ΑΕΚ – Λιετκαμπέλις: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

ΑΕΚ – Λιετκαμπέλις: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Εναρξη: 19:30, 13/11/2018
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (19.250)

Για την 6η αγωνιστική του 3ου Ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ Μπάσκετ, η ΑΕΚ φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ (19:30) τη λιθουανική Λιετκαμπέλις, με τις δύο ομάδες να πορεύονται υπό άλλες συνθήκες στο ξεκίνημα της σεζόν. Η Ενωση μετά την ήττα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από την Χάποελ Ιερουσαλήμ (75-79) στο ΟΑΚΑ, σημείωσε τέσσερις διαδοχικές νίκες στον όμιλο, με αποτέλεσμα να συγκατοικεί στην πρώτη θέση με τους Ισραηλινούς.

Σε αντίθεση με τη Λιετκαμπέλις, η οποία μετά το άσχημο ξεκίνημα, οι τρεις τελευταίες νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη επανέφεραν την ηρεμία στο εσωτερικό της. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες που την ανέβασαν ξανά στην πρώτη 4άδα του βαθμολογικού πίνακα, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ επικράτησε εύκολα της Ντιζόν με 78-62.

Με απουσίες η ΑΕΚ
Σίγουρα ζητάει κάτι παραπάνω από τη μέχρι πορεία της στη σεζόν. Η απρόσμενη ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από το Περιστέρι (83-80), όπως και αυτή στο ΟΑΚΑ από την Χάποελ Ιερουσαλήμ στην πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποκορύφωμα, βέβαια, ο πρόσφατος αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδας στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ (82-80). Εκτοτε στην Ευρώπη, η ΑΕΚ πέτυχε 4 διαδοχικές νίκες, άλλες τρεις στο πρωτάθλημα επουλώνοντας κάπως τις πληγές, κυρίως στην εκτός έδρας διοργάνωση.

Στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της επικράτησε 73-63 του Χολαργού στο ΟΑΚΑ, δίχως να πατήσει ιδιαίτερα το γκάζι, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο έφτασε σε σημαντική νίκη επί της Φουενλαμπράδα με 78-71.

Ο Λούκα Μπάνκι θα στερηθεί τις υπηρεσίες των χρήσιμων Ράταν-Μέις, Βασίλη Καββαδά, Βασίλη Ξανθόπουλο και Ντούσαν Σάκοτα, με τον ίδιο να δηλώνει ότι η «Ενωση» βρίσκεται σε κατάσταση… εκτάκτου ανάγκης λόγω των τραυματισμών! Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να καλέσει τον έφηβο Στέργιο Πράπα στην τελευταία προπόνηση για να διεξαχθεί το οικογενειακό διπλό!

Βρήκε ρυθμό
Για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν που φτάνει σε τρεις διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, το μέγιστο σερί που εμφανίζει. Το προηγούμενο σταμάτησε στο Τσάμπιονς Λιγκ επί της Αντβερπ στην παράταση (87-91), τώρα είναι η σειρά της ΑΕΚ; Οι Λιθουανοί στα τρία τελευταία επικράτησαν Νεβέζις (87-66 εντός) και Σιαουλιάι ( 88-83 εκτός) για το πρωτάθλημα, αλλά και την Ντιζόν (78-62 εντός) στην Ευρώπη.

Η πρόσφατη νίκη επί την Γάλλων την «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση εκεί που συγκατοικούσε με τις Νίμπουργκ και Ντιζόν. Οι τελευταίες εγχώριες νίκες την έβαλαν ξανά μέσα στην 4άδα του βαθμολογικού πίνακα, ενώ έχει έναν αγώνα λιγότερο κόντρα στην 3η Βίλνιους και τις δίνεται η ευκαιρία να την προσπεράσει. Στην Αθήνα ταξίδεψε δίχως σημαντικές απουσίες.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Basketball Champions League με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X