Ρόμα - Ιντερ: Η επιστροφή Σπαλέτι και το... τελεσίγραφο!

Ρόμα – Ιντερ: Η επιστροφή Σπαλέτι και το… τελεσίγραφο!

Εναρξη: 21:30, 02/12/2018
Γήπεδο: Stadio Olimpico, Ρώμη

Το Olimpico έχει ντέρμπι και ο Ντι Φραντσέσκο… πίεση! Χωρίς περιθώρια η Ρόμα, ψάχνει απαντήσεις η Ιντερ, ειδικό ματς για Σπαλέτι, δεν επιστρέφει όμως ο Ναϊνγκολάν, ο οποίος είχε 155 συμμετοχές με τους Τζιαλορόσι!

«Δεν έχω να υποσχεθώ τίποτα σε κανέναν. Οι οπαδοί έχουν δίκιο να παραπονιούνται, το σεβόμαστε, αλλά δεν ξέρουν πως είναι το ποδόσφαιρο» τόνιζε οργισμένος ο Κολάροβ αμέσως μετά την εκτός έδρας ήττα 1-0 από την Ουντινέζε στο Φρίουλι. Τι και αν είχε 75% κατοχή μπάλας, η ήττα ήρθε και η ομάδα. υποχώρησε στην 7η θέση, στο -4 από την 4η και σε ιστορικό χαμηλό. Μεσοβδόμαδα παρά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (0-2) στο «Ολίμπικο» προκρίθηκε και μαθηματικά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ως δεύτερη του ομίλου της. «Η Ιντερ έχει δείξει μέχρι τώρα ότι είναι καλύτερη από εμάς, όμως για εμάς υπάρχει μόνο η νίκη. Θέλω να δω μια ομάδα με παίκτες που θα τρέχει αίμα από τα μάτια, που θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στο γήπεδο. Πρέπει να ανακόψουμε αυτή την αρνητική πορεία και ελπίζω αυτό να συμβεί κιόλας από σήμερα. Πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους τα λάθη και να αντιμετωπίσουμε το ντέρμπι με μεγάλη αποφασιστικότητα» τόνισε ο τεχνικός της Ρόμα.

Ισως το ντέρμπι να παρακολουθεί από… απόσταση και ο Αντόνιο Κόντε, μιας και οι Ιταλοί τονίζουν πως είναι το φαβορί να αναλάβει σε περίπτωση απόλυσης του Ντι Φραντζέσκο. Αλλωστε, το… τελεσίγραφο φέρεται να λήγει απόψε και η διοίκηση της Ρόμα περιμένει νίκη! Υπάρχουν πάντως απουσίες, αφού οι βασικοί, Τζέκο, Ντε Ρόσι Λορέντσο Πελεγκρίνι, Ελ Σαράουι είναι εκτός, αντίθετα επιστρέφει ο Παστόρε!

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ολσεν – Σαντόν, Μανωλάς, Ζουάν Ζεσούς, Κόλαροφ – Κριστάντε, Ενζονζί – Φλορέντσι, Τζανιόλο, Ουντέρ – Σικ

Η Ιντερ χρειαζόταν έναν βαθμό στο Wembley για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League, όμως αν είναι να τα καταφέρει, οι οπαδοί της είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Αυτό γιατί η Τότεναμ με γκολ προς το τέλος του ματς πήρε τη νίκη με 1-0, πλέον είναι πάνω από τους Nerazzurri στην ισοβαθμία, όμως την τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός με την Μπαρτσελόνα, ενώ η Ιντερ εντός με την Αϊντχόφεν. Στο πρωτάθλημα πάντως είχε φροντίσει να επιστρέψει στις επιτυχίες έπειτα την ήττα σοκ από την Αταλάντα, καθώς επικράτησε 3-0 της Φροζινόνε εντός. Ετσι μείωσε την απόστασή της από τη δεύτερη Νάπολι στον ένα βαθμό, αλλά πλέον η Γιουβέντους βρίσκεται 12 πόντους πιο μπροστά έπειτα και από τη χθεσινή νίκη της στη Φλωρεντία. Και την προσεχή Παρασκευή υπάρχει το ντέρμπι Γιουβέντους – Ιντερ. Στο… αχανές Ολίμπικο η Ιντερ στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της εκεί έφυγε με το διπλό, τόσο κόντρα στη Λάτσιο, όσο και κόντρα στη Ρόμα. Με τους «λατσιάλι» μετράει δύο σερί νίκες (3-1, 3-2) και μία κόντρα στη Ρόμα (3-1). Οι δύο νίκες έγιναν την περσινή χρονιά υπό τις οδηγίες του Λουτσιάνο Σπαλέτι

«Πάντα χαίρομαι να επιστρέφω εκεί που έχω υπάρξει προπονητής. Θα αντιμετωπίσουμε το ματς με ηρεμία. Και σίγουρα ακόμα και αν κερδίσουμε, δεν θα σημαίνει ότι θα έχουμε βγάλει η Ρόμα από τη μάχη της τετράδας. Είχαμε μια ημέρα λιγότερης ξεκούρασης σε σχέση με τη Ρόμα και αντιμετωπίσαμε και ορισμένα μικρά προβλήματα στο ταξίδι της επιστροφής από το Λονδίνο, όμως θεωρώ ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει στο ντέρμπι» υποστήριξε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι που επιστρέφει στο Ολίμπικο. Εκείνος που δεν θα επιστρέψει είναι ο τραυματίας, Ναϊνγκολάν.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Χαντάνοβιτς – Βρσάλικο, Σκρίνιαρ, Μιράντα, Ασαμόα – Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Ζοάο Μάριο – Πολιτάνο, Ικάρντι, Πέρισιτς

Oι αριθμοί λένε…
Σε 15 ραντεβού τον Δεκέμβρη, μόλις ένα έληξε ισόπαλο (1-1 το 1993)

Η Ρόμα έχει σκοράρει περισσότερα γκολ εντός από οποιαδήποτε άλλη ομάδα (16) στη Serie A, αν και η Ιντερ έχει δεχθεί μόλις έξι εκτός.

Η Ιντερ έχει κερδίσει τα επτά από τα εννέα τελευταία εκτός έδρας, καμία ομάδα της Serie A δεν έχει καλύτερο απολογισμό. Βέβαια, η τελευταία ήττα ήρθε από την Αταλάντα στο Μπέργκαμο πριν δυο εβδομάδες

Τα επτά από τα δέκα τελευταία γκολ της Ρόμα στη Serie A μπήκαν στο δεύτερο μέρος, όταν η Ιντερ έχει δεχθεί οκτώ από τα δέκα στο ίδιο διάστημα.

Εκτός ο φορ της Ρόμα, Εντιν Τζέκο, ο οποίος έχει σκοράρει μόλις δυο γκολ στις πρώτες 15 στροφές της Serie A, έχοντας επιχειρήσει 64 σουτ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X