Μίλαν: Ντοναρούμα και άμυνα τη στέλνουν στ' αστέρια!

Μίλαν: Ντοναρούμα και άμυνα τη στέλνουν στ’ αστέρια!

Η άμυνα στη Serie A δίνει… κούπα! Για τη Μίλαν όμως μπορεί να δώσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League και ο Ντοναρούμα έχει τον τρόπο!

Μίλαν σημαίνει και… άμυνα! Οταν οι επιδόσεις λοιπόν είναι άσχημες στα μετόπισθεν, τότε το σκηνικό θα είναι εφιαλτικό! οι θλιβερές επιδόσεις της Μίλαν στην άμυνα την έφεραν σε 6η, 7η, ακόμα και 10η θέση και την τελευταία πενταετία η κατάσταση στην άμυνα είναι… τραγική, μιας και το παθητικό δεν είναι μικρότερο από 40 γκολ! Κι όμως φέτος κάτι… αλλάζει και ο Τζενάρο Γκατούζο παρά την κριτική που δέχεται δείχνει να δουλεύει για ένα καλύτερο αμυντικά πρόσωπο.

Αλλωστε, έχει προσφέρει το καλύτερο παθητικό των τελευταίων 7 σεζόν. Η Μίλαν έχει δεθχεί 21 γκολ σε 23 αγωνιστικές, όταν στο αντίστοιχο σημείο του πρωταθλήματος οι αριθμοί από πέρυσι μέχρι το 2011-12 είναι 29, 26, 25, 29, 32, 28. Θυμίζουμε, πως το 2011-12 ήταν η τελευταία φορά που οι Rossoneri διεκδίκησαν το Scudetto και είχαν επιτρέψει τότε 19 γκολ! Εξαιρετικός ο Γκατούζο, αλλά γι αυτούς τους αριθμούς μερίδιο επιτυχίας έχει και ο Ντοναρούμα. Αρκεί, να γυρίσουμε στο ματς του Ολίμπικο με τη Ρόμα, όταν με απίθανες επεμβάσεις κράτησε την ισοπαλία. Είναι χαρακτηριστικό πως από τον Νοέμβριο του 2018 κανένας τερματοφύλακας από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έχει καλύτερο ποσοστό επεμβάσεων από τον Ντοναρούμα.

Ο κίπερ της Μίλαν έχει πιάσει περίπου το 88% των σουτ προς την εστία του και αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους λόγους που η Μίλαν ελπίζει στην επιστροφή της στο Champions League. Eχοντας δεχθεί 3 γκολ στα τελευταία 9 ματς της Serie A, εξελίσσεται σε έναν από τους πιο καθοριστικούς παίκτες του Γκατούζο. Μάλιστα, πριν κλείσει τα τα 20, ο Ντοναρούμα έφτασε τις 150 εμφανίσεις με τα γάντια της Μίλαν!!!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X