Νεπτούνας – Προμηθέας Πατρών: Λείπει μια εβδομάδα από το σπίτι!

Νεπτούνας – Προμηθέας Πατρών: Λείπει μια εβδομάδα από το σπίτι!

Εναρξη: 19:00, 13/11/2018
Γήπεδο: Svyturio Arena (19.250), Κλαϊπέντα

Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποιεί ο Προμηθέας Πατρών στη σεζόν και αν εντός συνόρων το ρεκόρ 3-2 να μην μας φαίνεται τόσο παράξενο, όμως το ρεκόρ 4-1 μέχρι στιγμής στο Τσάμπιονς Λιγκ Μπάσκετ αποδεικνύει το ταλέντο και το έργο που γίνεται στην Πάτρα.

Η ελληνική ομάδα ταξίδεψε στη Λιθουανία για να αντιμετωπίσει την Νεπτούνας (19:00) στην 6η στροφή της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με το τελευταίο ευρωπαϊκό βράδυ του να «σπάει» και το αήττητο στο Στρασβούργο (ήττα 83-78). Αυτό είναι το 3ο σερί εκτός έδρας παιχνίδι, όπου μετά τη Γαλλία έγινε το ταξίδι στο Ρέθυμνο για το πρωτάθλημα. Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό (68-76) για το Κύπελλο στις 5 Νοεμβρίου.

Οι Λιθουανοί μετά το μέτριο ξεκίνημα στον όμιλο, τρέχουν ένα μίνι σερί δύο νικών, την ώρα που στο πρωτάθλημα βρίσκονται ισόβαθμοι με τη Ζαλγκίρις στην κορυφή με ρεκόρ 9-1.

Ενα ιδιαίτερο Φθινόπωρο
Η περσινή χρονιά στον Προμηθέα Πατρών θα μείνει αξέχαστη, αφού ήταν ο… προάγγελος της ευρωπαϊκής συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Από τις 3 Οκτωβρίου που ξεκίνησε και επίσημα η χρονιά, εκείνο το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αρη στην Πάτρα (νίκη 86-65), μπήκε σε ένα ιδιαίτερο Φθινόπωρο με τρεις διοργανώσεις στην πλάτη του. Μπορεί στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο άπαντες να ήταν μαθημένοι, όμως το Τσάμπιονς Λιγκ μπήκε και αυτό στο… χορό και τον Προμηθέα να έχει δύο αναμετρήσεις –σταθερά- μέσα σε μία εβδομάδα.

Το σημαντικό της υπόθεσης, ότι ο άπειρος Προμηθέας δηλώνει παρών στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν παίζει το ρόλο του κομπάρσου, όπου στις πέντε πρώτες αγωνιστικές έχει σημειώσει 4 νίκες και μία ήττα. Σειρά παίρνει η Νεπτούνας, για το 3ο σερί εκτός έδρας παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις σε διάστημα 7 ημερών (μεσολάβησε η νίκη 73-72 στο Ρέθυμνο), ενώ ακολουθεί ο Χολαργός στην Αθήνα για την 6η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ.

Στη Λιθουανία, το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά θα παραταχθεί δίχως του σημαντικούς Λάνγκστον Χολ και Οκτάβιους Ελις, ωστόσο η ομάδα της Πάτρας έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι κοιτάζει στα μάτια αντιπάλους και προβλήματα.

Συνεχίζει αήττητη
Η ήττα στο Βέλγιο από την Οστάνδη (91-89) είναι το μοναδικό μελανό στοιχείο τον τελευταίο μήνα στη Νεπτούνας, όπου σε αριθμό 9 αγώνων έχει σημειώσει 8 νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Μεγάλο παράσημο το διπλό στη Ζαλγκίρις (75-60) στις 14 Οκτωβρίου, ένα αποτέλεσμα που φέρνει τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή του λιθουανικό πρωταθλήματος.

Σε αντίθεση με τον Προμηθέα, που δίνει παιχνίδια υψηλής έντασης και εντός συνόρων, η Νεπτούνας στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις της (σημειώνοντας ισάριθμες νίκες) πραγματοποίησε μόλις ένα ταξίδι εκτός Λιθουανίας, το διπλό στη Σλοβενία επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνας (97-88). Ετσι, ο τεχνικός Κάζις Μακσίβιτις δεν έχει να αντιμετωπίσει επιπλέον κόπωση λόγω των συνεχών ταξιδιών, ούτε βέβαια κάποια αγωνιστική απώλεια.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Basketball Champions League με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X