Σόλσκιερ, ο… εφιάλτης του Πεπ!

Σόλσκιερ, ο… εφιάλτης του Πεπ!

Τον Απρίλιο του 2019 ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι με την Σίτι και είδε την ομάδα του να χάνει με 2-0 για την Premier League. Εκείνη η ήττα του, όμως, έμελλε να είναι και η τελευταία του κόντρα στον Πεπ Γκουαρδιόλα στο πρωτάθλημα! Οι «κόκκινοι διάβολοι» όχι μόνο δεν έχουν χάσει κανένα από τα 4 τελευταία ντέρμπι, αλλά έχουν κερδίσει τα 3 από αυτά.

Μετά την τελευταία τους νίκη με 2-0 εκτός έδρας επί της Σίτι τον περασμένο Μάρτιο ο Σόλσκιερ έγινε ο πρώτος προπονητής, που έχει περισσότερες νίκες από ήττες κόντρα στον Γκουαρδιόλα (με τουλάχιστον 3 μεταξύ τους ματς), κάτι που δεν έχουν καταφέρει στην καριέρα τους (ακόμα) προπονητές όπως ο Κλοπ και ο Μουρίνιο! Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται 66 προπονητές και μόνο ο Νορβηγός έχει πετύχει κάτι τέτοιο. Το ποσοστό νικών στο 50% είναι το καλύτερο οποιουδήποτε αντιπάλου του Καταλανού τεχνικού. Στο 2.05 η διπλή ευκαιρία 1Χ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε Σόλσκιερ και Γκουαρδιόλα

7/3/21 Σίτι – Γιουνάιτεντ 0-2 Premier League
6/1/21 Γιουνάιτεντ – Σίτι 0-2 League Cup
12/12/20 Γιουνάιτεντ – Σίτι 0-0 Premier League
8/3/20 Γιουνάιτεντ – Σίτι 2-0 Premier League
29/1/20 Σίτι – Γιουνάιτεντ 0-1 League Cup
7/1/20 Γιουνάιτεντ – Σίτι 1-3 League Cup
7/12/19 Σίτι – Γιουνάιτεντ 1-2 Premier League
24/4/19 Γιουνάιτεντ – Σίτι 0-2 Premier League

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Σόλσκιερ έχει βρει το… κουμπί του Γκουαρδιόλα. Πώς τα έχει καταφέρει; Παίζοντας ιδανικά στην αντεπίθεση. Ο Νορβηγός έχει αποδεχθεί ότι η Σίτι θα έχει την κατοχή και στα μεταξύ τους ματς η δική του ομάδα έχει την μπάλα σταθερά στο ποσοστό κάτω του 35%. Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα ακολουθούσε τέτοια τακτική με το ρόστερ που έχει στα χέρια του, όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, όπως και η πραγματικότητα, που θέλει τους «πολίτες» να είναι ανώτεροι σχεδόν σε όλους τους τομείς. Θα καταφέρουν αυτή τη φορά να το επιβεβαιώσουν; Στο 1.73 η απόδοση για νίκη της Μάντσεστερ Σίτι.

Το μυστικό της επιτυχίας

Με την ταχύτητα των επιθετικών της η Γιουνάιτεντ πάντα προκαλεί προβλήματα και σκηνές πανικού στην άμυνα της Σίτι και φαίνεται ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν γίνει… ειδικοί στο να αντιμετωπίζουν τους μεγάλους αντιπάλους τους. Για κάποιον λόγο, μάλιστα, το πρέσινγκ της Γιουνάιτεντ στα ντέρμπι μέχρι τώρα ήταν υποδειγματικό, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν έχουμε δει φέτος να συμβαίνει. Το γαλάζιο φαίνεται να ξεσηκώνει τους παίκτες του Σόλσκιερ, που παρουσιάζονται με μεγαλύτερο κίνητρο και πιο συγκεντρωμένοι. Το γεγονός ότι η άμυνα της Γιουνάιτεντ παίζει ψηλά (μόνο Σίτι και Λίβερπουλ το κάνουν σε μεγαλύτερο βαθμό) τη βοηθάει σε αυτή την περίπτωση.

Σε όλα αυτά βοηθάει και το γεγονός ότι ο δογματικός Γκουαρδιόλα δεν αλλάζει σχεδόν ποτέ τακτική. Μπορεί να αλλάξει πρόσωπα και να αντιστρέψει τη ροή μίας αναμέτρησης, αλλά δεν θα αλλάξει σύστημα. Θέλει να κερδίζει με τους δικούς του όρους, κάτι που δεν του έχει βγει και τόσο καλά με τη Γιουνάιτεντ.

[jsStandings id =”249084″ place =”6″ columns =”played_chk;win_chk;draw_chk;lost_chk;gd_chk;point_chk” display_name =”1″ display_legend =”1″]

Σε εκείνη την πρώτη του ήττα στο ντέρμπι ο Σόλσκιερ είχε παίξει με 3-5-2, κάτι που έκανε στο τελευταίο ματς με την Τότεναμ για την Premier League. Κακός οιωνός, ειδικά από τη στιγμή που ο Βαράν τραυματίστηκε, ενώ και ο Λίντελοφ είναι πολύ πιθανό να μην προλάβει. Μαγκουάιρ και Μπαγί θα είναι σε αυτή την περίπτωση οι μοναδικοί καθαρόαιμο στόπερ στο ρόστερ, οπότε μία τριάδα στην άμυνα θα έφερνε κάποιον εκ των Σο ή Μάτιτς δίπλα τους. Ένα καθόλου ιδανικό σενάριο. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα με την απουσία του τιμωρημένου Πογκμπά, ο οποίος από το ξεκίνημα της σεζόν έχει 7 ασίστ, τις περισσότερες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων (ακολουθεί με 5 ο Γκάμπριελ Ζεσούς). Ενισχυμένη απόδοση Κριστιάνο Ρονάλντο και Φιλ Φόντεν να σημειώσουν over 1,5 σουτ εντός εστίας ο καθένας.

Αποδόσεις που δεν έχεις ξαναδεί στην Premier League με νέα ειδικά στοιχήματα!

Οι πιο δημιουργικοί παίκτες των 2 ομάδων

Παίκτης Γκολ Ασίστ Δημιουργία
ευκαιριών
Κριστιάνο Ρονάλντο 4 1 6
Μπρούνο Φερνάντες 4 3 37
Φιλ Φόντεν 3 1 8
Γκάμπριελ Ζεσούς 2 5 14
Μπερνάντο Σίλβα 2 1 12
Κέβιν Ντε Μπρόινε 2 0 12
Τζακ Γκρίλις 1 2 26
Ζοάο Κανσέλο 0 1 9
Πολ Πογκμπά 0 7 15
Λουκ Σο 0 1 21

Για να καταφέρει ο Σόλσκιερ να φτάσει σε ακόμη μία νίκη επί του Γκουαρδιόλα θα πρέπει να διορθώσει πολλά. Η ομάδα του έχει δεχθεί γκολ στο «Ολντ Τράφορντ» για 13 συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που είναι η χειρότερή της από το 1959, όπως και τα λάθη στη μεσαία γραμμή που οδηγούν σε γκολ, κάτι που φέρνει τη Γιουνάιτεντ με άμυνα χειρότερη μόνο από την Τότεναμ ανάμεσα στους «big 6». Θα τα καταφέρει; Ενισχυμένη απόδοση να σκοράρουν και οι 2 ομάδες και να σημειωθούν over 3,5 γκολ στο ματς.

Σχολιάστε

X