Παναθηναϊκός: Οι λάτιν που τίμησαν το «τριφύλλι» (Poll)

Παναθηναϊκός: Οι λάτιν που τίμησαν το «τριφύλλι» (Poll)

Οι λάτιν ποδοσφαιριστές βγάζουν τσαμπούκα, προσφέρουν μαγεία και πιάνουν μια θέση στην καρδιά των οπαδών. Αυτή η ποδοσφαιρική αλητεία είναι δύσκολο να μη λατρευθεί… Ο Παναθηναϊκός πήρε γεύση από λάτιν ποδοσφαιριστές, κάποιοι έμειναν στην ιστορία κι άλλοι ξεχάστηκαν γρήγορα! Τo bwin News σας θυμίζει επτά λάτιν παίκτες που έμειναν για πάντα στο μυαλό των «Πράσινων».

Χουάν Ραμόν Βερόν | 1972 – 1975

Χουάν Ραμόν Βερόν, o Αργεντινός που έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. «La Bruja» το παρατσούκλι του στην Αργεντινή και ο Βερόν ήρθε στην Ελλάδα ως ένας εκ των κορυφαίων γκολτζήδων της Εστουδιάντες, με στόχο την επανάληψη της πορείας ως το Γουέμπλεϊ ένα χρόνο νωρίτερα. Ντριμπλέρ, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, εντυπωσιακός οργανωτικά, killer στην επίθεση. Βέβαια, μπορεί το ταλέντο του να ξεχείλιζε, ωστόσο δεν έβγαλε ποτέ στο χορτάρι όλα όσα ήξερε. Πέτυχε 24 γκολ σε 61 παιχνίδια κι έπειτα από μια διετία είπε «αντίο» στον Παναθηναϊκό.

Οσκαρ Άλβαρες | 1976 – 1980

Η πρώτη του στάση στην Ελλάδα δεν ήταν ο Παναθηναϊκός, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Όσκαρ Άλβαρες προσαρμόστηκε άμεσα και άρχισε να… φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα. Πέτυχε 55 γκολ σε δύο περιόδους στην Β΄ Εθνική και άλλα 22 τις επόμενες δύο χρονιές στην Α΄ Εθνική. Και τις τέσσερις χρονιές ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας με 33, 22, 12 και 10 γκολ αντίστοιχα. Με τις εμφανίσεις του κέντρισε το ενδιαφέρον των μεγάλων και ο Παναθηναϊκός κινήθηκε άμεσα, προσέφερε περισσότερα και τον έκανε δικό του. Στους «Πράσινους» αγωνίστηκε από το 1976 μέχρι το 1980. Την πρώτη του χρονιά πέτυχε 19 γκολ και ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, κυπελλούχος και κυπελλούχος Βαλκανίων. Με το τριφύλλι πέτυχε συνολικά 55 γκολ στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Πρώιμη Πληρωμή*: Στο 2+ γκολ πας ταμείο!

Χουάν Ραμόν Ρότσα | 1979 – 1989

Εντυπωσιακή η προσφορά του «Ινδιάνου», ο οποίος για μια δεκαετία προσέφερε τα μέγιστα ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ενώ για πολλά ακόμα αποτέλεσε μέλος της πράσινης οικογένειας σε όλα τα πόστα. Ο Ρότσα έφτασε τα 260 ματς, ενώ σημείωσε 15 γκολ. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Στο πλευρό του Ζάετς στη μεσαία γραμμή έκανε τη διαφορά και έβαλε τη σφραγίδα του στη δεκαετία του ΄80 με τον δυναμισμό και τις εμπνεύσεις του. Ο Ρότσα κέρδισε με το «Τριφύλλι» δυο πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα, μα περισσότερο την αγάπη και το σεβασμό των φιλάθλων του συλλόγου.

