οι «Πολίτες» ξέρουν πως η σεζόν πρέπει να αρχίσει ιδανικά, μιας και δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες μετά το δυο στα δυο της Λίβερπουλ. Πλήγμα για τη Σίτι το γεγονός πως ο Αγουέρο θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο. Στο ρόστερ πάντως υπάρχει και η απώλεια του Νταβίδ Σίλβα. Μία αποχώρηση που δίνει χώρο στον Φόντεν ακόμα και για βασικός. Ένας παίκτης με ταλέντο όπως του Γκρίνγουντ της Γιουνάιτεντ. Το να αξιώνει κάποιος από τον Φόντεν να γίνει ο ηγέτης και ο χαμένος συνδετικός κρίκος αλλά και ο παίκτης που θα επαναφέρει τη Σίτι στην κορυφή ή θα τη βοηθήσει ή που θα της δώσει ευρωπαϊκή λάμψη είναι μία μεγάλη απαίτηση, όμως σε μία ομάδα όπως η Σίτι αυτά είναι τα δεδομένα.

Ένα ακόμα σημείο είναι η κατάσταση του Μπερνάντο Σίλβα που ήταν υποψήφιος για κορυφαίος παίκτης της Πρέμιερ το 2019 και ο ίδιος ο Γκουαρντιόλα τον είχε αναδείξει ως τον τοπ ποδοσφαιριστή της σεζόν 2018-2019. Ο Πορτογάλος πρέπει να ξαναβρει τη χαμένη φόρμα του ή εδώ υπάρχει το κλισέ ‘να γίνει σαν μία νέα εσωτερική μεταγραφή‘.

Μετά από τόσα χρόνια στη Σίτι ο Γκουαρδιόλα είναι εμφανές το τι μπορεί να κάνει και το όχι. Του… πιστώνεται η εντός των συνόρων κυριαρχία μέχρι και πριν την χρονιά που μας πέρασε. Είναι ένας προπονητής που πρέπει να ξαναδώσει ώθηση στους παίκτες του και που όντως αγαπάει πολύ το άθλημα, ασχολείται συνέχεια και του αρέσει να μιλάει για τακτική. O Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ο παίκτης – κλειδί. Ξεχωρίζει με διαφορά από τον… δεύτερο και μόνο εάν ερχόταν ένας Μέσι στην ομάδα θα άλλαζαν τα δεδομένα.

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι, οι αριθμοί του ματς

Η Γουλβς ήταν μία από τις δύο ομάδες (μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) που κέρδισε και στα δύο παιχνίδια τη Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη σεζόν. την τελευταία φορά που οι Λύκοι κέρδισαν τρεις συνεχόμενους αγώνες τους «Πολίτες» ήταν τον Οκτώβριο του 1961.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει χάσει τέσσερα από τα επτά τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στην Premier εναντίον της Γουλβς.

Η Σίτι έχει χάσει τους δύο τελευταίους αγώνες της Premier League από τους Λύκους. Ο Γκουαρδιόλα δεν έχει χάσει ποτέ τρεις συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος από έναν αντίπαλο.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει χάσει κανέναν από τους 11 τελευταίους αγώνες στην πρεμιέρα της Premier League (10 νίκες), κερδίζοντας τους τελευταίους εννέα. Καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ 10 σερί εναρκτήρια παιχνίδια.

Η μόνη φορά που οι Λύκοι κέρδισαν τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν της Premier League ήταν τη σεζόν 2011-2012, που συμπίπτει με τον τελευταίο… υποβιβασμό τους.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ειδικά μεταγραφών με δεκάδες πρωτότυπες αγορές! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X