Nations League C: Η Ελλάδα και οι άλλοι

Nations League C: Η Ελλάδα και οι άλλοι

Η νέα ποδοσφαιρική χρονιά αποτέλεσε προάγγελο της έναρξης του Nations League, μίας νέας διοργάνωσης εθνικών ομάδων που αφορά αποκλειστικά το ευρωπαϊκό στερέωμα. Συνεχίζουμε σήμερα με την παρουσίαση της League C στην οποία δεσπόζει η εθνική μας ομάδα:

Νέα ήθη και έθιμα
Τα φιλικά παιχνίδια, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελούν και τυπικά παρελθόν με την έλευση του Nations League. Πρόκειται για μία νέα διοργάνωση της UEFA, με τις 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες να συμμετέχουν σε αυτήν. Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες, A-B-C-D, σύμφωνα με την κατάταξη της UEFA μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2018. Οι κατηγορίες εμπεριέχουν άνοδο και υποβιβασμό.

Η League C απαρτίζεται από 15 ομάδες, αυτές που κατατάσσονται στις θέσεις 25-39, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους. Ένας όμιλος περιλαμβάνει τρεις ομάδες και οι άλλοι τρεις όμιλοι τέσσερις ομάδες. Οι τέσσερις νικητές θα προβιβαστούν στο επόμενο Nations League στη League B που θα διεξαχθεί το 2020. Αντίθετα, οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στη συνολική βαθμολογία της League C θα υποβιβαστούν στη League D της επόμενης διοργάνωσης.

Σύνδεση με EURO 2020
Σημειώνεται, δε, ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες της συνολικής βαθμολογίας της League C που δεν θα προκριθούν σε αυτό μέσω της προκριματικής φάσης του EURO 2020, θα έχουν την ευκαιρία διαγωνιστούν τον Μάρτιο του 2020 για ένα εισιτήριο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, παίζοντας αγώνες μπαράζ. Σε περίπτωση που οι νικητές των ομίλων της League C έχουν ήδη εξασφαλίσει παρουσία στο EURO 2020, τότε τις θέσεις τους στα μπαράζ θα πάρουν οι αμέσως επόμενες στη συνολική βαθμολογία της League C. Πρέπει να αναφερθεί ότι το Nations League θα δώσει συνολικά 4 εισιτήρια για το EURO 2020, ένα από κάθε κατηγορία (A, B, C, D).

Το πρόγραμμα της εθνικής ομάδας
Στον Β’ όμιλο τοποθετήθηκε η Ελλάδα που θα αντιμετωπίσει τις Ουγγαρία, Φινλανδία και Εσθονία που έχουν κοινή γλωσσική καταγωγή, ανήκοντας στην φινοουγγρική οικογένεια, παρακλάδι των ουραλικών γλωσσών. Πρώτο εμπόδιο είναι η Εσθονία, το προσεχές Σάββατο στο Ταλλίν (21:45). Έπονται οι αναμετρήσεις με Ουγγαρία (11/09, εκτός και 12/10 εντός έδρας) και Φινλανδία (15/10 εκτός και 15/11 εντός έδρας) και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το εντός έδρας παιχνίδι με την Εσθονία (18/11).

Α’ όμιλος
Σκωτία
Αλβανία
Ισραήλ

Β’ όμιλος
Ουγγαρία
Ελλάδα
Φινλανδία
Εσθονία

Γ’ όμιλος
Σλοβενία
Νορβηγία
Βουλγαρία
Κύπρος

Δ’ όμιλος
Ρουμανία
Σερβία
Μαυροβούνιο
Λιθουανία


Ζωντανό στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες αποδόσεις! |21+

Σχολιάστε

X