ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Μία ακόμη μέρα στη δουλειά

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Μία ακόμη μέρα στη δουλειά

Η παρουσία στο Φάιναλ Φορ για επτά συναπτά έτη συνιστά  επιτυχία για κάθε ομάδα της Ευρώπης. Ή μάλλον, για όλες πλην… μίας. Για την ΤΣΣΚΑ, αποτελεί στην πραγματικότητα… υποχρέωση, δεδομένων των χρημάτων που δαπανά κάθε καλοκαίρι ο Αντρέι Βατούτιν ώστε να προσγειώσει στη Μόσχα ό, τι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Νέα μέρα, ίδια αποτελέσματα
Μετά το τέλος της περασμένης σεζόν ο επί πέντε χρόνια ιθύνων νους της ομάδας, Μίλος Τεόντοσιτς, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ για πρώτη φορά. Οι διοικούντες την «αρκούδα» δεν άφησαν όμως τον Δημήτρη Ιτούδη με άδεια χέρια, αφού έπεισαν τον Ισπανό Σέρχι Ροντρίγκεθ να επιστρέψει στην Ευρώπη, καλύπτοντας επάξια το κενό του Σέρβου.

Ο πολύπειρος πλέι μέικερ μπήκε από την αρχή της σεζόν στο… πετσί του ρόλου και έχοντας εντυπωσιακά νούμερα (14,1 πόντους και 5 ασίστ κατά μέσο όρο) έβαλε το δικό του λιθαράκι για να κατακτήσουν οι Ρώσοι με σχετική άνεση και την πρωτιά της κανονικής διάρκειας.

Τα επιθετικά υπερόπλα
Ο Σέρχι δεν έφτασε την ΤΣΣΚΑ μόνος του φυσικά στην επίτευξη αυτού του στόχου, αφού καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία των Ντε Κολό (16,9 πόντοι και 3,9 ασίστ), Χίγκινς (14,2 πόντοι, 2,4 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ). Ακρως ενθαρρυντικά τα δείγματα και από τον φόργουορντ Κλάιμπερν (11,7 πόντοι, 5,9 ριμπάουντ) στην πρώτη σεζόν του με τη φανέλα της ομάδας. Με τέτοιον πλουραλισμό, μάλλον λογικό μοιάζει το γεγονός πως αποτέλεσε το πιο παραγωγικό σύνολο της διοργάνωσης με σχεδόν 90 (89,2) πόντους ανά παιχνίδι.

Οσο εύκολα κατέλαβε την πρώτη θέση στη regular season όμως η «ομάδα του στρατού», άλλο τόσο δυσκολεύτηκε στη διαδικασία των πλέι οφ. Οι κομβικές απουσίες των Χάινς και Ντε Κολό (ο τελευταίος ίσως χάσει και το Φάιναλ Φορ), σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα της συμπολίτισσας Χίμκι, της δημιούργησαν πολλά προβλήματα.

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις!

Συνεπής στο Final 4, ασυνεπής στις… κατακτήσεις
Όπως προαναφέραμε, η ΤΣΣΚΑ είναι η πιο συνεπής ομάδα στα Φάιναλ Φορ των τελευταίων ετών. Μόνο μία φορά όμως την τελευταία επταετία κατάφερε να φτάσει μέχρι και την κορυφή της Ευρώπης. Τέσσερις φορές εμπόδιο προς αυτή την κατεύθυνση αποτέλεσε ο Ολυμπιακός ( τη νίκησε στον τελικό του 2012 και στον ημιτελικό το 2013, το 2015 και το 2017), και η απουσία των «ερυθρολεύκων» από το Βελιγράδι σίγουρα έφερε κάποια… χαμόγελα στο ρωσικό στρατόπεδο.

* Τα παίγνια επιτρέπονται σε άτομα άνω των 21.
Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Υπάρχει κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας 210 9237777. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Σχολιάστε

X