Οι κορυφαίοι λάτιν που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού! (Poll)

Οι κορυφαίοι λάτιν που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού! (Poll)

Ο Ολυμπιακός αποτελεί μία ομάδα που διαχρονικά είχε μία ιδιαίτερη σύνδεση με τους λάτιν ποδοσφαιριστές. Το bwin News καταγράφει τους κορυφαίους που «χόρεψαν» με την μπάλα στο λιμάνι.

Τεράστιοι παίκτες, μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος, που «άφησαν» το όνομα τους ανεξίτηλο στην ιστορία. Όλοι τους προερχόμενοι από τη Λατινική Αμερική. Παίκτες που ήξεραν να… μαγεύουν τα πλήθη με ένα τους άγγιγμα στην μπάλα. Με μία ντρίμπλα, με ένα χάδι τους ή μία… προσταγή τους στην στρογγυλή «θεά». Ποιοι είναι όμως οι κορυφαίοι που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού;

Raining Goals: Γκολ κι έπαθλα* στο Ελληνικό Πρωτάθλημα!

Χούλιο Λοσάντα | 1972-1982
Είναι ο πρώτος λατίνος που έγινε σύνθημα κι εκείνο αντέχει για δεκαετίες, για να μάθουν και οι επόμενες γενιές τα κατορθώματα του. «Στη μπάντα, στη μπάντα περνάει ο Λοσάντα». Τόσο απλά οι φίλοι του Ολυμπιακού περιέγραφαν το «7άρι» που για μία δεκαετία μάγεψε τα πλήθη στην Ελλάδα. Έφτασε στη χώρα μας σε ηλικία 22 ετών και μαζί με τον Υβ Τριαντάφυλλο δημιούργησαν μία ιστορική επιθετική γραμμή για τον Ολυμπιακό.

Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες | 1988-1989
Το καλοκαίρι του 1988 οι φίλοι του Ολυμπιακού βλέπουν την ομάδα ν’ αποκτά τον έναν παίκτη μετά τον άλλο. Μία μετακίνηση όμως που έκανε αίσθηση ήταν το δίχως άλλο αυτή του Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες. Ο «βούβαλος» μέχρι τη σημερινή εποχή συγκαταλέγεται ως μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές ελληνικής ομάδας. Άλλωστε πριν πατήσει το πόδι του στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, ήταν πρωταγωνιστής στην πορεία της Ρίβερ Πλέιτ μέχρι την κατάκτηση του Copa Libertadores, του Copa Interamericana και του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, ενώ αποτελούσε ενεργό μέλος της εθνικής Αργεντινής! Μοναδικός με την μπάλα στα πόδια, ωστόσο από τον Ολυμπιακό αποχώρησε μόλις μετά από μία σεζόν.

Ελληνικό Πρωτάθλημα: Μακροχρόνιες αγορές όλες οι αποδόσεις εδώ!

Ζιοβάνι | 1999-2005
Το καλοκαίρι του 1999 συγκαταλέγεται ως ένα από τα κορυφαία στη μετακίνηση φίλων του Ολυμπιακού στο… αεροδρόμιο! Μέσα σε τρεις μέρες ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα ο σταρ της Πόρτο, Ζλάτκο Ζάχοβιτς και ο Βραζιλιάνος «μάγος» Ζιοβάνι, που ήρθε από την Μπαρτσελόνα. Ο δεύτερος λατρεύτηκε από τον κόσμο των Πειραιωτών. Πέντε Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, 97 γκολ, 32 ασίστ, έξι χρόνια στα ερυθρόλευκα και άπειρα μαγικά, ήταν αρκετά για να μπει ο Ζιοβάνι μέσα στους πλέον πετυχημένους λάτιν, όχι μόνο της ιστορίας του Ολυμπιακού, αλλά του ελληνικού ποδόσφαιρου!

Πρώιμη Πληρωμή* σε όλους τους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος!

Μοεντίμ Ζε Ελίας | 2000-2003
Ένας από τους πλέον σκληροτράχηλους παίκτες που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα ήταν ο Μοεντίμ Ζε Ελίας. Ο Βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος για τρία χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας περάσει από Λεβερκούζεν και Ίντερ, στην μετακίνηση του στην Ευρώπη από την Κορίνθιανς. Παίκτης που αγωνιζόταν αποκλειστικά στη θέση του αμυντικού μέσου, αρκετά σκληρός κι ενίοτε αντιαθλητικός σε μία εποχή που ακόμα περνούσε το… ρητό «ή ο παίκτης ή η μπάλα». Ο Ζε Ελίας κατέκτησε τρία διαδοχικά πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, προτού αποχωρήσει για την Τζένοα.

Build A Bet* στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος!

Γκάμπριελ Σούρερ | 2004-2006
Έπειτα από 260 συμμετοχές στα ισπανικά γήπεδα το καλοκαίρι του 2004 ο Γκάμπριελ Σούρερ θα έκανε το ταξίδι από το Σαν Σεμπαστιάν για τον Πειραιά. Ο αριστεροπόδαρος στόπερ θα έβαζε τα ερυθρόλευκα, θα σκόραρε μόλις μία φορά (με κεφαλιά κόντρα στη Μονακό), όμως θα περνούσε στο… πάνθεον των κορυφαίων λατίνων του Ολυμπιακού. Σταθερός, όχι γρήγορος, αλλά ταχύς, μπορούσε να «διαβάζει» φάσεις και είχε την ικανότητα να δημιουργεί και παιχνίδι από τις θέσεις της άμυνας. Δύο νταμπλ πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ο Σούρερ, παίζοντας με τους Πειραιώτες.

