Οι 11 κορυφαίοι ever εκτός Big-4! (Poll)

Οι 11 κορυφαίοι ever εκτός Big-4! (Poll)

Η εκτόξευσή τους δεν ήρθε ούτε με τα ερυθρόλευκα, ούτε με τα πράσινα, ούτε με τα κιτρινόμαυρα, αλλά ούτε και με τα ασπρόμαυρα. Παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα και άφησαν τη δική τους σφραγίδα στο ποδόσφαιρο της χώρας. Κάποιοι χρειάστηκαν μόλις ένα χρόνο για να μείνουν στην ιστορία, κάποιοι άλλοι έμειναν για πάντα εδώ!

Γιουράι Μπούτσεκ | Ξάνθη | 1997 – 2001

Ένας από τους πιο εμβληματικούς τερματοφύλακες που πέρασαν από την Ελλάδα και άφησαν τη σφραγίδα τους. Ο Γιουράι Μπούτσεκ αποκτήθηκε το 1997 από την Ξάνθη και για μια εξαετία φρόντισε να κάνει τη διαφορά. Σε αυτό το διάστημα μέτρησε 165 συμμετοχές και με τη σταθερή του απόδοση κέντρισε το βλέμμα των μεγάλων. Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2002 ο Σλοβάκος γκολκίπερ αγωνίστηκε στο «Ολίμπικο» της Ρώμης στην παρθενική εμφάνιση της Ξάνθης στα ευρωπαϊκά «σαλόνια». Ο Μπούτσεκ με τις εντυπωσιακές του παρουσίες κέρδισε μια μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όπου αγωνίστηκε για μια διετία, ενώ μετά τους Πειραιώτες φόρεσε τη φανέλα του Άρη.

Ντάρσι Νέτο | Άρης | 2007 – 2012

O Νέτο παρουσιάστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα το 2007 και με τη φανέλα του Άρη έζησε σημαντικές στιγμές. Δε δυσκολεύθηκε να γίνει άμεσα ο βασικός δεξιός μπακ της ομάδας και στην πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε στους ομίλους του UEFA και έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Νέτο έκλεισε τα αυτιά του στις «σειρήνες», έμεινε συνολικά πέντε σεζόν στη Θεσσαλονίκη πριν επιστρέψει στη Βραζιλία το καλοκαίρι του 2012. Μέτρησε 136 συμμετοχές και πέτυχε 13 γκολ. Γύρισε στο «Βικελίδης» το 2016 για να συνδράμει στην προσπάθεια του συλλόγου να επιστρέψει στα σαλόνια. Μετά από δύο χρόνια κι αφού ο Άρης εξασφάλισε την άνοδο του, ο Νέτο κρέμασε τα παπούτσια του φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας!

Πρώιμη Πληρωμή*: Στο 2+ γκολ πας ταμείο!

Ρονάλντο Γκιάρο | Άρης | 2007 – 2011

Ο Ρονάλντο Γκιάρο ήρθε στον Άρη το 2007 έχοντας μεγάλες παραστάσεις σε Μπενφίκα και Μπεσίκτας ενώ ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες της Ατλάντα το 1996. Μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα της δεκαετίας και βοήθησαν τον Άρη να εξασφαλίσει τρεις φορές ευρωπαϊκό εισιτήριο,αλλά και να φτάσει δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ρονάλντο έμεινε στον Άρη τέσσερις σεζόν, ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ντανιέλ Εντουσέι | Αιγάλεω | 2002 -2008

Ντανιέλ Εντουσέι, μια εμβληματική φιγούρα των ελληνικών γηπέδων. Η καριέρα του στα γήπεδα της χώρας μας άρχισε από την ομάδα του Αθηναϊκού το 1999. Αγωνίστηκε με την ομάδα του Βύρωνα για δύο σεζόν στη Β’ και την Α’ εθνική κατηγορία και το καλοκαίρι του 2001 μεταπήδησε στον Εθνικό Αστέρα. Ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε στο Αιγάλεω, όπου και αγωνίστηκε ως το 2008. Εκείνη την εξαετία έζησε στιγμές μοναδικές, αφού ήταν μέλος της εντυπωσιακής ομάδας του «Σίτι», όπου συμμετείχε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ενας δυναμικός χαρακτήρας, ένα εκρηκτικό αριστερό μπακ, με κύρια προσόντα τη μαχητικότητά του και το δυνατό σουτ.

