ΑΕΚ: Οι 5 +1 κορυφαίες μεταγραφές όλων των εποχών! (Poll)

ΑΕΚ: Οι 5 +1 κορυφαίες μεταγραφές όλων των εποχών! (Poll)

Η ΑΕΚ ταρακούνησε το φετινό μεταγραφικό παζάρι, έκανε την υπέρβαση και έντυσε στα κιτρινόμαυρα τον Άντονι Μαρσιάλ. Ο Γάλλος σταρ με μεγάλη θητεία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναζητά το restart στην καριέρα του. Το bwin News σας παρουσιάζει τις καλύτερες μεταγραφές ξένων παικτών που ήρθαν στην Ένωση με σπουδαίες προδιαγραφές. Άλλοι άφησαν τη σφραγίδα τους, ωστόσο υπήρξαν και αυτοί που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες.

bwin – Ενισχυμένες Αποδόσεις στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος!

Τόνι Σαβέφσκι | 1988

Τον Δεκέμβριο του 1988, ο Τόνι Σαβέφσκι πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ από τη Βαρντάρ, κάνοντας έτσι το βήμα που θα σημάδευε τόσο την δική του καριέρα όσο και την ιστορία του συλλόγου. Ένας παίκτης – κόσμημα για τα ελληνικά γήπεδα, ένας εκ των κορυφαίων ξένων που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα με την Ένωση, 3 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ και Λιγκ Καπ. Έτσι μπήκε για πάντα στις καρδιές των φίλων της ομάδας. Αναδείχτηκε 3 φορές ο κορυφαίος ξένος του πρωταθλήματος. Κατάφερε να κερδίσει με τόσο μεγάλη ευκολία το σεβασμό και την αναγνώριση όλων στην εποχή του, με τους αντιπάλους να υποκλίνονται στο ταλέντο και τον χαρακτήρα του. Γκολ που έχουν χαραγμένα στην μνήμη των φίλων της ομάδας πέτυχε πολλά και στην Ευρώπη. Πιο χαρακτηριστικά αυτό στη Γλασκώβη, το καλοκαίρι του 1994, εκείνο στους ομίλους απέναντι στους μετέπειτα φιναλίστ, Μίλαν και Άγιαξ.

bwin – Παρολί Build A Bet*!

Ντράγκαν Τσίριτς | 1999

Περισσότεροι από 2000 οπαδοί υποδέχθηκαν τον Ντράγκαν Τσίριτς στο αεροδρόμιο, με τον Σέρβο να μένει με το στόμα ανοιχτό… Η ΑΕΚ, απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από τη Μπαρτσελόνα τον «Μαραντόνα των Βαλκανίων», έναντι του ποσού των 300.000.000 δραχμών με οψιόν για το άλλο καλοκαίρι άλλων 800.000.000 δραχμών (σούμα περίπου 3.5 εκ. ευρώ). Ο Σέρβος έπαιξε σε 40 παιχνίδια με την ΑΕΚ, πέτυχε 20 γκολ (10 στο πρωτάθλημα, 7 στο κύπελλο, 3 στην Ευρώπη) και βοήθησε αρκετά την Ένωση να προκριθεί απέναντι στην ΜΤΚ. Η ΑΕΚ δεν έκανε την υπέρβαση στην Ελλάδα, δεν πλήρωσε τη Μπάρτσα για να κάνει δικό της τον Τσίριτς, ο οποίος στο τέλος έπαιξε ως… ελεύθερος στη Βαγιαδολίδ.

bwin – Σούπερ αποδόσεις και μακροχρόνια στο Ελληνικό Πρωτάθλημα

Ριβάλντο | 2007

Το καλοκαίρι του 2007, η ΑΕΚ έδειχνε έτοιμη για την υπέρβαση της. Η μεγάλη ευκαιρία προέκυψε από το απροσδόκητο διαζύγιο του Ριβάλντο με τον Ολυμπιακό, τον οποίο είχε οδηγήσει σε διαδοχικές κατακτήσεις τίτλων. Οι πρώτες επαφές είχαν θετικό αποτέλεσμα, ο Σέρα Φερέρ είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον Βραζιλιάνο, μιλά συνεχώς μαζί του και τελικά τον πείθει να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.  Στις 29 Μαΐου η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ριβάλντο, του έδωσε ένα τεράστιο συμβόλαιο και τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της, αφού μαζί με μπόνους η διετής συνεργασία άγγιζε τα 4 εκατ. «Να γίνουμε πρωταθλητές και να περάσουμε τα προκριματικά του Champions League», τόνιζε ο Ριβάλντο στις πρώτες δηλώσεις του. Εξαιρετικός από την αρχή έως το τέλος και πρωταγωνιστής στο εντυπωσιακό 4-0 επί του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος βοήθησε τα μέγιστα, ωστόσο η ΑΕΚ αν και τερμάτισε πρώτη δεν πήρε το πρωτάθλημα εξαιτίας της υπόθεσης Βάλνερ. Ο Ριβάλντο δέχθηκε πρόταση από το Ουζμπεκιστάν, η ΑΕΚ έβαλε στα ταμεία της 1 εκατ. ευρώ και η συνεργασία ολοκληρώθηκε, αφήνοντας μόνο χαμόγελα στην Ένωση, μιας και ο Βραζιλιάνος ήταν από τους πιο επιδραστικούς της παίκτες.

bwin – Πρώιμη Πληρωμή* στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος!

