Μεταγραφές ΑΕΚ: Οι 5 κορυφαίες του Ιανουαρίου!

Μεταγραφές ΑΕΚ: Οι 5 κορυφαίες του Ιανουαρίου!

Η ΑΕΚ κατάφερε να σπάσει τον… κανόνα και έχει κάνει κάποιες από τις καλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της στα μέσα της σεζόν.

Όλες οι ομάδες δυσκολεύονται να βρουν ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, όμως η ΑΕΚ έχει σπάσει τον… κανόνα σε αρκετές περιπτώσεις. Κάποιοι από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της αποκτήθηκαν Ιανουάριο και παρουσιάζουμε τις πέντε κορυφαίες επιλογές της.

Τόνι Σαβέφσκι

Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη μεταγραφή της ΑΕΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο. Το καλοκαίρι του 1988 ο τελευταίος εισηγήθηκε την απόκτησή του από τη Βαρνάρ, με τους κιτρινόμαυρους να ξοδεύουν ένα πολύ σεβαστό ποσό για να τον κάνουν δικό τους. Τελικά, ο Σαβέφσκι όχι μόνο θα τους δικαίωνε για εκείνη την υπέρβαση, αλλά όταν θα άφησε την ΑΕΚ ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια θα είχε εξελιχθεί σε θρύλο και σε έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. Σε αυτά τα χρόνια θα έκανε 356 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας 4 φορές το πρωτάθλημα και 3 φορές το Κύπελλο.

Βασίλης Τσιάρτας

Τον Ιανουάριο του 1992 η ΑΕΚ απέκτησε έναν παίκτη, που θα εξελισσόταν σε έναν από τους κορυφαίους της εποχής του. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Νάουσα, ξεχώρισε πολύ γρήγορα και η εισήγηση του Μπάγιεβιτς τον έφερε στην Αθήνα. Η πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ διήρκησε από μέχρι το 1996, όταν μετακόμισε στην Ισπανία για να αγωνιστεί με την Σεβίλλη. Μετά το επιτυχημένο του πέρασμα από εκεί επέστρεψε στην ΑΕΚ το 2000, παίζοντας άλλα 4 χρόνια με την κιτρινόμαυρη φανέλα για να προσφέρει θέαμα στους οπαδούς της. Συνολικά, στην πρώτη κατηγορία στην Ελλάδα πέτυχε 80 γκολ σε 195 συμμετοχές, ενώ έγινε γνωστός σε όλη την Ευρώπη με τις εκπληκτικές εκτελέσεις φάουλ. Έφτασε στο απόγειο το 2004 με την κατάκτηση του Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Μιχάλης Καψής

Τον Ιανουάριο του 1999 η ΑΕΚ έκανε την κίνηση-ματ και τον απέκτησε από τον Εθνικό. Τα επόμενα χρόνια θα εξελισσόταν σε έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς της Ελλάδας, με αποκορύφωμα στην καριέρα του την κατάκτηση του Euro το 2004 με την εθνική Ελλάδας. Η απόδοσή του ήταν σταθερά σε υψηλά επίπεδα, όμως οι τραυματισμοί όσο περνούσαν τα χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους. Άφησε την ΑΕΚ το 2004 για να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, υπογράφοντας στην Μπορντό.

Όγκνιεν Βράνιες

Τον Ιανουάριο του 2017 η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τα οικονομικά προβλήματα της Τομ Τομσκ και τον απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή. Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός πολύ γρήγορα εξελίχθηκε ίσως στον κορυφαίο στη θέση του στο πρωτάθλημα και ήταν από τους λόγους που στο τέλος της σεζόν η ΑΕΚ τερμάτισε στην κορυφή, κατακτώντας τον τίτλο. Το καλοκαίρι του 2018 εξαργύρωσε αυτές τις εμφανίσεις με τη μεταγραφή του στην Άντερλεχτ, όμως εκείνη η κίνηση εκτροχίασε στο τέλος την καριέρα του. Ο προβληματικός του χαρακτήρας βγήκε στην επιφάνεια και μπορεί να γύρισε στην ΑΕΚ τον περασμένο Ιούνιο μήπως και βρει ξανά τον καλό του εαυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει…

Σέρχιο Αραούχο

Ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγάλα απωθημένα των οπαδών της ΑΕΚ. Τον Ιανουάριο του 2017 η ΑΕΚ τον απέκτησε από την Λας Πάλμας με τη μορφή δανεισμού και έπαιξε με τη φανέλα της για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Πέτυχε 16 γκολ σε 38 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, όμως με τη λήξη του δανεισμού του η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με την ισπανική ομάδα για την αγορά του. Εξελίχθηκε πολύ γρήγορα στον αγαπημένο παίκτη της εξέδρας και προσέφερε πολλά στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2017-18. Σε κάθε μεταγραφική περίοδο από τότε το όνομά του εμφανίζεται στο ρεπορτάζ της ομάδας…

Oι χειμερινές μεταγραφές της ΑΕΚ την τελευταία 10ετία

2018-19: Οικονόμου (Μπολόνια), Κρστίτσιτς (Ερυθρός Αστέρας), Σαμπανάτζοβιτς (Ζελέζνιτσαρ)
2017-18: Χουλτ (Παναθηναϊκός), Μοράν (Λεγανές)
2016-17: Βράνιες (Τομ Τομσκ), Αϊντάρεβιτς (Έρεμπρο), Αραούχο (Λας Πάλμας, δανεικός), Βινίσιους (Λάτσιο), Μεληκιώτης (Βέροια)
2015-16: Πέκχαρτ (Ίνγκολσταντ), Ζουκουλίνι (Μάντσεστερ Σίτι, δανεικός)
2014-15: Γιόχανσον (Γκέτεμποργκ), Κρισάντους (Σίβασπορ)
2013-14:
2012-13: Ανάκογλου (Πανσερραϊκός), Τσουμάγκας (Λεϊσόες), Αναστασόπουλος (Καβάλα), Πετρόπουλος (Παναθηναϊκός), Καραλής (Κέρκυρα), Μητρόπουλος (Παναιτωλικός)
2011-12:
2010-11: Μίτσελ (Μπέρμιγχαμ), Ματέος (Ρεάλ Καστίγια, δανεικός), Μπαχά (Μάλαγα), Ντρπιτς (ελεύθερος)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X