Τορίνο – Γιουβέντους: Επικίνδυνο παιχνίδι για την πρωταθλήτρια

Τορίνο – Γιουβέντους: Επικίνδυνο παιχνίδι για την πρωταθλήτρια

Εναρξη: 21:30, 15/12/2018
Γήπεδο: Grande Torino (27.958), Τορίνο

Το ντέρμπι της Βόρειας Ιταλίας, το ντέρμπι του Τορίνο, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την πρωταθλήτρια Γιουβέντους, θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου (21:30) στο «Γκράντε Τορίνο».

Ανεβασμένοι οι γηπεδούχοι, που φιλοξενούν τη συμπολίτισσα Γιουβέντους, η οποία προέρχεται από μεσοβδόμαδη ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία με 2-1, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επιπτώσεις στη βαθμολογική της θέση. Η «Γηραιά Κυρία» ψάχνει τη νίκη για να διατηρήσει ή να αυξήσει τη διαφορά από τη 2η θέση στην Serie A, ενώ οι γηπεδούχοι ζητάνε το τρίποντο για να «ψαλιδίσουν» την απόσταση από την 5άδα.

Ιταλικός… περίπατος!
Βαθμολογικό κόστος δεν υπήρχε στην ήττα από τη Γιουνγκ Μπόις (2-1) το βράδυ της Τετάρτης, ούτε έχασε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, χρειάστηκε να δείξει σοβαρότητα κυρίως μετά το προβάδισμα των Ελβετών με 2-0. Ψύχραιμα, δίχως να αγχώνεται, έφτασε στη μείωση, όμως δεν κατάφερε στο φινάλε να ισοφαρίσει σε 2-2.

Γυρίζει άμεσα σελίδα για τις εγχώριες αναμετρήσεις, αφού προέχει το ντέρμπι με την Τορίνο. «Έμαθα ότι απαγορεύεται να χάσουμε από την Τορίνο», ήταν το σχόλιο του Κριστιάνο Ρονάλντο, δείχνοντας το πάθος που υπάρχει στο συγκεκριμένο ντέρμπι και πως η Γιουβέντους θέλει να διατηρήσει τα… σκήπτρα της πόλης! Αγωνιστικά, οι δύο ομάδες πορεύονται υπό άλλες συνθήκες. Μάλιστα, είναι και η παράδοση στη μέση που δείχνει ξεκάθαρα τη Γιουβέντους να διατηρεί το πάνω χέρι. Συγκεκριμένα, η επί 7 σερί χρόνια πρωταθλήτρια Ιταλίας υπέστη μόλις μία ήττα σε 24 ματς πρωταθλήματος ανεξαρτήτως έδρας και θεσμού από την Τορίνο.

Τιμωρημένος και ο Ουρουγουανός μέσος Μπεντανκούρ. Τραυματίες ο Ιταλός Μπαρτσάλι (στόπερ), ο Πορτογάλος δεξιός μπακ Ζοάο Κανσέλο και ο Κολομβιανός εξτρέμ Κουαρδάδο.

Να πάρει το… πάνω χέρι!

«Δεν είμαστε τυχαία στην 6η θέση. Πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με την διάθεση να αποδείξουμε ότι είμαστε ομάδα με μεγάλη ποιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ουρμπάνο Κάιρο. Δεν έχει και άδικο, μιας και προέρχεται από μία ήττα στην τελευταία 6άδα αγώνων, με πιο πρόσφατο θύμα της τη Μίλαν και το 0-0 στο «Σαν Σίρο».

Επειτα από 15 αγωνιστικές, οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του πρώτου μισού, η Τορίνο βρίσκεται στη πρώτη 6άδα του βαθμολογικού πίνακα και αν διορθώσει την εικόνα της και την αποτελεσματικότητά της εντός έδρας, τότε μπορεί να κάνει σχέδια για έξοδο ακόμα και στην Ευρώπη. Για το ντέρμπι του Σαββάτου (15/12), ο τεχνικός Βάλτερ Ματσάρι δεν αντιμετωπίζει απουσίες.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Τορίνο – Γιουβέντους: 0-1 (Serie A 2017-18)
Τορινο – Γιουβέντους: 1-3 (Serie A 2016-17)
Τορίνο – Γιουβέντους: 1-4 (Serie A 2015-16)
Τορίνο – Γιουβέντους: 2-1 (Serie A 2014-15)
Τορίνο – Γιουβέντους: 0-1 (Serie A 2013-14)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X