Παλμέιρας - Σάντος: Ωρα για τον τελικό του Copa Libertadores!

Παλμέιρας – Σάντος: Ωρα για τον τελικό του Copa Libertadores!

Eναρξη: 22.00, 30/01/2021
Γήπεδο: Maracana

Παλμέιρας – Σάντος στο θρυλικό Maracana στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας για την κορυφή του Copa Libertadores! Βραζιλιάνικος εμφύλιος με τις δυο ομάδες να αφήνουν εκτός Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς αντίστοιχα. Παρά τη μεγάλη ιστορία των δυο ομάδων, είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό!

Αξίζει να σημειωθεί, πως το μεγάλο ραντεβού θα μεταδοθεί σε 191 χώρες, αριθμός ρεκόρ, μιας και στον περσινό τελικό στη Λίμα είχε μεταδοθεί σε 185. Ο νικητής του τροπαίου θα καρπωθεί 15 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν έχει δοθεί ποτέ ξανά στην ιστορία. Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το γήπεδο θα είναι άδειο.

Σάντος για την… τέταρτη κούπα!
Τα κατάφερε το 1962, το έκανε το 1963, κατέκτησε το Libertadores και το 2011! Η Σάντος μετρά ήδη τέσσερις συμμετοχές κι ευελπιστεί πως στην 5η θα βάλει στον τροπαιοθήκη της ακόμα έναν τεράστιο τίτλο! «Μας έστειλαν τη στήριξή τους Πελέ και Νεϊμάρ. Ο Πελέ έγραψε ιστορία, ο Νεϊμάρ έκανε το ίδιο. Δυο θρύλοι μας στηρίζουν κι αυτό μας δίνει ακόμα περισσότερα κίνητρα ενόψει του τελικού» τονίζει ο επιθετικός της Σάντος, Μαρίνιο. Πως όμως έφτασε η Σάντος στον τελικό; H ομάδα του Κούκα τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον όμιλο της, έχοντας πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Δυσκολεύθηκε αρκετά στη φάση των «16» κόντρα στη Λίγκα ντε Κίτο, αλλά χάρη στο εκτός έδρας γκολ (2-1, 0-1) πήρε την πρόκριση. Στον… εμφύλιο με τη Γκρέμιο δε συνάντησε δυσκολίες (4-1, 1-1) φτάνοντας έτσι εύκολα στα ημιτελικά. Εκεί, διέλυσε με 3-0 τη Μπόκα Τζούνιορς στη Βραζιλία (0-0 στην Αργεντινή) και βρέθηκε στον τελικό! Πρώτος της σκόρερ ο Κάιο με 5 γκολ!

Η Παλμέιρας του Φερέιρα!

Απέναντι στη Σάντος η Παλμέιρας του Φερέιρα, που φιλοδοξεί να κατακτήσει το 2ο της τρόπαιο! Η ομάδα του Σάο Πάουλο απόλαυσε έναν ιστορικό θρίαμβο, αφού πέταξε τη Ρίβερ Πλέιτ έπειτα από ένα απίθανο 0-3 μέσα στην Αργεντινή. Για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια η Παλμέιρας είναι ξανά στον τελικό του… Champions League της Νοτίου Αμερικής, το 1999.

Στο Μονουμεντάλ, η Ρίβερ είχε 72% κατοχή μπάλας, περισσότερα κόρνερ, περισσότερες σέντρες και οκτώ σουτ στην εστία, αλλά η Παλμέιρας ήταν άψογα στημένη αμυντικά και αντεπιτέθηκε με απόλυτη ακρίβεια. Στην παρουσίασή του, λίγες ημέρες μετά την αποδέσμευσή του από τον ΠΑΟΚ, ο Φερέιρα είπε την απίθανη ατάκα  «Στο ποδόσφαιρο, σκοτώνεις ή σε σκοτώνουν. Ζούμε στην ζούγκλα. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι ξεκάθαροι: Νικάς ή νικάς». Όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από την Παλμέιρας, υπήρξε κριτική, άλλωστε ήταν η… τέταρτη επιλογή!

Ο Αμπέλ κερδίζει ήδη τα εύσημα. Έχει βρει εξαιρετικό κώδικα επικοινωνίας με τους ποδοσφαιριστές, δίνει μαθήματα προετοιμασίας στις στατικές φάσεις και, υπό την καθοδήγησή του, ο εξτρέμ Ρόνι βγάζει τον καλύτερό του εαυτό, βάζοντας υποψηφιότητα για μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Με τις επιδόσεις του έχει ξεπεράσει το ξεκίνημα του Ζόρζε Ζεσούς, ο οποίος εντέλει κατέκτησε, στην πρώτη του (και μοναδική, όπως αποδείχθηκε) σεζόν στην Φλαμένγκο, πρωτάθλημα και Copa Libertadores, σε ένα ιστορικό νταμπλ.

Ο Φερέιρα δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αφού η Παλμέιρας απέχει δέκα βαθμούς από την πρωτοπόρο Σάο Πάουλο. Μπορεί, όμως, να οδηγήσει την ομάδα σε ένα σπουδαίο νταμπλ, με την κατάκτηση του Κυπέλλου (αντίπαλος η Γκρέμιο σε διπλό τελικό) και, κυρίως, το Copa Libertadores, διαδεχόμενος στο παλμαρέ τον συμπατριώτη του και σημείο αναφοράς στην πορεία και στην δουλειά του, μαζί με Ζοσέ Μουρίνιο και Πεπ Γκουαρδιόλα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Κόπα Λιμπερταδόρες με αμέτρητα ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X