Ίντερ - Γιουβέντους: Με φόντο τον τελικό του Coppa Italia!

Ίντερ – Γιουβέντους: Με φόντο τον τελικό του Coppa Italia!

Ημιτελική φάση του Coppa Italia. Η Ιντερ υποδέχεται στο Σαν Σίρο τη Γιουβέντους και θέλει να πάρει προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στις 9 Φεβρουαρίου. 

Η Ιντερ υποδέχθηκε τη Μπενεβέντο και επικράτησε με 4-0. Oι νερατζούρι έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση, πήραν αυτό που ήθελαν, απέναντι σε μια ομάδα που έβαλε δύσκολα σε αρκετούς μεγάλους αντιπάλους. Η Ιντερ κατάφερε στα ματς με Σαμπντόρια – Ρόμα – Γιουβέντους – Ουντινέζε να πάρει μόνο νίκες και να παραμένει σε τροχιά κορυφής. Η ομάδα του Κόντε μπαίνει με καλές προϋποθέσεις στο δεύτερο μισό της σεζόν, έχει την καλύτερη επίθεση, τη δεύτερη καλύτερη άμυνα και ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Ο Λουκάκουν είναι ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ ο Λαουτάρο επέστρεψε στα γκολ. Ο Μπαρέλα είναι όλο και καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι και παράλληλα ο Ερικσεν νιώθει ότι έχει πλέον μια ευκαιρία. Στόχος της πάντως είναι και το κύπελλο. Η Ίντερ πέταξε εκτός προημιτελικών τη Μίλαν και απέναντί της σε διπλούς αγώνες θα βρει τη Γιουβέντους.

Η Γιουβέντους είναι ξανά εδώ! Μετά τις γκέλες της που έφεραν και την αμφισβήτηση, ήρθε η βελτίωση που δείχνει ότι γίνεται σωστή δουλειά. «Η Γιουβέντους έχει βρει ρυθμό-scudetto», έγραψε η Corriere dello Sport για τη νίκη στη Γένοβα επί της Σαμπντόρια. Μια νίκη πειστική που την έφερε στο -7 από την κορυφή, αλλά με ματς λιγότερο. Η ομάδα του Αντρέα Πίρλο αρχίζει να δένει ξανά την άμυνά της, αρχίζει να βγάζει αυτοματισμούς μπροστά, Κουλουσέφσκι – Κιέζα – ΜακΚένι – Αρτούρ βγάζουν ποιότητα και μπορεί ο Ρονάλντο να μετρά τρεις αγωνιστικές χωρίς γκολ (η χειρότερη επίδοσή του στην Ιταλία), ωστόσο παίρνει αυτό που θέλει. Στο Coppa Italia έχει πολύ εύκολο έργο στα προημιτελικά, αφού άφησε εκτός την Σπέτσια επικρατώντας 4-0. O Aλβαρο Μοράτα θα βρει απέναντί του την… αγαπημένη Ίντερ, μιας έχει πετύχει τέσσερα γκολ εις βάρος της!

Ίντερ – Γιουβέντους, οι αριθμοί του ντέρμπι!

Η Ίντερ και η Γιουβέντους έχουν συναντηθεί 31 φορές στο Coppa Italia μέχρι στιγμής, οι Bianconeri έχουν 14 νίκες και 10 οι Nerazzurri.

Ίντερ και Γιουβέντους συναντήθηκαν τέσσερις φορές στους ημιτελικούς του ιταλικού κυπέλλου (1937/38, 1982/83, 2003/04 και 2015/16). Οι Βianconeri πήραν την πρόκριση για τον τελικό και στις τέσσερις περιπτώσεις.

Η Ίντερ έχει κερδίσει τρεις από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες της στο Coppa Italia εναντίον της Γιουβέντους (μια νίκη).

Τα τελευταία 27 χρόνια, η Ίντερ έχει κερδίσει δύο συνεχόμενους αγώνες κόντρα στη Γιουβέντους την ίδια σεζόν σε όλους τις διοργανώσεις μόνο μία φορά: το 2009/10 με τον Ζοσέ Μουρίνιο

Η Γιούβε μετρά πέντε διαδοχικές προκρίσεις στον τελικό από τη στιγμή που βρέθηκε στα ημιτελικά του Coppa Italia. O τελευταίος αποκλεισμός από τη φάση των «4» ήρθε από τη Λάτσιο την περίοδο 2012-13.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X