Αγγλία - ΗΠΑ: Αποθέωση για τον κορυφαίο σκόρερ!

Αγγλία – ΗΠΑ: Αποθέωση για τον κορυφαίο σκόρερ!

Εναρξη: 22:00, 15/11/2018
Γήπεδο: Γουέμπλεϊ, Λονδίνο

To Γουέμπλεϊ φιλοξενεί ένα μεγάλο ραντεβού, Αγγλία vs ΗΠΑ και τα βλέμματα στον Ρούνεϊ και την 120η συμμετοχή του! Ο θρύλος με τα περισσότερα γκολ, αλλά χωρίς το μεγάλο τρόπαιο!

Οι Άγγλοι θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να δουν τον Γουέιν Ρούνεϊ να φορά ξανά το εθνόσημο στο στήθος, ως μέλος της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο Αγγλος φορ είχε αποσυρθεί επισήμως από την εθνική Αγγλίας τον Αύγουστο του 2017, ενώ λίγους μήνες αργότερα υπέγραψε στην DC Γιουνάιτεντ. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η απόφαση της ομοσπονδίας η διοργάνωση αυτού του αγώνα. Πάντα αγαπούσα την εθνική ομάδα και θα είναι μεγάλη συγκίνηση για μένα να φορέσω ξανά τη φανέλα της εθνικής, έστω για τελευταία φορά, και μάλιστα σ’ ένα ματς στο Γουέμπλεϊ». To Nations League και οι ελπίδες πρωτιάς μετά το μεγάλο διπλό στην Ισπανία μένουν στην άκρη, αφού προτεραιότητα έχει η αποθέωση στον μεγάλο αρχηγό!

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2003 ένας 18χρονος ισοφάρισε για την Αγγλία στο εκτός έδρας ματς με τα Σκόπια. Δώδεκα χρόνια μετά, με το γκολ στο Σαν Μαρίνο πέρασε στην ιστορία του ποδοσφαίρου αφού έπιασε την πρώτη θέση όλων των εποχών για τα τρία Λιοντάρια. Ο Γουέιν Ρούνεϊ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από τη βούλα του πέναλτι, γκολ το Νο49 με το οποίο ισοφάρισε την επίδοση του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον στην ιστορία της Αγγλίας. Ρούνεϊ και Τσάρλτον χρειάστηκαν τον ίδιο αριθμό αγώνων για να έχουμε ισοπαλία, μιας και οι δυο τους το κατάφεραν ύστερα από 106 παιχνίδια με το Εθνόσημο. Κόντρα στην Ελβετία ήρθε και το 50ο γκολ.

«Ο Σερ Μπόμπι όμως κατέχει ένα ρεκόρ που πραγματικά όλοι θα θέλαμε να είχαμε. Να είμαστε μέρος της μοναδικής εθνικής ομάδας της Αγγλίας που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σίγουρα αν μπορούσα, θα του έδινα πίσω τα ρεκόρ με τα τέρματα με αντάλλαγμα ένα μετάλλιο παγκόσμιου πρωταθλητή» τονίζει ο ίδιος! Πριν την 120η συμμετοχή του βλέπει το κοντέρ να είναι στα 53 τέρματα, αριθμός που προκαλεί δέος.

Τα 37 τέρματα που έχει σημειώσει με την Εθνική έχουν προέλθει από το δεξί του πόδι, έχει βάλει 5 με το αριστερό και 11 με κεφαλιά. Η επίδοσή του περιλαμβάνει 7 πέναλτι και δύο φάουλ, 41 εντός περιοχής και 8 εκτός περιοχής. Εχει σημειώσει 24 γκολ εντός, 21 εκτός έδρας και έχει 8 σε ουδέτερα γήπεδα. Τα στατιστικά δείχνουν ότι προτιμά το δεύτερο μέρος αφού έχει 29 και στο πρώτο 24. Τα περισσότερα από αυτά έχουν έρθει σε επίσημους αγώνες, έχει τα 30 σε προκριματικά, 16 σε φιλικά, όμως σε μεγάλες διοργανώσεις έχει περιοριστεί στα 7. To 2014 ήταν η πιο παραγωγική του χρονιά με την Εθνική, αφού σε 13 συμμετοχές μέτρησε 8 γκολ, ενώ οι χειρότερές του ήταν το 2006 και το 2010 με ένα τέρμα. Κόντρα στο Σαν Μαρίνο έχει 5 γκολ και την κάνει την αγαπημένη του Εθνική και ακολουθούν Κροατία (4), Ελβετία (4), Καζακστάν (3). Εχει σκοράρει ακόμα σε βάρος 14 διαφορετικών ομάδων με μεγάλο εύρος δυναμικότητας, από την Βραζιλία μέχρι την Λευκορωσία.

Πίσω του έχει αφήσει για πάντα πίσω τον Γκάρι Λίνεκερ (48), ενώ πιο κάτω στη λίστα βρίσκονται οι Τζίμι Γκριβς (44), Μάικλ Οουεν (40), Αλαν Σίρερ (30), Τζεφ Χαρστ (24).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στα Διεθνή Φιλικά με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X