Ρέιντζερς - Σέλτικ: Το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο διψά για το Old Firm

Ρέιντζερς – Σέλτικ: Το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο διψά για το Old Firm

Εναρξη: 14:30, 29/12/2018
Γήπεδο: Ιbrox Stadium, Γλασκώβη

Η φράση «κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι» δεν μπορεί να βρει καλύτερη εφαρμογή από το Old Firm. Ρέιντζερς vs Σέλτικ και η Σκωτία υποδέχεται ένα μεγάλο ραντεβού!

Μία παραδοσιακή κόντρα με κοινωνικοπολιτικές και θρησκευτικές προεκτάσεις. Από άποψη ιστορικής έχθρας και ιδιαιτεροτήτων, είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ευρώπη. Ή μάλλον, ήταν το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ευρώπη.

Να σπάσει την… κατάρα η Ρέιντζερς
Η Σέλτικ είναι πρώτη στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα με την ομάδα της Ρέιντζερς να είναι τρεις πόντους πίσω και δεύτερη. Η Ρέιντζερς έχει κερδίσει δύο από τα τελευταία έξι ματς πρωταθλήματος, αλλά ο Τζέραρντ πιστεύει ότι με μία νίκη η ομάδα του θα ξαναμπεί σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου. “Θα πρέπει να φέρουμε ξανά το παιχνίδι μας στο γήπεδο. Θα παίζουμε με μία καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Θα έχουν έξτρα κίνητρο και αυτό το ξέρουμε καλά”, λέει σχετικά. «Ξέρουμε πως θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να έρθει το αποτέλεσμα το οποίο θέλουμε. Το πιστεύω ότι οι παίκτες μου μπορούν να τα καταφέρουν. Είναι το τελευταίο ματς, έχουμε 90 λεπτά να τα δώσουμε όλα και θα το κάνουμε. Να δούμε που θα μας βγάλει όλο αυτό. Αισθάνομαι ότι θέλουμε λίγα καλά αποτελέσματα ακόμα για να έχουμε τους τέλειους έξι μήνες. Θα πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα για να είμαστε εκεί που πρέπει και που θέλουμε”, συμπλήρωσε.

Η Σέλτικ την παράδοση
Ο Ρότζερς είναι αήττητος σε 12 αγώνες με τους Ρέιντζερς από τότε που ανέλαβε την Σέλτικ το 2016: έχει 10 νίκες και 2 ισοπαλίες. Είπε σχετικά: “Πρέπει να έχουμε την προσέγγιση που έχουμε πάντα στον αγώνα. Όπως δουλεύουμε και με σεβασμό προς τους Ρέιντζερς. Είναι μία καλή ομάδα με καλά αποτελέσματα φέτος που αξίζουν σεβασμό και προσοχή. Όπως κάνουμε με κάθε ομάδα θα κάνουμε και τώρα. Να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε”.

Οι αριθμοί λένε…

Η Σέλτικ έχει χάσει τρία από τα δέκα εκτός έδρας παιχνίδια της σεζόν, όσα έχασε στα πρώτα της 38 με τον Μπρένταν Ρότζερς (30 – 5 – 3).

Η Σέλτικ έχει κερδίσει και στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις στο Ibrox, έχοντας 12 γκολ. Η τελευταία ήττα χάνεται τον Μάρτη του 2012 (2-3)

Η Ρέιντζερς έχει κερδίσει τα 10 από τα 13 τελευταία εντός για το πρωτάθλημα, έχοντας και δυο ισοπαλίες.

Η Ρέιντζερς δεν έχει νίκη στα 10 τελευταία (8 ήττες) παιχνίδια της κόντρα στη Σέλτικ, το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία των ντέρμπι Old Firm.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X