Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο: Η δυναμική του «Μετροπολιτάνο»

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο: Η δυναμική του «Μετροπολιτάνο»

Εναρξη: 19:30, 10/11/2018
Γήπεδο: Wanda Metropolitano (67.703), Μαδρίτη

Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβισιόν, η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί το βράδυ του Σαββάτου (19:30) την Αθλέτικ Μπιλμπάο, λίγες μέρες μετά τη νίκη-ρεβάνς επί της Ντόρτμουντ (2-0) στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Από γκέλα στο πρωτάθλημα προέρχονται οι Μαδριλένοι, το 1-1 στην έδρα της Λεγκανιές, την ίδια ώρα που η Μπιλμπάο «παραπαίει» στο πρωτάθλημα βρισκόμενη μία θέση από την επικίνδυνη ζώνη. Στο πιο πρόσφατο ηττήθηκε 1-0 από την Εσπανιόλ εκτός έδρας.

«Χαλαρή» στη διακοπή
Το βράδυ της Τρίτης δεν πήρε μόνο μίνι εκδίκηση από την τεσσάρα στη Βεστφαλία, όπου επικράτησε 2-0 της Ντόρτμουντ στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», αλλά διεύρυνε το αήττητο εντός έδρας σερί της σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Σαούλ Νίγκεθ άνοιξε το σκορ (33’), ο Αντουάν Γκριεζμάν (80’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, φέρνοντας τον εαυτό της ακόμα πιο κοντά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» εξελίσσεται σε… κάστρο, με 6 νίκες και μία ισοπαλία μέχρι στιγμής εκεί, όπου μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών υποχρεώσεων θα «τσεκαριστεί» η δυναμική της. Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα (24/11), Μονακό στο Τσάμπιονς Λιγκ (28/11) οι επόμενες δύο αποστολές των «ροχιμπλάνκος» μετά την Μπιλμπάο και τη διακοπή.

Σε σχέση με τη μεσοβδόμαδη αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ντιέγκο Σιμεόνε αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τους Γοδίν (στόπερ) και Κόκε (αμυντικός μέσος), ωστόσο παραμένουν αμφίβολοι οι Ντιέγκο Κόστα (φορ), Λεμάρ (μεσοεπιθετικός) και Σάβιτς (στόπερ).

Λίγο πριν τη διακοπή
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ένα βράδυ του Αυγούστου (20/08), η Μπιλμπάο σημείωσε τη μοναδική νίκη της φέτος, όταν και επικράτησε της Λεγκανιές 2-1 με γκολ που σημείωσε στο 90’. Εκτοτε, σε δέκα αναμετρήσεις ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, μέτρησε 7 ισοπαλίες και τρεις ήττες. Αποτέλεσμα του ρεκόρ; Να βρίσκεται μία θέση πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού και να περιμένει πως και πώς τη διακοπή του πρωταθλήματος για να δουλέψει στις αδυναμίες της.

Σειρά παίρνει το ταξίδι στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος, ηττήθηκε 1-0 από τη φορμαρισμένη Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη, βάζοντας παράλληλα τέλος στο αήττητο εκτός έδρας σερί της στο πρωτάθλημα (4 ισοπαλίες σε 4 ματς). Στόχος να γυρίσει από τη διακοπή ορεξάτοι, δουλεμένη σε καίρια σημεία, ώστε να πετύχει ακόμα μία εντός έδρας νίκη αυτή τη φορά κόντρα στη Χετάφε (25/11).

Επιπρόσθετα στατιστικά

Παράδοση

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπιλμπάο: 2-0 (La Liga 2017-18)
Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης: 1-2 (La Liga 2017-18)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπιλμπάο: 3-1 (La Liga 2016-17)
Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης: 2-2 (La Liga 2016-17)
Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης: 0-1 (La Liga 2015-16)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη LaLiga με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X