Γεγονότα που σημάδεψαν το 2018: Απολύσεις, ρεκόρ και... come back!

Γεγονότα που σημάδεψαν το 2018: Απολύσεις, ρεκόρ και… come back!

Μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές του 2018 που δε θα ξεχαστούν εύκολα. Το Μουντιάλ του Μπαπέ, η απόλυση του Μουρίνιο και το απίθανο come back της Ρόμα!

Το come back της Ρόμα με την Μπαρτσελόνα
Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του αγώνα ο κόσμος ξεχύθηκε για να πανηγυρίσει με παίκτες και τεχνικό επιτελείο της Ρόμα. Κόσμος έκλαιγε στις εξέδρες μην πιστεύοντας αυτό που είχε δει. Ένα τρομερό come back της Ρόμα που απέκλεισε την Μπαρτσελόνα από την συνέχεια του Champions League. Έναν χρόνο αφότου η Μπάρτσα έγινε η 2η ομάδα στην ιστορία που γύρισε αποτέλεσμα και πρόκριση στο ζευγάρι με την Παρί με μειονέκτημα τριών γκολ ή παραπάνω η Ρόμα έγινε η 3η. Κανείς δεν πίστευε κάτι τέτοιο μετά το 4-1 στο πρώτο ματς. Όμως τα γκολ των Τζέκο και Ντε Ρόσι έδωσαν ελπίδα για να ακολουθήσει ο Μανωλάς και ενώ απέμεναν οκτώ λεπτά. Η Ρόμα έχασε και αποκλείστηκε από την Λίβερπουλ στα ημιτελικά αλλά αυτό το come back έγραψε ιστορία.

Ρόμα - Μπαρτσελόνα 3-0

Το πλάγιο που δεν έκανε ποτέ ο Μιλάντ Μοχαμάντι
Το Ιράν έχασε στις καθυστερήσεις με 1-0 από την Ισπανία στο Μουντιάλ. Όμως το θέμα δεν ήταν αυτό. Είχαν μία τελευταία ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ματς. Ο Μιλάντ Μοχαμάντι φίλησε την μπάλα, την έβαλε στο μέτωπό του, κοίταξε στον ουρανό και έκανε μία… τούμπα για να μπορέσει να κάνει ένα πλάγιο αλλά το… πλάνο του δεν λειτούργησε ποτέ. Ήταν από τις πιο περίεργες και αξιομνημόνευτες στιγμές του 2018.

Ιράν - Ισπανία 0-1

Η Άρσεναλ χωρίς τον Βενγκέρ
Ήταν η στιγμή που πολύς κόσμος έβλεπε να έρχεται εδώ και πέντε χρόνια αλλά δεν γινόταν. Η αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ από τον πάγκο της Άρσεναλ. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Αγγλία που ασχολείται ή ασχολιόταν στο ποδόσφαιρο δεν είχε ζήσει Άρσεναλ χωρίς Βενγκέρ. Πάνω από 5 εκατ. άνθρωποι γεννήθηκαν στην Αγγλία από τότε που κέρδισε τον τελευταίο τίτλο του στην Premier. Ο Αλσατός στις 20 Απριλίου ανακοίνωσε πως θα φύγει από την ομάδα έναν χρόνο πριν το τέλος του συμβολαίου του με τους Gunners. Είχε ένα σερί επτά αγώνων για το… αντίο του, χάνοντας στο Ολντ Τράφορντ και με ευρωπαϊκό αποκλεισμό αλλά έκλεισε με νίκη 1-0 με την Χάντερσφιλντ.

Το Mundial του Μπαπέ!

Ο Μπαπέ έλαμψε με την Γαλλία και πήρε το Μουντιάλ
Ο Μπαπέ έγινε ο πρώτος πιτσιρικάς μετά τον Πελέ που σκόραρε δύο φορές σε παιχνίδι Μουντιάλ και ο πρώτος μετά τον Βραζιλιάνο άσο με γκολ σε τελικό γράφοντας ιστορία και ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Γάλλων στον τίτλο του Μουντιάλ.

Το είχε κάνει ο Πελέ το 1958 και το 2018 το έκανε ο Κιλιάν Μπαπέ. Ο Γάλλος με υπέροχο σουτ έγραψε το 4-1 στον τελικό του Παγκοσμίου της Ρωσίας με τους Κροάτες και έγινε ο δεύτερος 19χρονος που σκοράρει σε τελικό Μουντιάλ. Άφησε πίσω του αστέρια όπως οι Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο για το τρόπαιο αυτό. Τόσο απέναντι στην Αργεντινή όσο και με την Κροατία έδειξε την μεγάλη ποιότητά του.

Ο Μπαπέ κόστισε στην Παρί 165.7 εκτομμύρια δείχνοντας μες στο 2018 ότι θα είναι ο επόμενος μεγάλος αστέρας που θα διαδεχθεί τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο 20χρονος συνέχισε εξαιρετικά και μες στην σεζόν με 13 γκολ σε 11 ματς στο πρωτάθλημα. Μόνο ο Μέσι έχει παραπάνω γκολ στα τοπ πέντε πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Ο Μουρίνιο απολύθηκε και τον αντικατέστησε ο Σόλσκιερ
Η 18η Δεκεμβρίου ήταν μία περίεργη μέρα. Όλος ο κόσμος ξύπνησε χωρίς να έχει ιδέα πως ο Μουρίνιο θα απολυόταν από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Παράλληλα όμως υπήρξε η ένδειξη πως αφού τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ θα ήταν ο επόμενος υπηρεσιακός / προσωρινός / δανεικός από την Μόλντε τεχνικός. Η απόλυση του Μουρίνιο δεν διέρρευσε στα media για πρώτη φορά πριν την επίσημη ανακοίνωσή του που ήρθε έπειτα από την ήττα με 3-1 από την Λίβερπουλ. Ακολούθησε ο… δανεισμός του Σόλσκιερ για τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Μόλντε για να έχουν οι “Κόκκινοι Διάβολοι” το επόμενό τους απόκτημα από την Σκανδιναβία μετά τον Χένρικ Λάρσον από την Χέλσινμποργκ. Ο Σόλσκιερ θα μείνει έως το τέλος της σεζόν και εάν όλα πάνε καλά θα πάει για μόνιμος. Άλλωστε ως πρώην επιθετικός της ομάδας ξέρει καλά τα… κατατόπια.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X