Μεταγραφές Ολυμπιακού: Οι 5 κορυφαίες του Ιανουαρίου!

Μεταγραφές Ολυμπιακού: Οι 5 κορυφαίες του Ιανουαρίου!

Οταν ο Ολυμπιακός πήγε κόντρα στο… ρίσκο του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού και απέκτησε παίκτες που βοήθησαν τα μέγιστα εντός κι εκτός συνόρων!

Χειμερινές μεταγραφές, μια εποχή για… ρίσκο! Οι εξαιρετικές περιπτώσεις μετρημένες στα δάχτυλα και το σκάουτινγκ πρέπει να είναι εντυπωσιακό για να έρθει η επιτυχία. Οι Πειραιώτες την τελευταία δεκαετία φροντίζουν να ρισκάρουν, κάποιες φορές με θετικά αποτελέσματα, κάποιες άλλες όμως με αρνητικά…

Οι ερυθρόλευκοι σε συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς έχουν αρκετές πιθανές περιπτώσεις στα χέρια τους και προσπαθούν να ξεψαχνίσουν κάθε πιθανή λεπτομέρεια πριν κάνουν την τελική κίνηση για την αγορά ενός παίκτη. Το βλέμμα είναι στην επιθετική γραμμή, εκεί όπου οι Πειραιώτες δείχνουν πως θέλουν το κάτι παραπάνω, έναν παίκτη που θα βοηθήσει αρκετά τον Ελ Αραμπί. Στην τελευταία δεκαετία δεν κατάφεραν να στεριώσουν αρκετοί, ωστόσο υπήρξαν και περιπτώσεις που αποδείχθηκαν λίρα εκατό για τους Πειραιώτες. Σίγουρα, το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου περιέχει αρκετό ρίσκο, αφού δεν υπάρχει ο χρόνος για μεγαλύτερο τσεκάρισμα! Πάμε να δούμε πέντε περιπτώσεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις τα τελευταία χρόνια…

Γιάννης Μανιάτης
Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε τον χειμώνα του 2011 έναντι 400.000 ευρώ από τον Πανιώνιο, ώστε να δώσει λύσεις στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά και να τονώσει το ελληνικό στοιχείο. Ο διεθνής χαφ φόρεσε ακόμη και το περιβραχιόνιο της ομάδας ενώ επί Βαλβέρδε, ο οποίος τον καθιέρωσε ως αμυντικό μέσο από δεξί μπακ, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μέτρησε 152 συμμετοχές, με 11 γκολ και 20 ασίστ στο Λιμάνι, πριν μείνει ελεύθερος τον Φλεβάρη του ’17, μετά τον δανεισμό του στη Σταντάρ Λιέγης. Από τις καλύτερες χειμερινές επιλογές…

Ραφίκ Τζεμπούρ
Η δεύτερη προσθήκη του Γενάρη του ’11, ως ελεύθερος από την ΑΕΚ.  Η μεταγραφή δεν ήταν ρίσκο, δεν ήθελε αρκετό τσεκάρισμα, μιας και ο Αλγερινός είχε προδιαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στα ελληνικά γήπεδα. Ο Τζιμπούρ συνέχισε να προσφέρει και στον Ολυμπιακό σε μια πολύ καλή περίοδο για τους «ερυθρόλευκους». Έδεσε απόλυτα με τον σύλλογο, Πέτυχε 45 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ σε 80 συμμετοχές, μέχρι να παραχωρηθεί αρχικά δανεικός στην τουρκική Σίβασπορ και τελικά να πωληθεί στη Νότιγχαμ για 1,5 εκ. ευρώ. Ο Τζιμπούρ δεν κόστισε, αντίθετα προσέφερε πολλά στους Πειραιώτες.

Ρόι Κάρολ
Ο Βορειοιρλανδός πρώην γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στον ΟΦΗ και πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό τον χειμώνα του ’12 έναντι 350.000 ευρώ. Έμεινε στον Πειραιά για 1,5 χρόνο, και μπήκε εύκολα στις καρδιές του κόσμου. Ο Κάρολ κράτησε το μηδέν στην εστία του στα 17 από τα 34 ματς που αγωνίστηκε, δεχόμενος συνολικά 20 γκολ. Ποιος θα ξεχάσει την πρόκριση επί της Ρούμπιν Καζάν όταν μπήκε αλλαγή στη Ρωσία και απόκρουσε το το πέναλτι του Νάτχο κρατώντας το 0-1. Αλλωστε, στη ρεβάνς του «Γ.Καραϊσκάκης» κράτησε με τις επεμβάσεις του το 1-0 των Πειραιωτών παίζοντας για 20 λεπτά τραυματίας. Έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι του ’14.