Ραϊμόν Καλά | Παναχαϊκή | 1995 – 1998

Ενας σκληροτράχηλος αμυντικός, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα το 1995 έχοντας ήδη παίξει ήδη σ’ ένα Παγμόσμιο Κύπελλο με το Καμερούν. Με τη φανέλα της Παναχαϊκής έδειξε εξαιρετικά στοιχεία μέτρησε 71 συμμετοχές σε τρία χρόνια και το 1998 (μετά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλου του 1998) άνοιξε τα φτερά του για την Ισπανία. Ο Καμερουνέζος στόπερ έπαιξε τέσσερα χρόνια στην Εστρεμαδούρα και άλλα τρία στην Μπόχουμ διατηρώντας παράλληλα τη θέση του στην Εθνική ομάδα του Καμερούν μέχρι το 2006. Ενας δυναμικός στόπερ, έβγαζε πάθος σε κάθε εμφάνισή του.

Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από κινητό, τάμπλετ και υπολογιστή σε Live Streaming*!

Μαχαμαντού Ντιαρά | ΟΦΗ | 1998-99

Το τέλειο σκάουτινγκ… Ο Ευγένιος Γκέραντ ανακάλυψε τον Μαχαμαντού Ντιαρά και ο Αφρικανός αποδείχθηκε… χρυσός! Ο μέσος από το Μάλι σε ηλικία 17 ετών έκανε τρομερές εμφανίσεις με τον ΟΦΗ και με τις συνεχείς μεταγραφές του έφερε χρήμα στα ταμεία των Κρητικών μέχρι και το 2012. Φιτέσε, Λιόν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μονακό, όμως η αρχή έγινε στο Ηράκλειο. Ο Ντιαρά αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 1998-99, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα την ασπρόμαυρη φανέλα είχε φορέσει και ο αδελφός του, Αρούνα. Ο Μαχαμαντού έπαιξε σε 25 ματς (23 πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου), σκοράροντας σε τέσσερα παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Build A Bet*: Συνδυασμός ακόμα περισσότερων αγορών από τον ίδιο αγώνα!

Μίλινκο Πάντιτς | Πανιώνιος | 1991 – 1995

Η πρόταση του Πανιωνίου ήταν σανίδα σωτηρίας για τον Σέρβο, ο οποίος άφησε πίσω του την πατρίδα. Ο Ιστορικός έκανε την τύχη του φέρνοντας έναν εξαιρετικό παίκτη. Έγινε σημαία της «κυανέρυθρης» εξέδρας, όταν, το καλοκαίρι του 1992 που ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική, αποφάσισε να μείνει στη Νέα Σμύρνη και να βοηθήσει τον Πανιώνιο να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια, παρά τις πολλές προτάσεις που είχε από ομάδες της Α΄ Εθνικής. Πέτυχε 10 γκολ και οδήγησε τον «Ιστορικό» πάλι στην Α΄ Εθνική. Εκεί για μια διετία εκτόξευσε τις μετοχές του και πήρε μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης. «Ήμουν πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα και την ημέρα που έφυγα, ο κόσμος του Πανιωνίου έκλαιγε» έχει πει ο Σέρβος.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς | Ηρακλής | 1990 – 1999

