Ρόμπι Κιν: Ο Ιρλανδός μαχητής βγήκε νικητής από το ρινγκ!

Ρόμπι Κιν: Ο Ιρλανδός μαχητής βγήκε νικητής από το ρινγκ!

Από το street football στο Δουβλίνο, κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ιρλανδία. Ο Ρόμπι Κιν είπε αντίο στη δράση και το Νησί υποκλίνεται στη λάμψη του.

Ο Ρόμπι Κιν, στην ηλικία των 38 ετών και με τελευταίο ποδοσφαιρικό του σταθμό την Ινδία, έριξε τους τίτλους τέλους της ποδοσφαιρικής του καριέρας και αλλάζει αμέσως σελίδα. Ο Μικ ΜακΚάρθι του έκανε πρόταση να βρεθεί μαζί του στον πάγκο της Ιρλανδίας μετά την αλλαγή εποχής στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας και ο Κιν την αποδέχθηκε!

H Iρλανδία υποκλίνεται σε έναν τεράστιο φορ, σε έναν θρύλο για τη χώρα, τον Ρόμπι Κιν. Ο παίκτης που στην καριέρα του έχει ξεπεράσει το μεταγραφικό όριο των 90 εκατ. ευρώ αλλάζει ρόλο! Αλλωστε, το σώμα του δεν μπορεί να αντέξει το… ξύλο σε δυο διοργανώσεις. Την κριτική την άντεξε, αλλά το κυνηγητό στα 36 του είναι δύσκολο… Μπορεί με την Ιρλανδία να μην κατάφερε να φτάσει πολύ ψηλά, αλλά την αποχαιρέτησε με 68 γκολ, τα περισσότερα που έχει πετύχει Ιρλανδός με το εθνόσημο! Από το street football στο Δουβλίνο, πρωταγωνιστής στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου. Ο Ρόμπι Κιν έγινε ο κορυφαίος Ιρλανδός ποδοσφαιριστής και μπορεί το 2016 να είπε το αντίο στην Εθνική, αλλά από τα γήπεδα το έκανε δυο χρόνια αργότερα. Ο ίδιος τόνιζε τότε πως είναι δύσκολο να αφήσει τα αποδυτήρια της Ιρλανδίας, το όνειρό του είναι να γίνει προπονητής της ομάδας και τώρα έχει την ευκαιρία.

Πέτυχε 325 γκολ σε 737 εμφανίσεις για έντεκα ομάδες σε 23 χρόνια καριέρας. Τον λες και… εντυπωσιακό τον αριθμό! Πέρασε από Γουλβς, Κόβεντρι, Ιντερ, Λιντς, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Σέλτικ, Γουέστ Χαμ, Λ.Α Γκαλαξι, Αστον Βίλα, ΑΤΚ…

Από την Crumlin United ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, κάτι που όπως τόνιζε δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί το μονοπάτι που θα έπαιρνε η ποδοσφαιρική του ζωή. «Ήμουν ένας ποδοσφαιριστής δρόμου γεμάτος ελπίδες, οπλισμένος με τεράστιες φιλοδοξίες και αποφασιστικότητα να πετύχει. Το μόνο που χρειαζόμουν ήταν αυτή η ευκαιρία» έλεγε.

Μπορεί οι διακρίσεις του σε τρόπαια να μην έχουν σχέση με αυτές του Ντρογκμπά, αλλά έχουν τα γκολ τους! Ο Ιβοριανός πέτυχε 104 γκολ στο Νησί, αλλά ο Κιν 126, ενώ βρήκε δίχτυα σε επτά σερί σεζόν στην Premier League. Aλλωστε, έβαλε το όνομά του στους 10 κορυφαίους top σκόρερ της Τότεναμ.

Σχολιάστε

X