Εθνική – Φαν’τ Σχιπ: Τα μεγάλα... αν, οι αποκλεισμοί και η επόμενη μέρα (Poll)

Εθνική – Φαν’τ Σχιπ: Τα μεγάλα… αν, οι αποκλεισμοί και η επόμενη μέρα (Poll)

Ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού στο οποίο η Ελλάδα δεν θα είναι εκεί! Μετά το επετειακό Euro, η Εθνική δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση ούτε στο Μουντιάλ του Κατάρ! Μπορεί η ομάδα να άφησε υποσχέσεις, αλλά στα κρίσιμα ραντεβού αποδείχθηκε ασυνεπής. Ετσι, μετά το 2017 που η Εθνική πλησίασε στο Μουντιάλ, από τότε δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Πλέον, το βλέμμα είναι στραμμένο στα τελικά του Euro 2024, εκεί όπου θα επιδιώξει να δώσει το παρών. Για να συμβεί αυτό πρέπει να χτιστεί σε γερές βάσεις, να δημιουργηθεί ένα σύνολο ικανό να φέρει επιτυχίες! Αυτή η ομάδα θα είναι με τον Τζον Φαν ΄τ Σχιπ στο τιμόνι της ή έπειτα από δυο και πλέον χρόνια θα υπάρξει αλλαγή; Ο Ολλανδός τεχνικός που βρίσκεται από τον Ιούλιο του 2019 στην Εθνική είναι και το μεγάλο φαβορί για να παραμείνει στον πάγκο. Τι έκανε όμως σε αυτό το διάστημα που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Εθνικής;

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Πλησίασε στο Μουντιάλ, αλλά…

Η Ελλάδα βρίσκεται στο νούμερο 47 του ranking, μια θέση στην οποία έφτασε με κόπο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει κάτι περισσότερο. Ναι, μέχρι και το ματς με την Ισπανία υπήρχαν ελπίδες πρόκρισης, ωστόσο ποιος πίστευε πως θα καταφέρει η ομάδα να νικήσει το Νο7 του ranking, μια ομάδα με τεράστιο ταλέντο, ένα εξαιρετικό σύνολο που παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα έχασε τις ελπίδες πρόκρισης εξαιτίας των αποτελεσμάτων με Γεωργία και Κόσοβο και όχι με αυτά που έκανε απέναντι στην Σουηδία και την Ισπανία.

Αν η εικόνα της Ελλάδας στα παιχνίδια με τους Γεωργιανούς εντός και με τους Κοσοβάρους εκτός ήταν σαν την εικόνα που είχε στον εντός έδρας αγώνα με την Σουηδία, τότε θα μιλούσαμε για τη δεύτερη ευκαιρία που παρουσιάζεται στο δρόμο για το Κατάρ. Τα ματς αυτά όμως υπήρξαν, η αγωνιστική νοοτροπία και το αγωνιστικό σχέδιο ήταν προβληματικά, και η Εθνική δημιούργησε την αίσθηση ότι όταν “πρέπει” απέναντι σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο, και όταν έχει την “υποχρέωση” να κυριαρχήσει και να επικρατήσει, δεν μπορεί. Αυτό ίσως πρέπει να αλλάξει άμεσα, ώστε στην επόμενη προκριματική φάση να παρουσιαστεί έτοιμη.

Ομάδα χωρίς εμπειρίες…
Βέβαια, μπορεί εύκολα να πει κάποιος πως ο Τζον Φαν ΄τ Σχιπ είχε στα χέρια του μια ομάδα χωρίς μεγάλες εμπειρίες, μια ομάδα όπου στα κρίσιμα ραντεβού λύγιζε από την πίεση. Οι αλλαγές που έκανε ήταν πολλές, οι κλήσεις του προκάλεσαν σάλο, με τον ίδιο να εκφράζει και την πικρία του για την απουσία Ελλήνων παικτών από την ενδεκάδα των μεγάλων ομάδων. Ο Ολλανδός δέχθηκε κριτική για το γεγονός πως άφησε εκτός κλήσεων παίκτες με τεράστια εμπειρία, ωστόσο αισιοδοξεί πως αν μείνει θα καταφέρει η ομάδα μέσα από τις παραστάσεις να είναι πιο έτοιμη στο μέλλον για να διαχειριστεί αποτελεσματικά παρόμοιες καταστάσεις. Ο Φαν ΄τ Σχιπ μέσα σε αυτή τη διετία καταστάλαξε στην αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας του, αλλά και στους παίκτες που έχουν τα στοιχεία για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στο πλάνο του.

Η στήριξη των διεθνών
Μπορεί η πρόκριση να μην ήρθε, ωστόσο ο Τζον Φαν’τ Σχιπ έχει τη στήριξη των διεθνών. Ο Ολλανδός προπονητής έχει κερδίσει τον σεβασμό των παικτών, βλέπουν απέναντί τους έναν τεχνικό ο οποίος είναι δίκαιος, μοιράζει ευκαιρίες. Ωστόσο, η στήριξη πρέπει να αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Τα επόμενα ραντεβού θα είναι κρίσιμα και η ομάδα δεν θα έχει περιθώρια για απώλειες.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!

Το νικηφόρο σερί!
Μπορεί μετά την εμφάνιση κόντρα στο Κόσοβο ο Τζον Φαν’τ Σχιπ να βρέθηκε μια ανάσα από την έξοδο, ωστόσο δεν πρέπει να λησμονηθεί πως με τον Ολλανδό στον πάγκο η Ελλάδα έμεινε 14 ματς αήττητη. Ηταν από τα καλύτερα σερί της σύγχρονης ιστορίας της, το οποίο είχε τη σφραγίδα του έμπειρου τεχνικού. Βέβαια, αυτό έσπασε με την ήττα από τη Σουηδία εκτός έδρας, ενώ και η ήττα από τους Ιβηρες αποδείχθηκε καταδικαστική.

[jsMatches id =”249114″ partic_id=”256308″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Αστάθεια και ερωτηματικά!
Συνολικά, η ελληνική ομάδα ήταν απρόβλεπτη. Ανταγωνιστική με τους μεγάλους, εκτός… ρυθμού με τους μικρούς. Σοβαρή και πειθαρχημένη όταν ήθελε, προβληματική όταν εγκλωβιζόταν. Αυτή η ομάδα δεν είχε σταθερότητα, συνέπεια, διάρκεια, προσήλωση, αλλά κι ένα κορμό. Ετσι, για να χτιστεί ένα σύνολο, ικανό για την υπέρβαση, απαιτείται να αφήσει στην άκρη τα «ελαττώματα» και της τελευταίας διετίας, μια και οι διαδοχικές αποτυχίες σε προκριματικά EURO, προκριματικά Μουντιάλ, αλλά και… Nations League έχουν «πληγώσει» σοβαρά την ομάδα και τους φιλάθλους της.

 

Σχολιάστε

X