Eκτός από εξαιρετικός προπονητής, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έγραψε και τη δική του ιστορία ως ποδοσφαιριστής στα ελληνικά γήπεδα. Τη σεζόν 1989-90 πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Ηρακλή όπου έπαιξε για δέκα συναπτά έτη μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Eγινε… θρύλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στο «Καυτανζόγλειο», δεν έφυγε ποτέ. Εμεινε εκεί από το 1989 μέχρι το 1999, όπου και έκλεισε την καριέρα του, σκοράροντας 52 γκολ. «Θα το δεις, θα κάνει… παππάδες» είχε πει ο Μιτόσεβιτς στον Θεοδωρίδη και δικαιώθηκε. Με 271 συμμετοχές είναι στη δεκάδα των ξένων με τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Αλβάρο Ρεκόμπα | Πανιώνιος | 2008 – 2009

Πως να μην κάνουν άνω – κάτω το αεροδρόμιο οι οπαδοί του Πανιωνίου με αυτή τη μεταγραφή. Ναι, οι «Κυανέρυθροι» προσπαθούσαν να πιστέψουν αν ήταν αλήθεια ότι ο Ουρουγουανός σταρ θα παίξει στη Νέα Σμύρνη. Ο Αλβαρο Ρεκόμπα έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ. Στον Πανιώνιο ο Ρεκόμπα βρήκε το συμπαίκτη του από την Ιντερ, Λάμπρο Χούτο. Ο ενθουσιασμός των οπαδών του Πανιωνίου θα απογειωθεί, βλέποντάς τον να μοιράζει δύο ασίστ στο νικηφόρο ντεμπούτο του και στο επόμενο ματς να σκοράρει δύο φορές. Την πρώτη χρονιά με 19 συμμετοχές και 4 γκολ βοήθησε σημαντικά τον Πανιώνιο. Ωστόσο, οι τραυματισμοί στάθηκαν εμπόδιο για ένα ιδανικό δεύτερο έτος.

Ελληνικό Πρωτάθλημα: Μακροχρόνιες αγορές όλες οι αποδόσεις εδώ!

Εμπενίζερ Χάγκαν | Καλαμάτα, Ηρακλής | 1998 – 2003

Το «διαμάντι» από την Γκάνα, ήρθε στη Μαύρη Θύελλα του Σταύρου Παπαδόπουλου το 1995 σε ηλικία 20 ετών και δικαίωσε τις προσδοκίες. Στην Καλαμάτα θα μείνει τρεις σεζόν θα παίξει 71 φορές και θα σημειώσει 9 γκολ. Το καλοκαίρι του 1998 θα αφήσει την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και θα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή, εκεί όπου θα δει την καριέρα του να εκτοξεύεται. Θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι το 2003. Βασικός και αναντικατάστατος θα σημειώσει 136 συμμετοχές και θα πετύχει 15 γκολ με τα κυανόλευκα πριν πάρει μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Εκρηκτικός, ταχύτατος, με δυνατό σουτ, ο Γκανέζος εξτρέμ ήξερε να δίνει ώθηση στην ομάδα του.

Χερόνιμο Μπαράλες | Αστέρας Τρίπολης, Λαμία | 2013 – 2023

Ένας Αργεντινός που έγραψε τη δική του ιστορία στη χώρα μας και δέθηκε τόσο πολύ με μια ομάδα. Το 2013, ο Χερόνιμο Μπαράλες πήρε το αεροπλάνο για να έρθει στη χώρα μας και να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Μια γεμάτη καριέρα με αποχωρήσεις και επιστροφές, με μεγάλες στιγμές και πολλά γκολ. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Αρκάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες, με 59 γκολ. Ηταν ο παίκτης που έκανε τα μέγιστα, ώστε ο Αστέρας να μπει στη φάση των ομίλων του Europa League. Κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 τη σεζόν 2014-15 πήρε μεταγραφή για τη Σίβασπορ. Επέστρεψε στην Ελλάδα για τη Λαμία, συνέχισε να σκοράρει και η μεταγραφή στον Αστέρα ήταν θέμα χρόνου. Από το 2019 έως το 2021 σκόραρε 22 τέρματα σε 56 αγώνες που αγωνίστηκε, κρατώντας την ομάδα όρθια σε αρκετές περιπτώσεις.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

X