Μεταγραφές ΠΑΟΚ: Οι 5 κορυφαίες του Ιανουαρίου!

Μεταγραφές ΠΑΟΚ: Οι 5 κορυφαίες του Ιανουαρίου!

Κατά καιρούς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει μεταγραφές στα μέσα της σεζόν, που στο τέλος έκαναν και τη διαφορά.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου σπάνια προσφέρει ευκαιρίες. Οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν συνήθως απλά να καλύψουν κάποια κενά στο ρόστερ, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που αποδεικνύονται πολύ επιτυχημένες. Αυτό ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, που κατάφερε να βρει λύσεις στη μέση της σεζόν και να βγει κερδισμένος. Ας δούμε τις πέντε κορυφαίες επιλογές της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Τον Ιανουάριο του 2017 ο ΠΑΟΚ έψαχνε επιθετικό και έκανε την υπέρβαση, ξοδεύοντας περίπου 2 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό του τον Πρίγιοβιτς από τη Λέγκια Βαρσοβίας. Ο Σέρβος εξελίχθηκε στον απόλυτο ηγέτη της επιθετικής γραμμής, σκόραρε στο ντεμπούτο του (απέναντι στον Παναιτωλικό στο Κύπελλο) και απλά από τότε δεν σταμάτησε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Προτάσεις έφταναν στα γραφεία του συλλόγου, όμως ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να τον πουλήσει.

Τελικά, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα τον Ιανουάριο του 2019, καθώς η Αλ Ιτιχάντ πλήρωσε τα 10 εκατ. ευρώ της ρήτρας στο συμβόλαιό του και ο Πρίγιοβιτς μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία για ένα εξωπραγματικό συμβόλαιο. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Σέρβος πέτυχε 35 γκολ σε 56 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Κώστας Φραντζέσκος

Ήταν από τις μεταγραφές που είχαν κάνει μεγάλη αίσθηση. Ο Κώστας Φραντζέσκος έβγαζε μάτια με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΟΦΗ και τον Ιανουάριο του 1997 και η διοίκηση του ΠΑΟΚ είδε στο πρόσωπό του τον επόμενο δικό της ηγέτη, καθώς η σεζόν δεν είχε ξεκινήσει με καλό τρόπο. Έμεινε στον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2000 και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο της ομάδας. Γνωστός για τις εκτελέσεις φάουλ, πέτυχε 54 γκολ σε 129 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για τον Δικέφαλο του Βορρά. Ήταν από τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά και στην Ευρώπη, όπου πέτυχε 6 γκολ σε 12 ματς.

Σπύρος Μαραγκός

Η μεταγραφή του είχε μόλις λίγες ώρες διαφορά από εκείνη του Φραντζέσκου. Ο Σπύρος Μαραγκός είδε τον κύκλο του στον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνεται και ο ΠΑΟΚ του έδωσε τη διέξοδο και το πρότζεκτ που χρειαζόταν. Η εμπειρία και η ποιότητά του βοήθησαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ανέβει επίπεδο. Αποχώρησε το 1998, φεύγοντας για την Κύπρο και την Ομόνοια, έχοντας αγωνιστεί 51 φορές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Θα επέστεφε τελικά στην Τούμπα για ακόμη μία σεζόν, την 1999-2000.

Κάρολ Σβιντέρσκι

Τον Ιανουάριο του 2019 ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να επενδύσει σε μία αγορά που τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει εξαιρετικούς επιθετικούς. Ο εκλεκτός ήταν ο 21χρονος τότε Κάρολ Σβιντέρσκι, που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με τη Γιαγκελόνια στην Πολωνία και ήταν διεθνής με τις μικρές ομάδες της πατρίδας του. Κόστισε 2 εκατ. ευρώ και δεν άργησε να προσαρμοστεί και πολύ στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο νεαρός επιθετικός σκοράρει ήδη κατά μέσο όρο 1 γκολ ανά 2 παιχνίδια στη Super League 1 και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και, μάλιστα, με διαφορά.

Λίνο

Τον Ιανουάριο του 2009 ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Λίνο από την Πόρτο και ήδη από την πρώτη του σεζόν αναδείχθηκε MVP της ομάδας. Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσα θα προσέφερε τα επόμενα χρόνια, έχοντας υπογράψει αρχικά συμβόλαιο 1,5 έτους. Τελικά, όχι μόνο θα έμενε στην ομάδα μέχρι το 2014, αλλά θα ταυτιζόταν και με μοναδικό τρόπο με τους οπαδούς. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ έπαιξε 158 φορές με την ασπρόμαυρη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις και έγραψε τη δική του ιστορία με τον ΠΑΟΚ.

Oι χειμερινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ την τελευταία 10ετία

2018-19: Ίνγκασον (Ροστόβ), Σβιντέρσκι (Γιαγκελόνια), Σέρτζιο Ολιβέιρα (Πόρτο, δανεικός), Μίσιτς (Σπόρτινγκ, δανεικός)
2017-18: Μουλέν (Λέγκια), Μάρσιο Αζεβέδο (Σαχτάρ, δανεικός), Μιχόγιεβιτς (Σαράγιεβο)
2016-17: Πρίγιοβιτς (Λέγκια), Πέδρο Ενρίκε (Ρεν), Ουάρντα (Παναιτωλικός), Λάμπρου (Ηρακλής)
2015-16: Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα), Χατζηισαΐας (Πανιώνιος)
2014-15: Ρικάρντο Κόστα (Αλ Σαλίγια), Κρίστιαν Νομπόα (Ντινάμο Μόσχας)
2013-14: Μάαρτεν Μάρτενς (Άλκμααρ), Χέντβιγκες Μαντούρο (Σεβίλλη), Μπίμπρας Νάτχο (Ρουμπίν Καζάν), Χουάν Ινσαουράλδε (Σπαρτάκ Μόσχας), Ντάνι Χούσεν (Άγιαξ), Γκσπούρνινγκ (Σάουντερς)
2012-13: Ιτάνζ (Ατρόμητος), Βούκιτς (Παρτίζαν), Καμαρά (Σοσό, δανεικός), Ολίσε (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δανεικός), Σίλντενφλεντ (Ντινάμο Μόσχας, δανεικός)
2011-12: Νιμανί (Μονακό, δανεικός)
2010-11: Έτο (Ντινάμο Ζάγκρεμπ), Αρίας (Όνσε Κάλδας)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X