Σον Κιλπάτρικ: Από το ΝΒΑ, επόμενη στάση, Παναθηναϊκός!

Σον Κιλπάτρικ: Από το ΝΒΑ, επόμενη στάση, Παναθηναϊκός!

Ο Ρικ Πιτίνο έχει βάλει στόχο από τις πρώτες του μέρες στον Παναθηναϊκό να βάλει το στίγμα του, την προσωπική πινελιά του στους «πράσινους». Λίγο πριν κλείσει τρεις εβδομάδες στο σύλλογο, ο Αμερικάνος προπονητής εισηγήθηκε για την απόκτηση ενός παίκτη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε πράξη την επιθυμία του και με αστραπιαίες κινήσεις απέκτησε τον Αμερικάνο γκαρντ, Σον Κιλπάτρικ.

Μία κίνηση που ενισχύει τον Παναθηναϊκό, τόσο στο κομμάτι της εμπειρίας, όσο και σε αυτό της ποιότητας. Ο 28χρονος έχει παίξει σε Μινεσότα, Νάγκετς, Νετς, Μπουλς, Κλίπερς και Μπακς, έχοντας μέσο όρο 10.3 πόντους και 1.5 ασίστ στο NBA.

Το προφίλ του Κιλπάτρικ
Ο Σον Κιλπάτρικ γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1990 στη Νέα Υόρκη, έχει ύψος 1.93 μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ. Στο NBA έχει αγωνιστεί σε έξι ομάδες, σκοράροντας μέσο όρο 10.3 πόντους ανά ματς.

Ηταν πρωταγωνιστής στο High School White Plains, όπου κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του είχε κατά μέσο όρο 28.4 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ ανά παιχνίδι. Στη συνέχεια πέρασε τη μεταπτυχιακή του χρονιά στο σχολείο του Notre Dame και έπειτα το κολέγιο του Σινσινάτι, όπου στη σεζόν της αποφοίτησής του είχε 20.6 πόντους, 2.5 ασίστ και 4.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά ματς.

Η θητεία του στο NBA ξεκίνησε το 2014 όταν και προσχώρησε στους Philadelphia 76ers για το Summer League. Στις 21 Ιανουαρίου του 2015 δόθηκε ως ανταλλαγή στους Delaware 87ers. Στις 19 Μαρτίου 2015 υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Minnesota Timberwolves, έχοντας κατά μέσο όρο 5.5 πόντους και 1.5 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Σον Κιλπάτρικ μεταπήδησε στους Denver Nuggets με δεκαήμερο συμβόλαιο, το οποίο ανανεώθηκε έπειτα από την καλή του εμφάνιση κόντρα στους Atlanta Hawks (11 πόντοι και 3 ριμπάουντ).

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2016 υπέγραψε στους Brooklyn Nets, όπου και παρέμεινε ως τον Δεκέμβρη του 2017. Το καλύτερο του ματς ήταν στη νίκη της ομάδας του επί των Los Angeles Clippers με 127-122, όπου σημείωσε 38 πόντους και μάζεψε 14 ριμπάουντ! Με την ομάδα του Brooklyn σε 109 παιχνίδια είχε 13.3 πόντους και 3.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2017 δόθηκε ως ανταλλαγή στους Milwaukee Bucks, με τους οποίους έπαιξε σε 23 παιχνίδια ως συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τη μοίρα να του φέρνει και τον αδελφό, Θανάση, στον Παναθηναϊκό. Μετά τους Bucks, ακολούθησαν οι Los Angeles Clippers, όπου και παρέμεινε για λίγο, καθώς στις 26 Μαρτίου του 2018 υπέγραψε στους Chicago Bulls όπου σε 9 αγώνες σημείωσε 15.4 πόντους κατά μέσο όρο.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X