Αφιέρωμα: Τα δύο ρεκόρ που κυνηγάει ο Πόνσε

Αφιέρωμα: Τα δύο ρεκόρ που κυνηγάει ο Πόνσε

Μία εξαιρετική χρονιά πραγματοποιεί με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Εζεκιέλ Πόνσε, ο άνθρωπος που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη διοίκηση για να καλύψει το κενό του Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει πετύχει 13 γκολ σε 18 αγώνες στο πρωτάθλημα, είναι ο δεύτερος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ, όμως πρώτος της Ενωσης με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, Μάρκο Λιβάγια, με 5 γκολ.

Το τελευταίο γκολ του Εζεκίελ Πόνσε στο πρωτάθλημα σημειώθηκε στην πιο πρόσφατη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ και την ισοφάριση σε 1-1, ενώ ακολούθησε το εύστοχο πέναλτι στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (1-0) για το θεσμό του Κυπέλλου. Το κύριο στοιχείο του Αργεντινού φορ το σκοράρισμα με το κεφάλι, όπου κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» σκόραρε το έκτο του γκολ στη σεζόν με αυτόν τον τρόπο. Με 11 αγωνιστικές να απομένουν το ρεκόρ των 9 γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες από το 2014-15 κινδυνεύει!

Μπήκε στην ιστορία της ΑΕΚ
Εξι μήνες ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ και όμως γίνεται κομμάτι της ιστορίας της ο Εζεκιέλ Πόνσε. Ο λόγος, ότι μπήκε στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει τα περισσότερα γκολ με το κεφάλι. Μόνο δύο άνθρωποι από το 1979 στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έχουν πετύχει περισσότερα γκολ με το κεφάλι, σε ολόκληρη σεζόν, από τον 21χρονο φορ.

Ο Θωμάς Μαύρος το 1984-85 και ο Χένρικ Νίλσεν τρία χρόνια μετά είχαν βάλει από επτά γκολ και είναι ήδη στο στόχαστρο του Πόνσε, που θέλει ένα ακόμα γκολ για να τους φτάσει και δύο για να τους περάσει!

Απειλεί τον… συμπατριώτη Μπλάνκο
Πέρα από τα κατορθώματα με το κεφάλι, ο Εζεκίελ Πόνσε έχει και ένα άλλο εντυπωσιακό σερί. To 2019 έχει σκοράρει και στα πέντε παιχνίδια για το πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας συνολικά έξι γκολ! Δύο στα Ιωάννινα κόντρα στον ΠΑΣ και από ένα κόντρα Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο, Λεβαδειακό και ΠΑΟΚ.

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έχει να καταφέρει κάτι τέτοιο από το 2008 και ήταν συμπατριώτης του Πόνσε! Ο Ισμαέλ Μπλάνκο είχε σκοράρει σε πέντε αγώνες από τον Μάρτιο ως τον Απρίλιο του 2008, με ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι. Μάλιστα, ήταν η δεύτερη φορά στην ίδια σεζόν που το έκανε, αφού το είχε καταφέρει και δύο μήνες νωρίτερα με έξι γκολ.

Ο Εζεκιέλ Πόνσε έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Ισμαέλ Μπλάνκο και να σκοράρει σε έκτο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς σε αυτό της Κυριακής με τον ΟΦΗ (15:00) βρίσκεται στη λίστα των τιμωριών, μιας και αποβλήθηκε μεσοβδόμαδα κόντρα στον Ατρόμητο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X