Ρωσία – Τουρκία: Η πρόβα τζενεράλε των γηπεδούχων

Ρωσία – Τουρκία: Η πρόβα τζενεράλε των γηπεδούχων

Η Ρωσία υποδέχεται στη Μόσχα την Τουρκία και ελπίζει σε νίκη και καλή εμφάνιση ώστε να αποκτήσει ψυχολογία ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι διοργανωτές αγνοούν το νικηφόρο αποτέλεσμα εδώ και έξι παιχνίδια και η επιθυμία επιστροφής σε αυτά είναι τεράστια.

Να μπει τέλος στην κατρακύλα
Η ήττα από την Αυστρία με σκορ 1-0 και κυρίως η κακή απόδοση των Ρώσων προβλημάτισε έντονα τον εκλέκτορα Στάνισλαφ Τσερτσέσοφ. Οι προηγούμενες ήττες από Βραζιλία και Γαλλία μπορούν εύκολα να ξεχαστούν, άπαντες εύχονται η εθνική ομάδα να βγάλει την σπιρτάδα που είχε κόντρα στην Ισπανία, στο φιλικό του περασμένου Νοεμβρίου (σ.σ. 3-3).

Το μεγάλο επιθετικό όπλο των Ρώσων είναι, αναμφίβολα, ο φορ Σμολόφ. Ο άσος της Κρασνοντάρ σκόραρε 14 φορές στο ρωσικό πρωτάθλημα και αναμένεται βασικός απόψε. Οι έμπειροι Ζιρκόφ – Τζαγκόεφ – Σαμέντοφ θα είναι τα στηρίγματά του, αγωνιζόμενοι στη μεσαία γραμμή.

Παίζεις Διεθνή Φιλικά, κερδίζεις* Μουντιάλ! 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Κοιτάζει την επόμενη ημέρα
Η Τουρκία απέτυχε να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μένοντας τέταρτη στον όμιλό της, πίσω από Ισλανδία, Κροατία και Ουκρανία. Οι δυο ήττες από τους Ισλανδούς, με σκορ 2-0 και 3-0, έκαναν γνωστές τις αδυναμίες της.

Ο Ρουμάνος Μιρτσέα Λουτσέσκου είναι πλέον ο ομοσπονδιακός τεχνικός της τουρκικής εθνικής ομάδας. Υπό τις οδηγίες του, οι παίκτες έδειξαν ορεξάτοι στο επιθετικό σκέλος, με εννέα γκολ σε πέντε παιχνίδια. Σημαντική η φιλική νίκη επί της Ιρλανδίας (1-0) τον Μάρτιο. Στον αντίποδα, σε κανέναν δεν άρεσε η ήττα από την Αλβανία (2-3) ενώ την περασμένη Παρασκευή ήρθε η ισοπαλία με τους Τυνήσιους (2-2).

Επιπλέον στατιστικά

Τελευταία αποτελέσματα:

Αυστρία – Ρωσία 1-0

Τυνησία – Τουρκία      2-2 (Τοσούν και Τσαγλάρ τα γκολ των Τούρκων)

Μεταξύ τους αναμετρήσεις:

Τουρκία – Ρωσία      0-0

Ρωσία – Τουρκία      1-0

Τουρκία – Ρωσία      0-1

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X