Ριβάλντο | 2004-2007
Δεν ήταν ακόμα ένας Βραζιλιάνος που ντύθηκε στα ερυθρόλευκα. Ο Ριβάλντο αποτελεί ίσως την κορυφαία μεταγραφή ξένου παίκτη στην Ελλάδα. Κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, του Παγκόσμιου Κυπέλλου, με την τριάδα «Ρονάλντο – Ριβάλντο – Ροναλντίνιο» να κάνει… θραύση στα γήπεδα της Νότιας Κορέας, απόλυτος πρωταγωνιστής σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε! Ο «Ρίμπο» τον Ιούλιο του 2004 θα ερχόταν στην Ελλάδα για να κατακτήσει τρία Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Απαράμιλλη τεχνική με το αριστερό του πόδι να στέλνει την μπάλα, όπου ο ίδιος επιθυμούσε!

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και σούπερ αποδόσεις στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος!

Φερνάντο Μπελούτσι | 2007-2009
Τον Ιανουάριο του 2008 ένας μικρόσωμος Αργεντινός αρτίστας θα… σήκωνε πολύ θόρυβο γύρω από το όνομα του. Ο λόγος για τον Φερνάντο Μπελούτσι. Ο Ολυμπιακός στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, απέκτησε το 50% του αρχηγού τότε της Ρίβερ Πλέιτ έναντι 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα! Έως το καλοκαίρι του 2009 αγωνίστηκε στα ερυθρόλευκα ο Μπελούτσι και σε 52 εμφανίσεις παρέδωσε μαθήματα τεχνικής και… απλότητας του ποδόσφαιρου! Κάπως έτσι ήρθε η μετακίνηση του στην Πόρτο.

Λουτσιάνο Γκαλέτι | 2007-2010
Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό μόλις για τρία χρόνια, καθώς ένα πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε ν’ αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Όμως ο Αργεντινός εξτρέμ αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο των ερυθρόλευκων. Άλλωστε το όνομα «Λουτσιάνο Γκαλέτι» έγινε σύνθημα στα χείλη όσων βρίσκονταν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Έπειτα από μία εξαετία στη LaLiga και το πέρασμα από του από Σαραγόσα και Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Γκαλέτι ήρθε στον Πειραιά, για να γεμίσει και μάλιστα πληθωρικά το δεξί άκρο της επίθεσης. Τρία χρόνια με τον Ολυμπιακό κατέκτησε ισάριθμα νταμπλ, ενώ μοίρασε 30 ασίστ, σκοράροντας παράλληλα ακόμα 26 φορές!

Ενισχυμένες Αποδόσεις κάθε μέρα!

Αριέλ Ιμπαγάσα | 2010-2014
Ακόμα ένα Αργεντίνος ήρθε να συνεχίσει την… παράδοση που χτίστηκε στη σχέση λατρείας του κόσμου του Ολυμπιακού με τους συμπατριώτες του. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα για μία τετραετία αποτέλεσε τον… μαέστρο, τον απόλυτο οργανωτή της μεσαίας γραμμής των ερυθρόλευκων. Κοντός, αλλά θαυματουργός, με άριστη τεχνική κατάρτιση και διορατικότητα, κάτι που χρειαζόταν από την στιγμή που ήταν ο “playmaker” του Ολυμπιακού. Τέσσερα Πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο κατέκτησε ο Ιμπαγάσα με τους ερυθρόλευκους.

Αλεχάντρο Ντομίνγκες | 2013-2017
Το πιο καθαρόαιμο… δεκάρι που έχουμε τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Τσόρι έμαθε μπάλα στις ακαδημίες της Λανούς και μόλις στα 18 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Κίλμες. Τον Ιούλιο του 2013 κι έπειτα από τις Ρίβερ Πλέιτ, Ρουμπίν Καζάν, Ζενίτ, Βαλένθια και Ράγιο Βαγεκάνο, θα φορούσε τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού. Για τέσσερα χρόνια ο Αργεντινός αρτίστας θα ήταν ο ιθύνων νους στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Πειραιά. Η καλύτερη του σεζόν είναι αυτή του 2014-2015, όταν εκτός του νταμπλ που κατέκτησε, αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ του Ελληνικού Πρωταθλήματος με 15 γκολ, πρώτος σε ασίστ με 13, πρώτος σε πάσες και τελικές!

Ατέλειωτο Live Streaming* στην bwin!

Εστέμπαν Καμπιάσο | 2015-2017

Ο απόλυτος προπονητής μέσα στο γήπεδο, ήταν ο Αργεντινός. Τακτικά άριστος σε όλη τη μεγάλη του καριέρα. Άλλωστε στην Ευρώπη ήρθε για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, εδραίωσε το όνομα του στην Ίντερ (2004-2014), κατέκτησε πρωτάθλημα Αγγλίας ως βασικός με τη Λέστερ και αποτελούσε βασικό στέλεχος της εθνικής Αργεντινής! Ο “Cuchu” ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 και σε δύο χρόνια πρόσθεσε στην πλούσια τροπαιοθήκη του δύο Πρωταθλήματα.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

X