Τζίμερ Φριντέτ: Jimmer Mania στον Παναθηναϊκό!

Τζίμερ Φριντέτ: Jimmer Mania στον Παναθηναϊκό!

Μπορεί ο Τζίμερ Φριντέτ να γίνει το σημείο αναφοράς στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού; Ο εκρηκτικός σουτέρ είναι το νέο απόκτημα των «πρασίνων».

«Του χρόνου θα είμαι στην Ελλάδα και στην Αθήνα» ήτατ το μήνυμα του Τζίμερ Φριντέτ που ξεσήκωσε τους φίλους του Παναθηναϊκού! Λίγο αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της πράσινης ΚΑΕ για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Ποιος είναι όμως ο 30χρονος μπομπέρ;

Τι πρέπει να ξέρετε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού; Στην τελευταία του χρονιά στο Κολέγιοαναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στο NCAA και μέλος της καλύτερης πεντάδας. Παράλληλα, ήταν ο πρώτος σκόρερ στο Κολεγιακό πρωτάθλημα με 28.9 πόντους. Εσπασε 11 ρεκόρ στην ιστορία του BYU και κανείς δεν τα πλησίασε.

Το Σακραμέντο τα βρήκε με τους Μπακς και τους Χόρνετς για μια τριπλή ανταλλαγή, με το Μιλγουόκι να επιλέγει τον Φριντέτ στο Νο10 και να τον στέλνει στους Κινγκς. Ο Φριντέτ είχε 7.6 πόντους μέσο όρο με 36.1% στα τρίποντα σε 18.6 λεπτά συμμετοχή. Στα μέσα της τρίτης σεζόν του στο ΝΒΑ (2013/14) έμεινε ελεύθερος.

Ο Φριντέτ πέρασε από Μπουλς, Πέλικανς, Σπερς, Νικς και Σανς, αλλά δεν πήρε τη μεγάλη ευκαιρία που ήθελε!

 

Σε ηλικία 27 ετών αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή για μια τεράστια αλλαγή. Αφησε τις ΗΠΑ και το 2016 συμφώνησε σε όλα με τους Σανγκάη Σαρκς. Στην Κίνα έγινε σταρ, αφού είχε πάνω από 36 πόντους μέσο όρο την τριετία που έμεινε (2016-2019). Στα highlights, το γεγονός ότι αναδείχθηκε ΜVP τη σεζόν 2016/17, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της λίγκας τη σεζόν 2018/19, αλλά και ότι σημείωσε 75 πόντους (11 Νοεμβρίου 2018)!

Οι Σανς του έδωσαν ένα εγγυημένο συμβόλαιο στο φινάλε της σεζόν 2018/19 με τον Φριντέτ να έχει 6 συμμετοχές, με 3.7 πόντους μέσο όρο σε 11 λεπτά συμμετοχής.

Ο Φριντέτ είναι ο παίκτης που έχει απίθανη επαφή με το καλάθι, αφού μπορεί να σκοράρει από παντού και με κάθε τρόπο. Το σουτ μετά από ντρίμπλα είναι το… καλύτερό του, ωστόσο χωρίς τη μπάλα δεν μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι της ομάδας. Θα καταφέρει αυτός ο εκρηκτικός σκόρερ να μεταφέρει τη… Jimmer Mania στα παρκέ της Euroleague;

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Όλες οι αποδόσεις μπάσκετ εδώ!

Σχολιάστε

X