Ελληνικό πρωτάθλημα: Επιστροφή στα Play off με δυο μεγάλα ντέρμπι!

Ελληνικό πρωτάθλημα: Επιστροφή στα Play off με δυο μεγάλα ντέρμπι!

Η Super League επιστρέφει στη δράση και την Κυριακή διεξάγεται η 2η αγωνιστική των Play off με σημαντικές αναμετρήσεις και τα ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ να ξεχωρίζουν. 

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!

Όλες οι αποδόσεις Σούπερ Λιγκ εδώ!

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (15.00)

Με το αριστερό ο Παναθηναϊκός στα Play off του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι «Πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο διάστημα, προηγήθηκαν 2-0, όμως ένα κάκιστο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να κάνει την ανατροπή! Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην 4η θέση και να κάνει βήμα για την ευρωπαϊκή του έξοδο. Εντός έδρας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, βρίσκεται στο -4 και η νίκη είναι μονόδρομος. Στο τελευταίο τους ραντεβού στη Λεωφόρο το «Τριφύλλι» επικράτησε 2-1, ενώ στα δέκα πιο πρόσφατα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός μετρά τέσσερις νίκες, αλλά και τρεις ήττες. Στα θετικά, η επιστροφή του Μαουρίτσιο στα πλάνα του Μπόλονι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ιδανικά στο μίνι πρωτάθλημα, αφού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ επικράτησε 3-1 εντός έδρας. Ηταν καλύτερο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, εκμεταλλεύθηκε τα αμυντικά κενά της αντιπάλου και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Στο +4 από τον Παναθηναϊκό κι ενδεχόμενη νίκη θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου του. Ικανοποίηση του Γκαρσία για την εμφάνιση με την ΑΕΚ και το θετικό για τον Ουρουγουανό κόουτς είναι η επιστροφή βασικών παικτών. Ειδικότερα, Καγκάβα και Βιεϊρίνια ξεπέρασαν τα προβλήματα και θα αγωνιστούν κανονικά απέναντι στους «πράσινους».

Άρης – Αστέρας Τρίπολης (17.15)

Ο Άρης το πάλεψε αρκετά, είχε φάσεις στον Πειραιά, είχε κατοχή μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε, αλλά όχι και τον τρόπο για να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Οι «Κίτρινοι» ηττήθηκαν με 1-0, διατηρήθηκαν στη 2η θέση, αλλά είδαν τον ΠΑΟΚ να μειώνει τη διαφορά στον πόντο. «Νομίζω μας έκανε καλό, γιατί η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα μαζεύτηκαν αρκετοί τραυματισμοί, οπότε ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε χρόνο ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να επανέλθουν και να είναι κοντά μας» τόνισε ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος θα έχει ξανά στη διάθεσή του, τον Ματίγια, αλλά και τον Μήτρογλου, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Αντίθετα, εκτός είναι ο Κάτσε και ο Μπεναλουάν.

Απίθανη ανατροπή από τον Αστέρα, ο οποίος αν και βρέθηκε στο… 83’ να χάνει 2-0 από τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, κατάφερε σε ένα δεκάλεπτο να κάνει την ανατροπή και να αποσπάσει το βαθμό. Λυτρωτής ο γκολκίπερ, Παπαδόπουλος, αφού ήταν ο παίκτης που πέτυχε το γκολ (!) της ισοφάρισης. Στο -5 από την 4η θέση, το έργο για την Ευρώπη είναι δύσκολο, ωστόσο υπάρχει πίστη. Τελευταία φορά που οι Αρκάδες πανηγύρισαν τρίποντο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν το 2012, απο τότε μετρούν πέντε ήττες και δυο ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός (19.30)

Με το αριστερό η Ενωση στα Play off πρωταθλήματος, αφού ηττήθηκε με 3-1 εκτός έδρας στην Τούμπα. Κακή εμφάνιση, πολλά λάθη στην άμυνα και παρά το γεγονός ότι έφερε το ματς στα ίσα, δεν κατάφερε να κρατήσει το θετικό αποτέλεσμα. Ετσι, έπεσε στην 4η θέση, στο +2 από τον Παναθηναϊκό και πλέον καθε απώλεια μπορεί να κοστίσει. Ο Μανόλο Χιμένεθ προετοιμάζει τα πλάνα του χωρίς τους Σιμόες, Σάκχοφ, Τσιγκρίνσκι, αντίθετα ο Γαλανόπουλος επιστρέφει και θα δώσει λύσεις. Δύσκολα θα παίξει ο Μπακάκης, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με την Εθνική και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Σβάρνας. Κακή η παράδοση της τελευταίας τριετίας, με την τελευταία νίκη για το πρωτάθλημα να… χάνεται τον Σεπτέμβριο του 2017!

Αγκαλιά με τον τίτλο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται στο +19 από τον 2ο Άρη. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 των «Κίτρινων» εντός έδρας, παρά το γεγονός πως για μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνιζόντουσαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λαλά. Ο Ολυμπιακός «τρέχει» για τη μαθηματική κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος και ευχάριστο για τον Μαρτίνς είναι πως μετά από πολύ καιρό, ουσιαστικά για πρώτη φορά μέσα στο 2021, θα έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους. Ο Πορτογάλος τεχνικός ετοιμάζει εκπλήξεις για το ματς της Κυριακής έχοντας στο… τραπέζι πλέον και την περίπτωση του 3-4-3. Κόντρα στην Ενωση ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στα οκτώ τελευταία παιχνίδια για το πρωτάθλημα, μετρώντας πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Η Βαθμολογία των Play off

  1. Ολυμπιακός 70 (65-13)
  2. Άρης 51 (34-17)
  3. ΠΑΟΚ 50 (52-27)
  4. ΑΕΚ 48 (42-32)
  5. Παναθηναϊκός 46 (32-21)
  6. Αστέρας Τρίπολης 43 (29-27)

Επόμενη αγωνιστική (11/04)

Άρης – ΑΕΚ
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

X