Ποια η πορεία των ελληνικών ομάδων σε Champions & Europa League από το 2000;

Ποια η πορεία των ελληνικών ομάδων σε Champions & Europa League από το 2000;

Εχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που κάποια ελληνική ομάδα «έλαμψε» στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Επί σειρά ετών, οι εξαιρετικές παρουσίες έφεραν το ελληνικό πρωτάθλημα να βγάζει μέχρι και 7 ομάδες στην Ευρώπη, αλλά και τρεις ομάδες να μετέχουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αποτέλεσμα της κακής παρουσίας των ελληνικών ομάδων έπειτα από ένα σημείο στις εκτός συνόρων διοργανώσεις, κατρακύλησαν την Ελλάδα κάτω από τη 10η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA και πλέον η είσοδος σε ομίλους (Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ) περνάει από… χίλια κύματα.

Από τον Πανιώνιο, την Ξάνθη, τον Ηρακλή και τον ΟΦΗ, σε Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολη και ΠΑΣ Γιάννινα, είναι οι ομάδες που φόρεσαν κατά καιρούς το ευρωπαϊκό κοστούμι, με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αρη σαφώς να έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλύσαμε τις παρουσίες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, τα αποτελέσματα που έκαναν από το 2000 και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα ποσοστά νικών, ποια χώρα είναι ο μεγαλύτερος… εφιάλτης των ελληνικών ομάδων, αλλά και από ποια προέρχονται εκείνες που επιθυμούν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας να βρουν στο δρόμο τους σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Στην κορυφή ο Πανιώνιος, ακολουθεί Ολυμπιακός και… Ηρακλής!
Οσο περίεργο και αν ακούγεται, η ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό νικών από το 2000 και μετά στα Κύπελλα Ευρώπης είναι ο Πανιώνιος, έχοντας όμως μικρό αριθμό αγώνων (26 αναμετρήσεις) με 46,2%. Στη 2η θέση ακολουθεί ο Ολυμπιακός, καταγράφοντας τους περισσότερους αγώνες ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Με 204 αγώνες μετράει 40,7% νικών.

Αν και ο Παναθηναϊκός ακολουθεί με τους περισσότερους αγώνες, πέφτοντας πρόσφατα στη 2η θέση (196 συμμετοχές), βρίσκεται πίσω και από τον Ηρακλή στον πίνακα με το υψηλότερο ποσοστό νικών. Το «τριφύλλι» έχει 39,3% νικών, με τους Θεσσαλονικείς στο 40%! Στη λίστα με τους περισσότερους αγώνες στην Ευρώπη ακολουθεί η ΑΕΚ, η οποία επέστρεψε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, με 158 αναμετρήσεις. Το ποσοστό νικών; Απογοητευτικό! Η Ενωση έχει 29,7%, πίσω από τους Αρη (38,2%), ΟΦΗ (37,5%) και ΠΑΟΚ (37%).

Το χειρότερο ποσοστό γράφει η Ξάνθη με 10% νικών. Οι δύο ομάδες όπου την τελευταία 10ετία καταγράφουν μόνιμα ευρωπαϊκή παρουσία είναι ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Περιστεριώτες έχουν 28,6% ποσοστό νικών, οι Αρκάδες 19,2%.

Θετικό πρόσημο με Κροάτες, «εφιάλτης» οι Ρώσοι!
Στην ώρα της κλήρωσης, άπαντες εύχονται η κληρωτίδα να μην βγάλει ομάδα από το Top-5 Πρωταθλημάτων. Πρέμιερ Λιγκ, Πριμέρα Ντιβισιόν, Μπουντεσλίγκα, Α’ Ιταλίας και Α’ Γαλλίας αποτελούν τις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Βέβαια, τα νούμερα αποδεικνύουν ότι υπάρχουν δυσκολότεροι αντίπαλοι για τις ελληνικές ομάδες.

Με αφετηρία το 2000, αναλύσαμε τις επιδόσεις των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης. Το δυσκολότερο εμπόδιο έρχεται από τα… κρύα με την «κόκκινη αρκούδα»! Τα σύνολα από τη Ρωσία συνιστούν το χειρότερο δυνατό «σταύρωμα», με την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες (Ολλανδία, Βέλγιο) και την Αγγλία να ακολουθούν. Με διαφορά τις καλύτερες εντυπώσεις αποκομίζουν στις αναμετρήσεις με ομάδες από Βουλγαρία και Σλοβακία, αφού το ποσοστό νικών αγγίζει το 90%!

Οι χώρες που στην πάροδο του χρόνου έχουν φέρει ομάδες που δίνουν νίκες στις ελληνικές ομάδες προέρχονται από τα Βαλκάνια και το Νησί. Κροατία και Σκωτία είναι οι μοναδικές χώρες που οι Ελληνες έχουν ποσοστό νικών υψηλότερο του 50%. Συγκεκριμένα, οι ομάδες της Κροατίας τα βρίσκουν… σκούρα κόντρα στις ελληνικές ομάδες. Το 60% τα λέει όλα, ενώ κόντρα στους Σκωτσέζους καταγράφεται το 50%. Στην αντίθετη πλευρά του πίνακα, η Ισπανία, το Βέλγιο και η Αγγλία αποτελούν από τα δυσκολότερα εμπόδια.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X