Premier League 2020 - 21: Στο... κόκκινο η μάχη για τον τίτλο!

Premier League 2020 – 21: Στο… κόκκινο η μάχη για τον τίτλο!

Είναι το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Κούρσα για δυο; Τα προηγούμενα χρόνια, γιατί φέτος ο ποιοτικότερος δεν κερδίζει! Σίτι, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Λέστερ, Τότεναμ, Τσέλσι, δεν θα σταματήσουν να μάχονται για τον τίτλο μέχρις ότου χάσουν και τις τελευταίες μαθηματικές πιθανότητες. Η φετινή Premier League δεν έχει πλέον φαβορί, έχει εκπλήξεις, απίθανα αποτελέσματα, γκολ, πέναλτι και άδειες εξέδρες, γεγονότα που επηρεάζουν τον φετινό μαραθώνιο! Ναι, έπειτα από 21 αγωνιστικές η διαφορά της πρωτοπόρου Σίτι από την 9η είναι στους 11 βαθμούς και εννέα φορές η κορυφή της Premier League άλλαξε ομάδα, κάτι… μοναδικό! Αυτός είναι ήδη ο υψηλότερος αριθμός διαφορετικών συλλόγων στην ιστορία της Premier κι έρχεται αμέσως μετά το αρνητικό ρεκόρ, μιας και πέρσι μόνο Λίβερπουλ και Σίτι ήταν οι ομάδες που είχαν βρεθεί μόνες στην κορυφή!

Κάθε αγωνιστική και… τελικός για τις ομάδες που δίνουν τη μάχη του τίτλου! Η Μάντσεστερ Σίτι είναι στα καλύτερά της, μετρά εννέα νίκες τον Ιανουάριο σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα να πετύχει σε ένα μήνα! Οι «Πολίτες» είναι αήττητοι στα δώδεκα τελευταία ματς πρωταθλήματος, έχουν οκτώ διαδοχικές νίκες και το πιο εντυπωσιακό είναι πως σε επτά από αυτά δεν έχουν δεχθεί γκολ. Διαθέτουν εξαιρετική άμυνα, βρίσκουν τα πατήματά τους στην επίθεση και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πολλές λύσεις στη διάθεσή του. Τι και αν ο ηγέτης της ομάδας, ο Ντε Μπρόινε είναι εκτός, ο Μπερνάρντο Σίλβα και ο Γκουντογκάν φροντίζουν να καλύπτουν το κενό του δημιουργικά.

Η Λίβερπουλ βρίσκει τα πατήματά της, δείχνει χαρακτήρα πρωταθλήτριας κι επιστρέφει στη μάχη του τίτλου. Οι τραυματισμοί στάθηκαν εμπόδιο, η έλλειψη πίστης στο στόχο λίγο έλειψε να λυγίσει τους «Κόκκινους», ωστόσο δυο μεγάλες νίκες στο Λονδίνο τους κρατάνε ζωντανούς στο πρωτάθλημα. Η ιστορία όμως έχει αποδείξει πως οι ομάδες που αντέχουν στα δύσκολα ξέρουν τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν. Στο -4 από την κορυφή και την Κυριακή η Λίβερπουλ υποδέχεται στο Ανφιλντ τη Μάντσεστερ Σίτι. Ναι, η άμυνα «πονάει», αλλά οι Reds βγάζουν ένταση, εκρηκτικότητα, στοιχεία που την περσινή σεζόν τους έδωσαν εύκολα τον τίτλο!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστη ήττα σοκ από την ουραγό Σέφιλντ, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στο ντέρμπι με την Άρσεναλ (0-0) και από την κορυφή βρέθηκε στο -3 από τη Σίτι. Η Μάντσεστερ είδε σε αυτά τα δυο ματς τον Μπρούνο Φερνάντες να μην είναι σε θέση να βοηθήσει δημιουργικά, να επηρεάζεται από τα σκληρά μαρκαρίσματα και να βγάζει εκνευρισμό. Ο Ράσφορντ δεν βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση, ο Καβάνι δεν έκανε αυτό που ξέρει καλά, ενώ Μαρσιάλ και Γκρίνγουντ δε θυμίζουν σε τίποτα τον περσινό εντυπωσιακό τους εαυτό. Η Γιουνάιτεντ μπορεί να έσπασε ρεκόρ με 18 διαδοχικές εκτός έδρας αναμετρήσεις χωρίς ήττα, αλλά δεν ξέρει πως οι νίκες φέρνουν το πρωτάθλημα.

Η Λέστερ γνώρισε την ήττα από τη Λιντς εντός έδρας, χάνει την επαφή με την κορυφή και απομακρύνονται τα όνειρα τίτλου! Χωρίς τον Βάρντι η επίθεση της ομάδας έμοιαζε άδεια, ενώ σημαντική ήταν και η απουσία του Ν’Ντιντί. Ο Μπρένταν Ρότζερς καλείται να βρει άμεσα ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, για να μπορέσουν οι «Αλεπούδες» να μείνουν στο «κόλπο».

Η Τότεναμ με τις δυο διαδοχικές ήττες έχασε την επαφή με τις πρώτες θέσεις και το κενό του Κέιν δεν καλύπτεται. Οσο για την παρουσία του Μπέιλ; Ο Ουαλός μεσοεπιθετικός πήρε την ευκαιρία του κόντρα στην Μπράιτον αλλά όπως αποδείχθηκε δεν την αξιοποίησε όπως θα έπρεπε. Ξεκίνησε στο βασικό σχήμα των «σπιρουνιών» αλλά βάσει της εικόνας του αντικαταστάθηκε έπειτα από μία ώρα παιχνιδιού. Αντίθετα, η Τσέλσι δείχνει σημάδια ανάκαμψης με τον Τούχελ. Ο Γερμανός είναι αποφασισμένος να αλλάξει ριζικά την τακτική του Λάμπαρντ και οι Μπλε θα κάνουν τα πάντα να παραμείνουν στον δρόμο των επιτυχιών!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ειδικά μεταγραφών με δεκάδες πρωτότυπες αγορές! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X