Ρόζενμποργκ – Σέλτικ: Και στο βάθος…ΑΕΚ

Ρόζενμποργκ – Σέλτικ: Και στο βάθος…ΑΕΚ

Οι δυο ομάδες γνωρίζονται αρκετά καλά καθώς αναμετρήθηκαν και στον περσινό 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Τότε, η Σέλτικ πανηγύρισε την πρόκριση (0-0, 1-0), μετά από δυο συναρπαστικά και άκρως αμφίρροπα παιχνίδια. Απόψε, στο «Λέρκενταλ Στάντιον», η Ρόζενμποργκ ψάχνει την ανατροπή καθώς έχασε με σκορ 3-1 την περασμένη εβδομάδα στη Γλασκώβη. Οι Νορβηγοί παρατάσσονται με υπηρεσιακό προπονητή.

Καλό ξεκίνημα, άσχημο τελείωμα
Οι Νορβηγοί έδειξαν ικανοί να κάνουν την έκπληξη, σκοράροντας πρώτοι στο «Πάρκχεντ» στο πρώτο ματς αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν. Δέχθηκαν τρία γκολ και αρκετές φάσεις και πλέον η πρόκριση φαντάζει αρκετά δύσκολη υπόθεση.

Η αποπομπή του επιτυχημένου τεχνικού Κάρε Ινγκέμπριγκτσεν είχε αντίκτυπο στην απόδοση της ομάδας. Ο 52χρονος δούλεψε την τελευταία τετραετία στη Ρόζενμποργκ, επαναφέροντάς τη στην κορυφή, τόσο σε επίπεδο πρωταθλήματος (2015, 2016, 2017) όσο και Κυπέλλου (2015, 2016). Ωστόσο, ο Ινγκέμπριγκτσεν δεν είχε την αποδοχή του κόσμου της ομάδας και αυτό τελικά ήταν καθοριστικό για τη συνέχιση της συνεργασίας των δυο πλευρών. Ο Ολλανδός Ρίνι Κούλεν, άλλοτε βοηθός του Ινγκέμπριγκτσεν,  ανέλαβε προσωρινά την ηγεσία, μέχρι να ανακοινωθεί η διάδοχη κατάσταση.

Live alerts μέσω της εφαρμογής Bwin Sports! Κατέβασε το app|21+

Κάντο όπως πέρσι
Οι «Καθολικοί» όταν φόρτσαραν, σημείωσαν τρία γκολ στο πρώτο ματς και έκαναν το μεγάλο βήμα πρόκρισης μπροστά στο φανατικό κοινό τους. Η δίψα για να φθάσουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι τεράστια.

«Η ομάδα έδειξε τα δόντια της, αποδώσαμε κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και θα μπορούσαμε να είχαμε φθάσει σε μεγαλύτερο σκορ. Απομένουν 90 λεπτά στη Νορβηγία. Το ταξίδι θα είναι κοπιαστικό ενώ η Ρόζενμποργκ δεν πρόκειται να παραδοθεί» σχολίασε ο τεχνικός Μπρένταν Ρότζερς.

Υπενθυμίζεται ότι όποια ομάδα πάρει την πρόκριση θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Επιπρόσθετα στατιστικά:

Πρώτος αγώνας:

Σέλτικ – Ρόζενμποργκ 3-1 (Εντουάρ (2), Εντσάμ – Μέλινγκ οι σκόρερ)

Πρόσφατη παράδοση:

Ρόζενμποργκ – Σέλτικ 0-1

Σέλτικ – Ρόζενμποργκ 0-0

Ρόζενμποργκ – Σέλτικ 2-0

Σέλτικ – Ρόζενμποργκ 1-0

Σχολιάστε

X