Ντμίτρο  Τσιγκρίνσκι | 2016

Ο Ουκρανός αποτελούσε το 2010 το πιο «καυτό» προϊόν του ουκρανικού ποδοσφαίρου, στην «μετά-Σεβτσένκο» εποχή. Κεντρικός αμυντικός με ύψος 1.90, ο Τσιγκρίνσκι έγραψε τη δική του ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Το 2016 η ΑΕΚ έκανε την υπέρβαση, έπεισε τον Ουκρανό να έρθει στην Ελλάδα, φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα» και για μια πενταετία βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του. Ήρεμος στο παιχνίδι του, εξαιρετικές τοποθετήσεις και καθοδήγηση της άμυνας κα καλός στο build up από πίσω. Συμπλήρωσε 126 συμμετοχές με την «Ένωση», έχοντας ως κορυφαία του στιγμή το γκολ ισοφάρισης στο «Γ. Καραϊσκάκης», το 2018 στο «διπλό» (1-2)… μισό πρωτάθλημα για την ΑΕΚ.

bwin – Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και αξεπέραστο live!

Ορμπελίν Πινέδα | 2022

Ένας από τους επιδραστικούς παίκτες της Ένωσης, αφού με τη βοήθειά του, η ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ. Ο Μεξικανός χαφ αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού πριν δυο χρόνια από τη Θέλτα και μέσα σε ένα χρόνο έγινε ο παίκτης – κλειδί του Αλμέιδα. Η ΑΕΚ εντυπωσίασε, ο Πινέδα έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο και οδήγησε την ομάδα του στην κορυφή, αλλά και στους ομίλους του Europa League. Έτσι, το καλοκαίρι του 2023, η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση του 100% των δικαιωμάτων του Μεξικανού μέσου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027. Η ΑΕΚ μάλιστα στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει το deal, ως τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της Ένωσης, καθώς κατέβαλε το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Μεξικανός… πολυθεσίτης αποτελεί «βαρόμετρο» για την ΑΕΚ κάτι που θέλει να δείξει και στην τρίτη του χρονιά στην Ένωση.

Αντονί Μαρσιάλ | 2024

Η απόλυτη υπέρβαση έγινε και η ΑΕΚ έφερε στην Ελλάδα τον Αντονι Μαρσιάλ! Οι «κιτρινόμαυροι» υπέγραψαν με τον 28χρονο Γάλλο επιθετικό για τρία χρόνια και το συμβόλαιό του στην ΑΕΚ θα ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ συνολικά. Για πολλούς είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή της ΑΕΚ μετά τον Ριβάλντο. Για χάρη του Μαρσιάλ, όταν εκείνος ακόμα ήταν μόλις 20 ετών, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε από τα ταμεία της 60 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μονακό. Οι Μονεγάσκοι δύο χρόνια νωρίτερα είχαν δει το ταλέντο του έφηβου Μαρσιάλ στη Λυών και μέσα σε δύο χρόνια με 15 γκολ και οκτώ ασίστ, ο Μαρσιάλ θα βρισκόταν στο «Όλντ Τράφορντ» φορώντας τη φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων».

Στην Premier League κάνει απίθανη πρώτη σεζόν, σκοράρει 18 γκολ και βγάζει δέκα ασίστ παίζοντας υπό τις οδηγίες του Λουίς φαν Χάαλ. Το επόμενο καλοκαίρι αναλαμβάνει ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο ο Μαρσιάλ δεν τα πήγε καλά θεωρώντας πως δεν τον σεβάστηκε. Οι αριθμοί του πέφτουν σκοράροντας οκτώ και 11 γκολ στις δύο σεζόν που ακολούθησαν. Στη συνέχεια έρχεται ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ με τον οποίο ο Μαρσιάλ παίρνει ξανά μπρος και πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του με τη Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2019-2020 σκοράροντας 23 γκολ με 11 ασίστ. Οι τραυματισμοί είναι ανασταλτικός παράγοντας. Οι αριθμοί του παρουσίασαν κατακόρυφη πτώση, πήγε δανεικός στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2021-2022 στη Σεβίλλη χωρίς να εντυπωσιάσει και από τότε δεν κατάφερε να ξαναβρεί τη φόρμα του εν μέσω και τραυματισμών τις τελευταίες δύο σεζόν στη Γιουνάιτεντ με τον Ερικ τεν Χαγκ. Ο ίδιος αναζητά ένα νέο ξεκίνημα, ένα restart στην καριέρα του, ώστε η ΑΕΚ να αποτελέσει το βήμα της μεγάλης επιστροφής. Το ταλέντο, αλλά και η εμπιστοσύνη της νέας του ομάδας είναι μεγάλοι σύμμαχοι.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

X