Φερνάντο Μπελούτσι

Ο Φερνάντο Μπελούτσι στα 24 του αποφάσισε να αφήσει τη Ρίβερ Πλέιτ και να μπει στο top 10 των ακριβότερων μεταγραφών του Ολυμπιακού. Τον Ιανουάριο του 2008 ο Αργεντίνος κόστισε στους Πειραιώτες 7.5 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του. Στον Ολυμπιακό έδειξε τη μεγάλη του κλάση από το ντεμπούτο του, με αντίπαλο τον Άρη σε αγώνα του Πρωταθλήματος. Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2009, έχοντας αγωνιστεί σε Πρωτάθλημα Ελλάδος, Κύπελλο Ελλάδος, Europa League αλλά και Champions League, πραγματοποιώντας κατά διαστήματα πολύ καλές εμφανίσεις (52 εμφανίσεις, 9 γκολ, 7 ασίστ) προκαλώντας το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, με εντονότερο αυτό της Πορτογαλικής Πόρτο, η οποία και τον απέκτησε!

Γιώργος Μασούρας

Λίρα εκατό; Ο χρόνος θα δείξει, αν και ο διεθνής εξτρέμ βαδίζει στα βήματα μεγάλων μεταγραφών από την ελληνική αγορά όπως αυτές των Γεωργάτου, Τοροσίδη και Μανιάτη. Ο Μαρτίνς τον πίστευε, τον έριξε αμέσως στα βαθιά και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Χριστοδουλόπουλου, πήρε ευκαιρίες και τις άρπαξε από τα μαλλιά. Τη φετινή σεζόν μετρά ήδη 27 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, παίζει ακατάπαυστα, έχοντας 6 γκολ και 4 ασίστ, ενώ είναι στους πρωταγωνιστές για την τεράστια πρόκριση του Ολυμπιακού στις φάσεις των ομίλων. Ο Πορτογάλος εμπιστεύθηκε το γεγονός πως μπορεί να προσφέρει τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά και ο 26χρονος πήρε τη φανέλα βασικού σπίτι του. Ο Μασούρας ήρθε την περσινή σεζόν από τον Πανιώνιο, κόστισε στους Πειραιώτες 700.000 ευρώ, ωστόσο αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους.

Oι χειμερινές μεταγραφές του Ολυμπιακού την τελευταία 10ετία

2018-19: Γιώργος Μασούρας (Πανιώνιος), Φράνκο Σολδάνο (Ουνιόν), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ζιλ Ντίας (Μονακό), Γιούρι Λοντίγκιν (Ζενίτ)

2017-18: Εχσάν Χατζισαφί (Πανιώνιος), Άγγελος Καρατάσιος (ΑΕΛ), Ίβιτσα Ίβουσιτς (Ίστρα), Κέβιν Μιραλάς (Έβερτον), Ιγκόρ Σίλβα (Αστέρας Τρίπολης),

2016-17: Καρίμ Ανσαριφάρντ (Πανιώνιος), Μανώλης Σιώπης (Πανιώνιος), Αλί Σισοκό (Άστον Βίλα), Χουάν Κάρλος Παρέδες (Γουότφορντ)

2015-16:

2014-15: Φράνκο Χάρα (Μπενφίκα), Φελίπε Σαντάνα (Σάλκε)

2013-14: Ερνάν Πέρες (Βιγιαρεάλ), Πελέ (Εργοτέλης), Αμπντισαλάμ Ιμπραχίμ (Μαν. Σίτι), Νέλσον Βαλντές (Αλ Τζαζίρα), Ιβάν Μαρκάνο (Ρουμπίν Καζάν)

2012-13: Χουάν Πάμπλο Πίνο (ελεύθερος)

2011-12: Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς (Γαλατάσαραϊ), Ρόι Κάρολ (ΟΦΗ)

2010-11: Μανώλης Μονιάκης (ΟΦΗ), Ράφικ Τζεμπούρ (ελεύθερος), Γιάννης Μανιάτης (Πανιώνιος)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X