Προκριματικά Euro 2020: Ομιλος... πρόκληση για την Ελλάδα!

Προκριματικά Euro 2020: Ομιλος… πρόκληση για την Ελλάδα!

Ωρα Euro και η Εθνική μας σε έναν όμιλο πρόκληση αρχίζει την προσπάθεια πρόκρισης. Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία, Αρμενία και Λιχτενστάιν στον 10ο όμιλο.

Η Ελλάδα κληρώθηκε μαζί με την Ιταλία, την Βοσνία, την Φινλανδία, την Αρμενία και Λιχτενστάιν. Ομιλος… πρόκληση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μιας και την Βοσνία τη γνωρίζει πολύ καλά, αλλά και την Φινλανδία που αντιμετώπισε πρόσφατα στο UEFA Nations League. Η Εθνική είναι σε όμιλο έξι ομάδων (και όχι πέντε) και μαζί με τις ομάδες που θα… κυνηγήσει για να βάλει από κάτω είναι η Αρμενία και το Λιχτενστάιν. Φυσικά το μεγάλο φαβορί του ομίλου είναι η Ιταλία που όμως δεν θυμίζει την ομάδα των παλαιότερων ετών αλλά βρίσκεται σε μια διαδικασία ανανέωσης και με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο.

H πρόκληση των αγώνων με την Ιταλία
Η Ιταλία βρέθηκε στη 2η θέση στον όμιλο του Nations League κλείδωσε την παραμονή στην A’ League, ωστόσο, έφτασε σε μια πολύ κακή επίδοση με έξι σερί εντός έδρας ματς δίχως νίκη για πρώτη φορά από το… 1923-1925. Η Ιταλία έλειψε από το Μουντιάλ και δε θέλει να γράψει ακόμα μια μαυρη σελίδα στην ιστορία της. Παίκτες όπως οι Μπονούτσι, Κιελίνι, Βεράτι, Ζορζίνιο, Ιμόμπιλε και Ινσίνιε παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους.

Το…συνηθισμένο “ραντεβού” με τη Βοσνία
Οι συναντήσεις με την ομάδα του Έντιν Τζέκο έχουν γίνει συνήθεια για την Εθνική μας ομάδα αφού αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τους Βόσνιους σε φάση προκριματικών μεγάλης διοργάνωσης τα τελευταία 12 χρόνια! Για τα προκριματικά του Euro 2008 η Εθνική Ελλάδας είχε πάρει δύο νίκες, με 4-0 εκτός και 3-2 εντός. Για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 η Ελλάδα είχε αναδειχθεί ισόπαλη (0-0) εντός έδρας, χάνοντας με 3-1 στη Βοσνία, ενώ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, η Εθνική μας ομάδα είχε αναδειχθεί δύο φορές ισόπαλη με τη Βοσνία, με 1-1 εντός και 0-0 εκτός. Ο Κροάτης, Ρόμπερτ Προσινέτσκι, διαδέχθηκε τον Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Εντιν Τζέκο και Μίραλε, Πιάνιτς είναι οι ηγέτες της Βοσνίας η οποία έχει σύμμαχο την καυτή έδρα στη Ζένιτσα.

Ώρα για… ρεβάνς κόντρα στη Φινλανδία
Επειτα το UEFA Nations League η Εθνική μας ομάδα βρίσκει απέναντί της και στην προκριματική φάση του Euro2020 την ομάδα του Πούκι και του Λουντ. Μια Φινλανδία που έχει και το… παράθυρο των play off του Nations League σε περίπτωση που δεν πάρει την μία από τις δύο πρώτες θέσεις του 10ου ομίλου. Το μεγάλο αστέρι της είναι ο Τεεμου Πούκι ο οποίος σκόραρε και στα τρία πρώτα παιχνίδια της Εθνικής του στον όμιλο (όλα τα ματς στο 1-0). Τι λέει η παράδοση; Η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ εκτός (3 ισοπαλίες-4 ήττες).

Η παγίδα της Αρμενίας και το χαμηλό εμπόδιο του Σαν Μαρίνο
Ο Χένρικ Μκιταριάν θα ηγηθεί των προσπαθειών της εθνικής ομάδας της Αρμενίας. Στην 4η κατηγορία του Nations League, οι Αρμένιοι τερμάτισαν στη 2η θέση στον όμιλό τους και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ηττήθηκαν εντός από το Γιβραλτάρ. Απομακρύνθηκε ο Μινασιάν από τον πάγκο, με τον Γκουλμπουντάγκιαντς να παίρνει το «τιμόνι» στα χέρια του. Δεν είναι και Σαν Μαρίνο. Ούτε καν Γιβραλτάρ. Το Λιχτενστάιν μπορεί να βρίσκεται στην 181η πρώτη του FIFA ranking, μπορεί να ήταν στο έκτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών όμως δεδομένα δεν θα είναι σάκος του μποξ. Στα 8 παιχνίδια που έδωσε μέσα στο 2018 (με το πιο σύνηθες σύστημα να είναι το 4-1-4-1) το Λιχτενστάιν είχε μία νίκη (2-0 το Γιβραλτάρ) και μια ισοπαλία (2-2 την Αρμενία).Στα προηγούμενα τρία παιχνίδια που έχει αντιμετωπίσει το Λιχτενστάιν η Εθνική μας τα έχει νικήσει και τα τρία.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στα Προκριματικά Euro 2020 με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X