Ρεάλ Μαδρίτης: «Βασίλισσα» σε αναζήτηση του στέμματος

Ρεάλ Μαδρίτης: «Βασίλισσα» σε αναζήτηση του στέμματος

Από την Κόλαση στον Παράδεισο μέσα σε δέκα μέρες. Πιθανότατα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να παρουσιαστεί από τη σκοπιά της Ρεάλ η σειρά των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Όταν την Τρίτη 17 Μαΐου το «τριφύλλι» διέλυε τους Μαδριλένους στο κλειστό του ΟΑΚΑ (95-67), λίγοι περίμεναν πως περίπου μία εβδομάδα αργότερα οι τελευταίοι θα πανηγύριζαν την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ.

Πιστοί στρατιώτες στα 35+
Ο Πάμπλο Λάσο δέχθηκε για ακόμη μία φορά τα βέλη από κάθε κατεύθυνση, αλλά πλέον, ο έμπειρος Ισπανός κόουτς έχει μάθει να ζει με την αμφισβήτηση. Είναι ο ίδιος άλλωστε που ανέβασε τη «βασίλισσα» στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2015.

Από τη στιγμή που είδε πως τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν για την ομάδα του, αποφάσισε να αναζητήσει λύση από τις… παλιές καραβάνες. Τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή της μάχης τους Ρέγιες και Κάρολ και αυτοί τον δικαίωσαν με την παρουσία τους στο παρκέ. Ηταν οι πρωτεργάτες για το 89-82 δύο μέρες μετά το -28 και χάρισαν στους «μερέγχες» ρόλο φαβορί για την παρουσία στο Βελιγράδι.

Στα δύο παιχνίδια της Μαδρίτης, στη διάθεση του 50χρονου κόουτς ήταν και ο Σέρχιο Γιούλ για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν. Ο πολύπειρος πλέι μέικερ δεν είχε πατήσει παρκέ σε επίσημο αγώνα μετά τη ρήξη χιαστού του προηγούμενου Αυγούστου, αλλά η έλλειψη ρυθμού δεν τον εμπόδισε να κρίνει την τρίτη μάχη της σειράς. Ετσι, οι Ισπανοί πήγαν με την ψυχολογία στα… ουράνια στο τέταρτο παιχνίδι και κατάφεραν να κάμψουν την, αν μη τι άλλο σθεναρή, αντίσταση του «τριφυλλιού».

Cash Out* – πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου!

19αρης με ωριμότητα 40αρη
Oι πολύ σημαντικές απουσίες που κλήθηκε να διαχειριστεί ο Λάσο έφεραν σκαμπανεβάσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας, αλλά κάπως έτσι δόθηκε και χώρος στον Λούκα Ντόντσιτς να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο 19χρονος Σλοβένος γκαρντ ανέλαβε χρέη ηγέτη απόντος του Γιούλ, και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του με 16,8 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 4,5 ασιστ ανά αγώνα στην κανονική διάρκεια.

Φέτος στο Βελιγράδι οι Μαδριλένοι θα πάρουν μέρος στο 10ο Φάιναλ Φορ της ιστορίας τους, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο 9 φορές με οποιαδήποτε μορφή κι αν διεξήχθησαν οι τελικοί. Εχουν την ευκαιρία έτσι να φτάσουν στο «decima», όπως και η ποδοσφαιρική «βασίλισσα».

* Τα παίγνια επιτρέπονται σε άτομα άνω των 21.
Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Υπάρχει κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας 210 9237777. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Σχολιάστε

X