Χουάν Χοσέ Μπορέλι | 1991 – 1996

Το απίθανο τέρμα του απέναντι στη Λέγκια Βαρσοβίας ήταν μια από τις ωραιότερες αναμνήσεις που άφησε στους φίλους του Παναθηναϊκού. Μπορεί με τον Ίβιτσα Όσιμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι να πέρασε δύσκολες στιγμές, ωστόσο, ένας συμπατριώτης του, ο Χουάν Ρότσα τον βοήθησε να βάλει τη σφραγίδα του στο «Τριφύλλι». Σε δύο σεζόν μέτρησε 80 συμμετοχές, όταν στα προηγούμενα 2,5 χρόνια δεν είχε ούτε τις μισές. Σε αυτό το ίδιο διάστημα πέτυχε συνολικά 27 γκολ. Ο Μπορέλι είναι σημείο αναφοράς στην πορεία του συλλόγου ως τα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 1995-96, έχοντας πετύχει το γκολ στη Ριέκα που έβαλε τον Παναθηναϊκό στους ομίλους. Παράλληλα, με τη δική του κεφαλιά απέναντι στην ΑΕΚ ήρθε το πρωτάθλημα το 1996. H αποχώρησή του για την Οβιέδο σκόρπισε την απογοήτευση στους φιλάθλους της ομάδας.

Build A Bet*: Συνδυασμός ακόμα περισσότερων αγορών από τον ίδιο αγώνα!

Εκι Γκονζάλες | 2004 – 2008

Χάρη στις ηγετικές του ικανότητες, το πάθος του, ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το νταμπλ του 2004. Του άλλαξε όλο το παιχνίδι, έδωσε ώθηση και βοήθησε τα μέγιστα, ώστε οι «πράσινοι» να παρουσιαστούν εξαιρετικοί στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε ντεμπούτο τον Φεβρουάριο του 2004 και σε 16 ματς σκόραρε 5 φορές. Εμεινε στο «Τριφύλλι» μέχρι το καλοκαίρι του 2008 και πλησίασε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, ωστόσο ο τραυματισμός στο γόνατο αποδείχθηκε σοβαρός και ουσιαστικά έβαλε τέλος στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Με 81 παιχνίδια και 18 γκολ έγραψε τη δική του ιστορία με τα πράσινα. Το τρομερό γκολ κόντρα στην Άρσεναλ και τα δυο στη Ρόζενμποργκ θυμίζει ακόμα στους φιλάθλους του «Τριφυλλιού» τις σπουδαίες ικανότητες του Έκι!

Ελληνικό Πρωτάθλημα: Μακροχρόνιες αγορές όλες οι αποδόσεις εδώ!

Ζιλμπέρτο Σίλβα | 2008 – 2011

Χαρακτήρισε την προοπτική του Παναθηναϊκού ως μια νέα πρόκληση! Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν είχε να αποδείξει τίποτα, το προαίσθημά του τον οδήγησε στους «Πράσινους» και δικαιώθηκε, όπως και οι προσδοκίες του συλλόγου. Το «αόρατο τείχος» προσέφερε σιγουριά, έδωσε τεράστια ποιότητα και για μια τριετία έκανε τη διαφορά. Ενα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει στην Ελλάδα, κατέκτησε ένα – αήττητο – πρωτάθλημα (2004) και δυο Κύπελλα (2003 και 2005), ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του Champions League του 2006 με την Άρσεναλ. Απίθανο αμυντικό χαφ, απίθανη αντίληψη, ήξερε όσο λίγοι να κόβουν το ρυθμό του αντιπάλου. Ηταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 2009/10. Στον Παναθηναϊκό έκανε 119 συμμετοχές, πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ.

Σεμπαστιάν Λέτο | 2009 – 2013, 2016 – 2017

Ηρθε από τον Ολυμπιακό, αλλά αν κάποιοι του έδωσαν μια θέση στην καρδιά τους αυτοί είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Αναπόσπαστο μέλος της ομάδας που πανηγύρισε το νταμπλ του 2010. Ενας εντυπωσιακός παίκτης που γέμιζε με το πάθος και την εκρηκτικότητά του την αριστερή πλευρά της ομάδας. Απρόβλεπτος, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ήταν σταθερός σε όλη την πορεία τίτλου, ενώ με δικό του τέρμα κόντρα στον Άρη ο Παναθηναϊκός πήρε και το κύπελλο. Επέστρεψε για μια δεύτερη θητεία, εκεί όπου πάλεψε με τους τραυματισμούς. Πέτυχε 16 γκολ σε 47 αγώνες κι έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από κινητό, τάμπλετ και υπολογιστή σε Live Streaming*!


*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

X