Nations League Α: H «ελίτ» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Nations League Α: H «ελίτ» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Η νέα ποδοσφαιρική χρονιά αποτέλεσε προάγγελο της έναρξης του Nations League, μίας νέας διοργάνωσης εθνικών ομάδων που αφορά αποκλειστικά το ευρωπαϊκό στερέωμα. Θα παραθέσουμε, το αμέσως προσεχές διάστημα, τις τέσσερις κατηγορίες (A, B, C, D) που προέκυψαν, ξεκινώντας από την πρώτη και κορυφαία όλων:

Νέα ήθη και έθιμα
Τα φιλικά παιχνίδια, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελούν και τυπικά παρελθόν με την έλευση του Nations League. Πρόκειται για μία νέα διοργάνωση της UEFA, με τις 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες να συμμετέχουν σε αυτήν. Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες, A-B-C-D, σύμφωνα με την κατάταξη της UEFA μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2018. Οι κατηγορίες εμπεριέχουν άνοδο και υποβιβασμό.

Η League A περιλαμβάνει τις 12 πρώτες ομάδες αυτής της κατάταξης. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει την άλλη δις, εντός και εκτός έδρας, με τα παιχνίδια να διεξάγονται το φετινό φθινόπωρο (6 Σεπτεμβρίου-20 Νοεμβρίου 2018).

Τα έπαθλα
Τον Ιούνιο του 2019, οι τέσσερις νικητές της League A θα διαγωνιστούν στην τελική φάση, με ημιτελικά, μικρό και μεγάλο τελικό. Ο νικητής θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής του Nations League. Στον αντίποδα, οι τέσσερις τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν στη League B για τη διοργάνωση του 2020.

Σύνδεση με EURO 2020
Σημειώνεται, δε, ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες της συνολικής βαθμολογίας της League A που δεν θα προκριθούν σε αυτό μέσω της προκριματικής φάσης του EURO 2020, θα έχουν την ευκαιρία διαγωνιστούν τον Μάρτιο του 2020 για ένα εισιτήριο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πρέπει να αναφερθεί ότι το Nations League θα δώσει συνολικά 4 εισιτήρια για το EURO 2020, ένα από κάθε κατηγορία (A, B, C, D).

A’ όμιλος
Γερμανία
Γαλλία
Ολλανδία

Β’ όμιλος
Βέλγιο
Ελβετία
Ισλανδία

Γ’ όμιλος
Πορτογαλία
Ιταλία
Πολωνία

Δ’ όμιλος
Ισπανία
Αγγλία
Κροατία

Live στοίχημα με μεγάλες αποδόσεις! |21+

Σχολιάστε

X