Αναντολού Εφές – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Επίδειξη δύναμης!

Αναντολού Εφές – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Επίδειξη δύναμης!

Εναρξη: 19:00, 19/03/2019
Γήπεδο: Sinan Erdem Dome (16.000), Κωνσταντινούπολη

Μπήκαμε στην τελευταία «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας, για την 27η και 28η αγωνιστική, στις οποίες θα κρίνουν πολλά. Τόσο για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, όσο και για την είσοδο στην 8άδα. Το βράδυ της Τρίτης (19:00), το ματς που ανοίγει τη δράση είναι το Αναντολού Εφές – ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης.

Οι Ρώσοι προέρχονται από απρόσμενη εντός έδρας ήττας από τον Παναθηναϊκό με 77-78, σε buzzer beater τρίποντο του Νικ Καλάθη, ενώ οι Τούρκοι σημείωσαν δύο σερί νίκες και τέσσερις στην τελευταία πεντάδα αγώνων στην Ευρώπη. Πρόσφατα πήραν μεγάλο διπλό στο Ισραήλ επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (79-71).

Να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα η Εφές!
Μετά τις δύο σερί νίκες στην Ευρωλίγκα, τις τέσσερις στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπου η μία εξ αυτών ήταν κόντρα στην Μπαρτσελόνα –τη βασική διεκδικήτρια της 4ης θέσης-, η Αναντολού Εφές πλέον έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει νωρίτερα το πλεονέκτημα έδρας στο Τop-8.

Φορμαρισμένη και με όπλο την έδρας της (11 νίκες, 2 ήττες εντός), φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έρχεται ζαλισμένη από απρόσμενη ήττα εντός έδρας στο πιο πρόσφατο ματς Ευρωλίγκας. Στις τελευταίες νίκες κύριο χαρακτηριστικό ήταν και η βελτίωση της άμυνας. Στα 5 τελευταία δέχθηκε 72,8 πόντους κατά μέσο όρο, σε σχέση με τους 79 που δέχεται συνολικά (μ.ο.). Η ανοδική της πορεία οφείλεται και στην πολύ καλή εντός συνόρων παρουσία με 11 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, εκεί που είναι πρώτη και δεύτερη η Φενερμπαχτσέ.

Ζητάει αντίδραση η ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs δεν μπήκε σε κίνδυνο, όμως η πρωτιά δύσκολα θα έρθει στη κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, μετά την πρόσφατη, εκτός προγράμματος ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Ρωσία με 77-78. Αυτή ήταν η 2η εντός έδρας ήττα φέτος, μετά την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με το πρόγραμμα στη συνέχεια να μην είναι και το καλύτερο δυνατό.

Δυναμική έδρα η Αναντολού Εφές, φορμαρισμένη η τουρκική ομάδα που ψάχνει την… αίγλη μιας μεγάλης νίκης, ενώ ακολουθούν Φενερμπαχτσέ (εντός) και Χίμκι (εκτός) για να διατηρήσει τουλάχιστον την 3η θέση. Πιθανή η επιστροφή του ΝτεΚολό απόψε, ο οποίος έλειψε στο ματς με το «τριφύλλι». Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν είχε υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αναντολού Εφές: 102-84 (Ευρωλίγκα 2018-19)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αναντολού Εφές: 110-79 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Αναντολού Εφές – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 80-98 (Ευρωλίγκα 2017-18)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αναντολού Εφές: 80-77 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Αναντολού Εφές – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 87-93 (Ευρωλίγκα 2016-17)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X