Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ χέρι - χέρι στην κορυφή της Super League!

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ χέρι – χέρι στην κορυφή της Super League!

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή της Super League και οι αριθμοί των μονομάχων έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. 

Χέρι – χέρι στην κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έπειτα από το ισόπαλο 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», ένα ντέρμπι γεμάτο ένταση, πάθος και ρυθμό. Ο Δικέφαλος ήταν εκείνος που βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο με την προβολή του Ίνγκασον (29′) ύστερα από μεγάλο λάθος του Σα, εκμεταλλευόμενος ένα πολύ καλό δεκάλεπτο. Ωστόσο, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει και να ισοφαρίσει με πέναλτι του Βαλμπουενά στο 64′.

Πίεσε για την ανατροπή, αλλά δεν κατάφερε να σπάσει το αήττητο του ΠΑΟΚ. Χωρίς ήττα σε 47 σερί ματς ο «Δικέφαλος και οι δυο τους παραμένουν ισόβαθμοι με 28 βαθμούς στην κορυφή! Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μια στροφή πριν το τέλος του α’ γύρου δείχνουν έτοιμοι για τη δική τους μάχη τίτλου!

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, οι αριθμοί τους στη Super League!

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει μεγάλη αδυναμία στο γκολ. Κυριαρχεί πλήρως στα παιχνίδια του, έχει συντριπτική κατοχή μπάλας (74%-26% με Πανιώνιο, 70%-30% με Ατρόμητο, 63%-37% με ΠΑΟΚ, 59%-41% με Ξάνθη), αλλά δεν τελειώνει ιδανικά τις φάσεις που δημιουργεί, με τις καθαρές ευκαιρίες του πάντως να μην είναι ανάλογα πολλές με τον πλήρη έλεγχο των αγώνων που διατηρεί. Ο Ελ Αραμπί έχει να σκοράρει σχεδόν δύο μήνες στο πρωτάθλημα (από τις 6 Οκτωβρίου και το 2-1 με τον Άρη στο Βικελίδης), ο Γκερέρο εδώ και 2.5 μήνες (από τις 22 Σεπτεμβρίου και το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ), ο δε Σουντανί έχει ένα γκολ στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, εκείνο με τον Ατρόμητο! Εχει την 3η καλύτερη επίθεση με 20 γκολ, έχοντας 1 γκολ /8 τελικές προσπάθειες! Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει πρώτο σκόρερ τον Σφιντέρσκι με 7 τέρματα, με τον Πολωνό να έχει χρειαστεί 18 τελικές προσπάθειες να φτάσει σε αυτό τον αριθμό!

Αντίθετα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δημιουργεί λιγότερο από τον Ολυμπιακό, 148 έναντι 159 τελικών προσπαθειών, ωστόσο έχει περισσότερα τέρματα (23) και φυσικά είναι πιο ουσιαστικός. Αλλωστε, πετυχαίνει ένα γκολ/6.4 τελικές προσπάθειες. Ο ΠΑΟΚ έχει μια περισσότερη ασίστ από τους Πειραιώτες (16 έναντι 15), κυκλοφορεί λιγότερο τη μπάλα με 560 πάσες έναντι 912! Βέβαια, αυτό έχει και λιγότερο ρίσκο, με την ομάδα του Φερέιρα να μετρά 444 λάθη, όταν ο Ολυμπιακός έχει 513.

Η καλύτερη άμυνα
Βέβαια, μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να έχουν αδυναμία στο γκολ, όμως αμυντικά τα πάνε περίφημα έχοντας δεχθεί μόνο πέντε γκολ, ενώ έχουν και καλύτερη διαφορά από τον άμεσο ανταγωνιστή τους (20-5 έναντι 23-12). Εχουν δεχθεί γκολ σε πέντε από τα 12 φετινά ματς, όταν ο ΠΑΟΚ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε μόλις τέσσερα παιχνίδια. Κράτησε το μηδέν μόνο σε δυο διαδοχικά παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχθεί γκολ σε τρία σερί ματς.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X