Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Στο… σταυροδρόμι της Λεωφόρου!

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Στο… σταυροδρόμι της Λεωφόρου!

Τα φώτα της 9ης αγωνιστικής της Super League μοιραία «πέφτουν» στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Εκεί, ο Παναθηναϊκός καλείται να βγάλει… νεύρο και να επιστρέψει στις νίκες, μετά το απογοητευτικό 0-0 με τον ΟΦΗ. Ωστόσο, το έργο του, μόνο εύκολο δεν θα είναι. Κι αυτό, γιατί ένας εκ των διεκδικητών του τίτλου, ο ΠΑΟΚ επισκέπτεται την ιστορική έδρα του «τριφυλλιού», με ξεκάθαρο στόχο την πρώτη εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι, φέτος!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Να ξεπεράσει το «μπλόκο» του Νιόπλια

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εμφανίζεται πολύ βελτιωμένος σε σχέση με την περσινή έκδοση των «πράσινων» στο πρωτάθλημα. Όμως, αναζητώντας την σταθερότητα στην απόδοση μεταξύ των εντός και των εκτός έδρας εμφανίσεων, κόντρα στον ΟΦΗ, φαίνεται πως έχασε τη δυναμική που του χάριζε η Λεωφόρος. Στο 2.75 η νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ. 

Το «τριφύλλι», έπειτα από τις πρώτες οκτώ «στροφές» του πρωταθλήματος, μπορεί να μην είχε πανηγυρίσει κάποια νίκη μακριά από το σπίτι του, όμως στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν άκρως εντυπωσιακός! Ο Παναθηναϊκός μετρούσε 13 γκολ υπέρ, μόλις δύο κατά κι ευρείες νίκες επί των Απόλλωνα Σμύρνης, Βόλου και Ιωνικού. Όμως το σύνολο του Νίκου Νιόπλια κατάφερε να «παγιδεύσει» τον μεσοεπιθετικό… πνεύμονα του «τριφυλλιού».

Με πίεση στα τρία τέταρτα του γηπέδου κι εμποδίζοντας την πρώτη πάσα στο δίδυμο των Πέρεθ και Αλεξανδρόπουλο, επί της ουσίας «έκοψε» τη δημιουργία. Κάπως έτσι οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν κατάφεραν ν’ απειλήσουν ουσιαστικά την εστία των Κρητικών, ωστόσο διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους κι έμειναν στο 0-0.

[jsMatches id =”249108″ partic_id=”205470″ quantity=”8″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Να μην χάσει επαφή με την κορυφή

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην εποχή της δεύτερης θητείας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής προσπαθεί ν’ «ακροβατήσει» ανάμεσα στο… πρέπει της κατάκτησης του πρωταθλήματος, της ευρωπαϊκής πορείας, αλλά και της δημιουργίας μίας νέας ανταγωνιστικής ομάδας. Ήδη ο «δικέφαλος» μετρά τρεις απώλειες. Οι δύο «πόνεσαν» αρκετά, αφού ήταν στην Τούμπα. Ήττα με το… καλημέρα στο σπίτι του από τον ΠΑΣ Γιάννινα και η ισοπαλία – μαχαιριά (4-4) με τον Βόλο, σ’ ένα ματς που ο ΠΑΟΚ στο 42’ προηγούταν 4-1, συνιστούν τις εντός έδρας «πληγές». Στο 5.50 να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το φετινό πρωτάθλημα.

Θετικό για τους παίκτες του Λουτσέσκου η νίκη επί της ΑΕΚ στον αγώνα της Τούμπας, όμως η συνέχεια στα «μεγάλα» ματς δεν ήταν ανάλογη. Στο πρώτο ντέρμπι όμως μακριά από την έδρα του ο ΠΑΟΚ, μέτρησε και τη δεύτερη ήττα της σεζόν στη Super League. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 των «ασπρόμαυρων» δηλώνοντας πως το έργο της επιστροφής στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, πρέπει να περάσει από το Φάληρο.

[jsMatches id =”249108″ partic_id=”206040″ quantity=”8″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Η «πράσινη» παράδοση και ο… Λουτσέσκου

Πλέον, ο ΠΑΟΚ καλείται να βρει απαντήσεις στην Αθήνα, σ’ ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού της αγωνιστικής περιόδου. Να νικήσει τον Παναθηναϊκό και να μείνει κοντά όχι μόνο στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, αλλά και στη δεύτερη ΑΕΚ!

Ο Παναθηναϊκός αισθάνεται ξεκάθαρα πιο άνετα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όταν βρίσκει απέναντι του τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι», ως γηπεδούχοι, μετρούν 46 νίκες σε επίπεδο Α’ Εθνικής ή Super League κόντρα στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι 8 φορές έφυγαν με το «διπλό» στις αποσκευές τους, ενώ 17 ματς ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή.

Όλες οι αποδόσεις Super League εδώ!

Στην πρόσφατη παράδοση, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο πίσω στον Μάρτιο του 2019, για να θυμηθεί νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού! Κοινό σημείο; Η παρουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της ομάδας. Ο Ρουμάνος παραμένει ο τελευταίος κόουτς που οδήγησε τους «ασπρόμαυρους» σε νίκη επί του Παναθηναϊκού στην έδρα του, σε επίπεδο πρωταθλήματος! Άμπελ Φερέιρα και Πάμπλο Γκαρσία στη συνέχεια απέτυχαν σε τέσσερις προσπάθειες. Μόνο ο Πορτογάλος τον Φεβρουάριο του 2020 νίκησε στο ΟΑΚΑ, αλλά σε αναμέτρηση για το Κύπελλο.

[jsEntainMatchHead2Head match_id=”256299″]

Ο Καρλίτος που θέλει να γίνει… Μακέντα

Ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού φέτος είναι ο Καρλίτος. Ο Ισπανός φορ εμφανίζεται μεταμορφωμένος, με 8 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος, την ώρα που μοιράζοντας και 2 ασίστ «βρίσκεται» στο 71% των γκολ της ομάδας του! Πλέον ο «Τσάρλι» θέλει να… μπει στα παπούτσια του Φεντερίκο Μακέντα και στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Στις δύο πιο πρόσφατες νίκες του Παναθηναϊκού ο «Κίκο» ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ και μάλιστα στο ίδιο λεπτό (39ο), διαμορφώνοντας το ίδιο σκορ ημιχρόνου και στα δύο παιχνίδια! Στη λήξη τους μάλιστα, οι «πράσινοι» πανηγύρισαν τη νίκη. Τον Απρίλιο του 2021 με 2-1 και τον Μάρτιο με 3-0.

Σχολιάστε

X